Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023

Πρώτη προσέγγιση Κλέαρχου Μαρουσάκη για Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά: «Γιορτινές μέρες με καιρό που δείχνει...»

Ποια είναι η εκτίμηση του μετεωρολόγου για τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στη χώρα;

6 Δεκεμβρίου 2022 11:24
Πρώτη προσέγγιση Κλέαρχου Μαρουσάκη για Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά: «Γιορτινές μέρες με καιρό που δείχνει...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης μας δίνει μια πρώτη εκτίμηση για το πως θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Τι καιρό θα έχει τις γιορτινές ημέρες;

Σύντομη αλλά ισχυρή κακοκαιρία

Βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης, αναμένεται να απασχολήσει τη χώρα μας από αύριο το απόγευμα και από τα δυτικά δίνοντας σύντομες αλλά τοπικά ισχυρές βροχές – καταιγίδες. Ταυτόχρονα οι πολύ ισχυροί νοτιάδες που θα συνοδεύουν αυτό το κύμα κακοκαιρίας δεν θα επιτρέψουν στη θερμοκρασία να υποχωρήσει ενώ θα μεταφέρουν και αφρικανική σκόνη σε αρκετές περιοχές.

Στον χάρτη που ακολουθεί μπορούμε να παρατηρήσουμε την πορεία της κακοκαιρίας όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο ισχυρά προβλέπονται τα φαινόμενα. Προσοχή πρέπει να δείξουμε στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα όπου θα πέσει ο μεγαλύτερος όγκος νερού. Καταιγίδα έντονη ενδέχεται να επηρεάσει και την Αττική αύριο το βράδυ (7/12) και το πρωί της Πέμπτης (8/12), ενώ στη Θεσσαλονίκη αν και θα βρέξει δεν φαίνεται να είναι έντονες οι βροχές.

Πρώτη προσέγγιση για Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά

Με αρκετά ήπιο καιρό ενδέχεται να περάσουμε τα Χριστούγεννα, χωρίς να φαίνεται ιδιαίτερο κρύο. Την Πρωτοχρονιά οι ενδείξεις θέλουν βροχερό καιρό χωρίς όμως ιδιαίτερο κρύο. Σε ότι αφορά τα χιόνια για τις γιορτές μάλλον θα πρέπει να τα αναζητήσουμε σε μεγάλα υψόμετρα και αν αυτά εμφανιστούν.

«Καμπανάκι» πριν από τα Χριστούγεννα από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Πάνω από την Ελλάδα στις 13 Δεκεμβρίου θα έχουμε...»

Το «καμπανάκι» χτύπησε για τον καιρό ο Σάκης Αρναούτογλου, επισημαίνοντας πως στην χώρα μας αναμένεται σύντομα να έρθει μια ψυχρή κατεβασιά, που θα μας επηρεάσει.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος, ωστόσο, τονίζει πως δε θα μας επισκεφθεί για πολύ και σε πολλά μέρη, φεύγοντας πιο ανατολικά και μην αλλάζοντας το σκηνικό στον υδράργυρο, κάτι για το οποίο μίλησε και ο Τάσος Αρνιακός.

«Οριακά πάνω από τη βόρεια Ελλάδα έδωσε πριν από λίγα λεπτά το ευρωπαϊκό μοντέλο μια αρκετά ψυχρή μάζα πολικής προέλευσης για τις 13 Δεκεμβρίου η οποία δεν δείχνει όμως να επηρεάζει ιδιαίτερα τη χώρα μας καθώς τη δίνει να κινείται γρήγορα ανατολικότερα! Η αναλογική εκτίμηση λοιπόν προς το παρόν καλά κρατεί μιας και που είχε δώσει ανάλογη εξέλιξη για το ίδιο χρονικό διάστημα έξι μέρες νωρίτερα, από τις 30 Νοέμβρη! Για να δούμε αν θα επαληθευθεί και στη συνέχεια!

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share