Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κιβωτός του Κόσμου - Δομή Καλαμάτας: Χειροπέδες στην υπεύθυνη για οπλοκατοχή

Οι Αστυνομικές Αρχές συνεχίζουν τον εξονυχιστικό έλεγχο

25 Νοεμβρίου 2022 16:15
Κιβωτός του Κόσμου - Δομή Καλαμάτας:  Χειροπέδες στην υπεύθυνη για οπλοκατοχή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από σήμερα το πρωί περίπου στις δέκα η ώρα έχει ξεκινήσει την αναλυτική έρευνα στην δομή της "Κιβωτου του Κόσμου" στην Καλαμάτα οι Αστυνομικές αρχές αλλά και η οικονομική Αστυνομία, παρόμοια με αυτήν που πραγματοποιήθηκε χθες στην δομή της Χίου.

Μάθετε επίσης ποιοι είναι οι κύριοι 3 συνεργάτες της δομής

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στη δομή εντοπίστηκε ένα όπλο και κλειδωμένο συρτάρι!

Η νυν υπεύθυνη της δομής, υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι δεν είναι δικό της το όπλο αλλά βρισκόταν εκεί από τον προκάτοχό της.
Παρ’ όλα αυτά, οι αστυνομικοί τη συνέλαβαν και ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και γίνεται έλεγχος για να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκει το όπλο.

Γενικότερες πληροφορίες για τις έρευνες της Αστυνομίας

Όπως ανέφερε στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι έρευνες στις περιφερειακές δομές της ΜΚΟ πραγματοποιούνται από τις τοπικές υπηρεσίες Ασφάλειας, μετά από παραγγελία της Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία περνάει από «ψιλό κόσκινο» όλα τα οικονομικά, προκειμένου να συγκεντρωθούν τυχόν τιμολόγια και παραστατικά, που θα βοηθήσουν να πέσει άπλετο φως στην οικονομική δραστηριότητα της «Κιβωτού», σε βάθος τουλάχιστον πενταετίας.

Βέβαια όλες οι κινήσεις πραγματοποιούνταν και ελέγχονταν από το λογιστήριο της οργάνωσης στον Κολωνό, όπου επικεντρώνεται η έρευνα από την Οικονομική Αστυνομία, που έκανε «έφοδο» την περασμένη Τρίτη.

Τα στελέχη της υπηρεσίας παρέλαβαν, σε άψογη συνεργασία με τον λογιστή της οργάνωσης, όπως λένε, όλα τα βιβλία και στοιχεία που υπήρχαν, προκειμένου να μελετηθεί και διευκρινιστεί κάθε λεπτομέρεια της οικονομικής διαχείρισης και πού πήγαιναν τα χρήματα, τα οποία προέρχονταν κυρίως από δωρεές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομική πηγή, όπως προκύπτει από την μέχρι στιγμής μελέτη των στοιχείων, στα ταμεία της «Κιβωτού του Κόσμου», από το 2014 μέχρι σήμερα, έμπαιναν περίπου πέντε με έξι εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από δωρεές. Η πορεία των χρημάτων αυτών θα ελεγχθεί, ενώ ταυτόχρονα θα ελεγχθούν και δωρεές ακινήτων.

Δομή Καλαμάτας - Κιβωτός του Κόσμου

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί, με όσο γίνεται ταχύτερο ρυθμό, έρευνα στα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία των 15 στελεχών της οργάνωσης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται από τις αμοιβές που λάμβαναν, ή αν υπάρχουν στοιχεία για οικειοποίηση χρημάτων από τις δωρεές, που έμπαιναν στα ταμεία για τη φροντίδα των παιδιών.

Τα πρόσωπα αυτά είναι ο πατήρ Αντώνιος, η πρεσβυτέρα και η μητέρα του, που φέρονται ως μέτοχοι στη μη κερδοσκοπική εταιρεία, επτά μέλη του πρώην ΔΣ και πέντε διευθυντικά στελέχη.

Οι έρευνες και το άδειασμα θυρίδας

Οι ταυτόχρονες έρευνες από τις τρεις οικονομικές υπηρεσίες μπορεί να συγκλίνουν και η καθεμιά να στρέφει τις ενέργειες σε άλλα επίπεδα και στόχους. Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα ελέγξει πρόσωπα και μπορεί για παράδειγμα να μπλοκάρει λογαριασμούς ατόμων, η ΑΑΔΕ να κάνει φορολογικό και διοικητικό έλεγχο, ενώ τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας την ενδιαφέρει το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης.

Από την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος φαίνεται να εξετάζονται πληροφορίες ότι πρώην κορυφαίο στέλεχος της «Κιβωτού του Κόσμου», στις 22 Νοεμβρίου πήγε σε τράπεζα της Αθήνας και κατευθύνθηκε σε τραπεζική θυρίδα, από την οποία εικάζεται ότι πήρε μέρος του περιεχομένου της, προκειμένου να το μεταφέρει σε θυρίδα άλλης τράπεζας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share