Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Έκτακτη προειδοποίηση του Τάσου Αρνιακού: «Από το Σαββατοκύριακο θα έρθει στην χώρα...»

«Καμπανάκι» από τον μετεωρολόγο

6 Δεκεμβρίου 2022 09:36
Έκτακτη προειδοποίηση του Τάσου Αρνιακού: «Από το Σαββατοκύριακο θα έρθει στην χώρα...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε προειδοποίηση για τον καιρό των επόμενων ημερών προχώρησε ο Τάσος Αρνιακός, ο οποίος αναφέρθηκε στο τι συνθήκες πρόκειται να επικρατήσουν, με την Χριστίνα Σούζη επίσης να κάνει την αναφορά της.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος ανέφερε, ότι σήμερα (6/12) και στις επόμενες μέρες δε θα υπάρξει κάτι πολύ αξιόλογο, πέραν ασθενών βροχών, με τις θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή, κάτι που θα ισχύσει έως τις 12-13 Δεκεμβρίου, ωστόσο από το Σαββατοκύριακο θα έρθει ένα σύστημα κακοκαιρίας να μας επηρεάσει.

Εφιαλτικά Μερομήνια: Έρχεται δύσκολος χειμώνας! Χριστούγεννα με πολύ χιόνι; Ποιοι μήνες θα ντυθούν στα «λευκά»;

Τα Μερομήνια είναι μια μέθοδος με την οποία πολλοί αρχαίοι μπορούσαν να κάνουν μια πρώτη εκτίμηση και πρόβλεψε καιρού για τους επόμενους μήνες.

Οι παρατηρητές ξεκίνησαν το έργο τους από την 1η Αυγούστου και έχουμε ήδη τις πρώτες προβλέψεις μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023, που μιλούν για έναν δύσκολο χειμώνα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους αναλυτές των Μερομήνιων, από τον Σεπτέμβριο θα έχουμε έναν ιδιαίτερα βροχερό μήνα, με τα φαινόμενα μάλιστα να είναι έντονα το 3ο δεκαήμερο.

Πως θα κυμανθεί ο Δεκέμβριος σύμφωνα με τα μερομήνια

Τον Δεκέμβριο θα υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα κυρίως το πρώτο και σχεδόν το τρίτο δεκαήμερο με χιονοπτώσεις στα πεδινά. Τα σκαμπανεβάσματα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, με ψύχος να εμφανίζεται το 3ο δεκαήμερο, ενώ ο Φεβρουάριος προβλέπεται ανοιξιάτικος, αλλά με πολλές βροχές.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share