Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου: Κακοκαιρία με χιόνια και μια μεγάλη έκπληξη! (Video)

Οι περιοχές που πρέπει να προσέξουν - Αναλυτική πρόγνωση του έμπειρου μετεωρολόγου

6 Δεκεμβρίου 2022 17:41
Προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου: Κακοκαιρία με χιόνια και μια μεγάλη έκπληξη!  (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξανά θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού σύμφωνα με την πρόγνωση του έμπειρου μετεωρολόγου, Σάκη Αρναούτογλου. Παράλληλα, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης μας δίνει μια πρώτη εκτίμηση για το πως θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.

Το σκηνικό του καιρού θα είναι μουντό και κατά τόπους άστατο το επόμενο 24ωρο. Οι βροχοπτώσεις απόψε μέχρι το ξημέρωμα θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Κατά τη διάρκεια της Τετάρτης θα κυριαρχεί η συννεφιά ενώ θα έχουμε κάποιες μπόρες αλλά και καταιγίδες.

Ο καιρός την Τετάρτη 7/12

Προσοχή μέσα στη νύχτα απόψε, προς το ξημέρωμα της Τετάρτης θέλει προσοχή στα Επτάνησα και στην Αχαΐα, γενικά στα δυτικά.

Το πρωί της Τετάρτης θα έχει συννεφιά στο Αιγαίο, στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε λεντονη συννεφιά, ενώ θα έχουμε φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία, στη Χαλκιδική.

Στη δυτική Ελλάδα μέσα στη νύχτα προς το ξημέρωμα, στο νότιο κομμάτι των Επτανήσων, στα παράκτια μέρη της Αχαΐας και της Ηλείας θα έχουμε άστατο καιρό που μέχρι το μεσημέρι θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα δυτικά της Πελοποννήσου.

Προς τις βραδινές ώρες θα παραμείνει άστατος ο καιρός στο Ιόνιο, αλλά και την Ήπειρο. Καταιγίδες θα έχουμε στη Μακεδονία, στη Θράκη. Στα νότια της Πελοποννήσου θα έχει μέχρι το βράδυ καταιγίδες.

Τι θα συμβεί στην Αττική

Ενώ ίσως και στην Αττικο-βοιωτία ίσως έχουμε μέρα στην ημέρα κάποιες μπόρες. Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος έως το βράδυ με πολλές περιοχές να επηρεάζονται.

Πέμπτη και Παρασκευή θα συνεχίσουμε να έχουμε μουντό σκηνικό, ενώ βροχές θα έχουμε ξανά την Παρασκευή με τη Δυτική Ελλάδα να δέχεται πολύ νερό ξανά.

Άστατος θα είναι ο καιρός και το Σάββατο με φαινόμενα σχεδόν σε όλη τη χώρα, κυρίως στη βορειοδυτική Ελλάδα.

Όσοι σχεδιάζουν ταξίδια το ΣΚ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα έχουμε ισχυρούς ανέμους έως 8 μποφόρ. Επίσης αν επιλέξετε ορεινούς προορισμούς κι εκεί θα χτυπήσουν πολλά μποφόρ.

Χιόνια την Κυριακή

Την Κυριακή πάλι ανατολικότερα θα έχουμε έντονες βροχές και καταιγίδες. Αργά τη νύκτα, στα βορειοδυτικά ορεινά θα έχουμε και χιονοπτώσεις

Η έκπληξη με τη θερμοκρασία

Αναφορικά με τη θερμοκρασία, παρά την έντονη αστάθεια το ΣΚ, οι νοτιάδες θα φέρουν υψηλές θερμοκρασίες, με εντυπωσιακή άνοδο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share