Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Απόλυτη συμφωνία του Τάσου Αρνιακού με τα Μερομήνια: «Ο καιρός από τις 20 Δεκεμβρίου και όσο πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα...»

Πού βρήκαν κοινό σημείο επαφής;

7 Δεκεμβρίου 2022 09:33
Απόλυτη συμφωνία του Τάσου Αρνιακού με τα Μερομήνια: «Ο καιρός από τις 20 Δεκεμβρίου και όσο πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Τάσος Αρνιακός είχε μια... ιδιαίτερη συνάντηση στον αέρα του ΑΝΤ1, καθώς από την άλλη πλευρά μίλησε ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας, ένας εκ των κύριων εκφραστών για τα Μερομήνια, την πρακτική δηλαδή πρόγνωση του καιρού.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος μίλησε, αρχικά, για τις επόμενες ημέρες και τις συνθήκες που θα επικρατήσουν, τονίζοντας πως μέχρι την Κυριακή (11/12) δε θα έχουμε πολλά φαινόμενα και ο καιρός θα είναι... απριλιάτικος, με τον Γιάννη Καλλιάνο πάντως να αναφέρεται σε ένα ισχυρό «κοκτέιλ».

Η μόνη περιοχή, που μπορεί να κινδυνεύσει, είναι η Δυτική Ελλάδα, έχοντας ήδη διαβρωμένο το έδαφός της. Από την νέα εβδομάδα θα δούμε μια πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα, όμως από την επόμενη Τετάρτη (14/12) κι έπειτα η θερμοκρασία θα ανέβει και πάλι, μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου.

Η ανάλυση των Μερομηνίων και το σημείο συμφωνίας με το μετεωρολόγο

Σε αυτό το σημείο συμφώνησε και ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας. Αφού, λοιπόν, ξεκαθάρισε πως τα Μερομήνια δεν είναι μια κανονική πρόγνωση, όπως πολλοί σπεύδουν να παρεξηγήσουν, υπογράμμισε επίσης πως ο καιρός θα είναι ήπιος έως τις 20-21 Δεκεμβρίου.

Μετά τις μέρες αυτές, όμως, και πλησιάζοντας τα Χριστούγεννα, θα έρθει κακοκαιρία έντονη και... γιορτές στα λευκά. Την Πρωτοχρονιά, όμως, ο καιρός θα είναι πιο μαλακός και ψύχος θα περιμένουμε πάλι μετά το πρώτο 15ήμερο του Ιανουαρίου, κάτι που θα ισχύσει μέχρι και τον Μάρτιο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share