Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023

Μητσοτάκης για Κιβωτό του Κόσμου: Τα παιδιά είναι ασφαλή, στόχος μας να μένουν λιγότερα σε δομές

«Υπάρχει πολύς δρόμους ακόμα»

26 Νοεμβρίου 2022 15:36
Μητσοτάκης για Κιβωτό του Κόσμου: Τα παιδιά είναι ασφαλή, στόχος μας να μένουν λιγότερα σε δομές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για το μεγάλο θέμα που έχει προκύψει με την Κιβωτό του Κόσμου μίλησε στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, Καλύτερα δε γίνεται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «υπάρχει πολύς δρόμους ακόμα» για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Δείτε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είναι δύσκολο για τον οποιονδήποτε όταν γνωρίζει ότι ένα δικό του πρόσωπο αντιμετωπίζει καρκίνο» - Οι πρώτες δηλώσεις μετά την αποκάλυψη για την υγεία της αδερφής του

«Τα παιδιά είναι ασφαλή. Κινούμαστε στην αποϊδρυματοποίηση των παιδιών -όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση. Έχω εμπιστοσύνη στη νέα διοίκηση που με ενθουσιασμό ανέλαβε αυτή την αποστολή. Έχουμε κάνει διαδικασίες για να επιταχύνουμε και τις υιοθεσίες, όχι μόνο την ανάδοχη. Υπάρχει ωστόσο πολύς δρόμος ακόμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε πολύ δουλειά ακόμα να κάνουμε στην Υγεία»

Όσον αφορά τους τομείς στους οποίους η κυβέρνηση πρέπει να κάνει περισσότερα πράγματα, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι είναι κατά σειρά η Υγεία και η Δικαιοσύνη.

«Έχουμε πολύ δουλειά ακόμα να κάνουμε στην Υγεία. Το ΕΣΥ δοκιμάστηκε στην πανδημία και μετά υπήρχε μια κούραση σε όλους, μια εξάντληση. Οι πολιτικές που θα μας βοηθήσουν πιο υγιή πληθυσμό είναι προτεραιότητα μας. Ένας δεύτερος τομέας στον οποίο έχουμε δουλειά να κάνουμε είναι η Δικαιοσύνη. Υπάρχει η αίσθηση ότι καθυστερεί.. μην ξεχνάμε ότι είναι το καταφύγιο των αδυνάτων. Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας σε ότι έχει να κάνει με την προστασία του περιβάλλοντος. Έχουμε εθνική στρατηγική για την ισότητα των φύλων. Θα ήθελα περισσότερες γυναίκες σε θέσεις ισχύος και στην πολιτική. Για τη συμμετοχή στη Βουλή, παρότι έχουμε περισσότερες γυναίκες στα ψηφοδέλτια, τελικά έχουμε λιγότερες στη Βουλή. Μήπως οι γυναίκες δεν ψηφίζουν γυναίκες;», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Από τη φύση μου δεν μου αρέσει πολύ να τσακώνομαι»

Σχετικά με τα σχόλια που δέχεται, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι προτιμά να αποφύγει τους τσακωμούς και να συζητά με επιχειρήματα.

«Από τη φύση μου δεν μου αρέσει πολύ να τσακώνομαι! Μου αρέσει να συζητώ με επιχειρήματα», ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share