Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Δεύτερη τοποθέτηση πατέρα Αντώνιου – «Κακή κατασκευή σεναρίων»

«Θα δουν όλοι ότι δεν υπάρχει τίποτα»

26 Νοεμβρίου 2022 21:13
Κιβωτός του Κόσμου: Δεύτερη τοποθέτηση πατέρα Αντώνιου – «Κακή κατασκευή σεναρίων»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε δεύτερη τοποθέτηση μέσα σε 24 ώρες προχώρησε ο πατέρας Αντώνιος.

Σύμφωνα με τον Alpha, το περιβάλλον του ιερέα δεν μπαίνει σε κατά περίπτωση διάψευση των καταγγελιών για κακοποιητικές συμπεριφορές, αλλά εμφανίζεται κάθετα αρνητικό στις καταγγελίες συνολικά.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης για Κιβωτό του Κόσμου: Τα παιδιά είναι ασφαλή, στόχος μας να μένουν λιγότερα σε δομές

Ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος τούς μεταφέρει πως όλα είναι ψέματα, με τον περιβάλλον του να χρησιμοποιεί τρεις λέξεις για να χαρακτηρίσει την υπόθεση: «κακή κατασκευή σεναρίων».

Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως, προτού ακόμη καταπέσει ένα σενάριο, υπάρχει ένα καινούριο που θα καταρριφθεί την επόμενη ημέρα. Ίσως αυτό, δε, να σχετίζεται και με τις «εκπλήξεις» για τις οποίες έχει προϊδεάσει ο πατέρας Αντώνιος.

Όπως λένε χαρακτηριστικά, όλα είναι ψέματα. «Ο χρόνος θα δείξει και ο κόσμος θα καταλάβει. Θα δουν όλοι ότι δεν υπάρχει τίποτα» αφήνουν να διαρρεύσει.

Ουσιαστικά, ο ιερέας επιμένει στη θέση του ότι οι καταγγελίες και οι μαρτυρίες για κακοποιητικές συμπεριφορές και οικονομικές ατασθαλίες θα πέσουν στο κενό καθώς πρόκειται για κατασκευασμένη ιστορία.

«Είναι όλα ψέματα. Δεν έχω κάνει κάτι. Ο,τι έκανα στη ζωή μου καλύτερα είναι να βοηθήσω αυτά τα παιδιά, τα οποία είναι όλο το έργο μου στην Εκκλησία» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Κιβωτός του Κόσμου: Ατελείωτες οι καταγγελίες για κακοποίηση και ασέλγεια - Η αντίδραση που ετοιμάζει σε όλα τα «μέτωπα» ο πατέρας Αντώνιος

Οι αποκαλύψεις είναι διαρκείς για την «Κιβωτό του Κόσμου», με τις καταγγελίες να μη σταματούν περί κακοποοίησης και ασέλγειας για τις δομές της ΜΚΟ.

Οι καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου» γίνονται όλο και περισσότερες, αλλά και πιο σοκαριστικές για τα όσα περνούσαν εκεί ανήλικα παιδιά, που είχαν απομακρυνθεί από τις οικογένειές τους αναζητώντας στοργή και φροντίδα στις δομές μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης, με τις συλλήψεις να συνεχίζονται κανονικά.

Για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση μίλησε το πρωί στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» ο Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Υπάρχουν νέες καταγγελίες από 2 άτομα, όταν ήταν μικρά παιδιά για σεξουαλική παρενόχληση. Αυτά τα παιδιά αρνούνται να καταθέσουν τις μαρτυρίες στην Εισαγγελία γιατί δηλώνουν ότι φοβούνται».

Η Αστυνομία από την πλευρά της έχει κάνει μία προσέγγιση με παιδοψυχολόγους ώστε να «ξεκλειδώσουν» αυτά τα παιδιά και να αποκαλύψουν τι πραγματικά έχει συμβεί και να καταθέσουν την άποψή τους για τα γεγονότα.

Ο κ. Μπαλάσκας επιβεβαίωσε ότι έχουν γίνει πολλές καταγγελίες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν έχει σταματημό αυτό το πράγμα».

Επίσης ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. σχολίασε και την αποκάλυψη της εφημερίδας «Τα Νέα», όπου αναφέρουν ότι η Αστυνομία είχε γνώση για την Υπόθεση της Κιβωτού από τον Αύγουστο επιβεβαιώνοντας την είδηση.

Δήλωσε σχετικά ο Σταύρος Μπαλάσκας: «Λίγο πριν τον Αύγουστο ενημερώθηκε η Αστυνομία. Και συν της άλλης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι υπήρχαν μηνύσεις για κακομεταχείριση ανηλίκων πολύ πιο πριν, ακόμα και από τον Απρίλιο. Οι μηνύσεις αυτές είχαν περάσει από την Αστυνομία, είχε γίνει στοιχειοθέτηση κι είχαν πάει στις Εισαγγελίες».

Η απάντηση του πατέρα Αντωνίου και τα κρίσιμα οικονομικά

«Καμία ασέλγεια δεν υπάρχει σε κανένα παιδί. Θα απαντήσω σε όλα. Θα πέσετε από τα σύννεφα με ό,τι βγει στο φως». Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του» ήταν η χθεσινή τοποθέτηση του πατέρα Αντωνίου ενώ προανήγγειλε επί της ουσίας αποκαλύψεις για όλα τα θέματα που καταγγέλλονται και έχουν συγκλονίσει το Πανελλήνιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρεσβυτέρα, η οποία αναφέρει πως «δεν έχουν στοιχεία για όλα αυτά που λένε. Μας βομβαρδίζουν από παντού. Δεν γνωρίζαμε τίποτα για το κλουβί που λένε και τις τιμωρίες. Δεν ψάχνουμε στοιχεία για να αθωωθούμε, γιατί δεν έχουμε κάνει τίποτα. Δώσαμε τα σπλάχνα μας για τα παιδιά».

Χθες, πάντως έγινε γνωστό ότι από τους ελέγχους που έχουν ξεκινήσει σχετικά με τα οικονομικά της Δομής αλλά και των υπευθύνων, εντοπίστηκε τραπεζικός λογαριασμός ο οποίος ήταν στο όνομα του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας ο οποίος είχε 130.000 ευρώ, ένα ποσό για το οποίο θα πρέπει να αποδείξουν από ποια πηγή προέρχονται τα χρήματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε ότι η πρεσβυτέρα επισκέφτηκε πριν λίγες ημέρες υποκατάστημα κεντρικής τράπεζας της Αθήνας και άδειασε το περιεχόμενο θυρίδας που ήταν στο όνομά της και του πατέρα Αντωνίου.

Παράλληλα, οι οικονομικοί έλεγχοι συνεχίζονται και για τα οικονομικά στοιχεία των δομών της ΜΚΟ στη Χίο, την Καλαμάτα, την Πωγωνιανή και την Κόνιτσα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share