Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Καιρός: Μπαίνει με μίνι καύσωνα το Φθινόπωρο; Πρόγνωση Μαρουσάκη και Ρήγου για το πρώτο 10ημερο του Σεπτεμβρίου με νέα άνοδο της θερμοκρασίας (video)

Δε θα μας εγκαταλείψει τόσο εύκολα το καλοκαίρι

28 Αυγούστου 2022 11:02
Καιρός: Μπαίνει με μίνι καύσωνα το Φθινόπωρο; Πρόγνωση Μαρουσάκη και Ρήγου για το πρώτο 10ημερο του Σεπτεμβρίου με νέα άνοδο της θερμοκρασίας (video)
Φωτογραφία αριστερά: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσουν οι καταιγίδες και οι ξαφνικές μπόρες που προκάλεσαν αρκετά προβλήματα τις προηγούμενες ημέρες, με αλλαγή σκηνικού από σήμερα Κυριακή (28/08) στον καιρό.

Δείτε επίσης: «Τρελαμένος» ο καιρός: Η τροπόσφαιρα φέρνει ξανά έντονα φαινόμενα – Τι ώρα θα χτυπήσει άγρια καταιγίδα την Αθήνα (photos)

Οι μετεωρολόγοι μιλούν για νέα άνοδο της θερμοκρασίας και για «καλοκαίρι» στις αρχές του Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη μέχρι και την Τετάρτη θα δούμε το ίδιο μοτίβο, με μπόρες και καταιγίδες κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά αλλά και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Στη συνέχεια, όμως, όπως εκτίμησε ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ θα υπάρξει «περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος η πρόγνωση του καιρού και από τη μετεωρολόγο του MEGA, Χριστίνα Ρήγου, σύμφωνα με την οποία ο καιρός με τον οποίοι θα «κάνει ποδαρικό» ο Σεπτέμβριος θα είναι αυτός με τον οποίο θα κυλήσει και το πρώτο δεκαήμερο του ημερολογιακά πρώτου φθινοπωρινού μήνα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά το πρωί της Κυριακής (28/08) ο καιρός με τον οποίο φεύγει ο Αύγουστος θα είναι καλοκαιρινός ενώ και το πρώτο 10ημερο του Σεπτεμβρίου θα κυλήσει με καλές θερμοκρασίες και χωρίς βροχές.

Ξεχάστε τα Μερομήνια! Η εκτίμηση μετεωρολόγων για τον καιρό το φθινόπωρο στην Ελλάδα (video)

Μπορεί τα Μερομήνια να κάνουν ήδη αίσθηση, προβλέποντας έναν εξαιρετικά «σκληρό» χειμώνα, όμως οι πρώτες μετεωρολογικές εκτιμήσεις για το φθινόπωρο στη χώρα μας είναι γεγονός.

Δείτε επίσης: Στη φόρα τα Μερομήνια για το 2023: Καθόλου ενθαρρυντικά τα όσα έδειξαν για τον προσεχή χειμώνα! (video)

Και σύμφωνα με αυτές, για τα Βαλκάνια και την Ελλάδα δεν αναμένονται εξαιρετικές αποκλίσεις από τα δεδομένα που έχουν οι επιστήμονες στη διάθεσή τους, όμως δεν αποκλείεται, λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας των νερών της Μεσογείου, να προκύψουν και πάλι Μεσογειακοί Κυκλώνες, που ίσως απασχολήσουν και τη χώρα μας στο πέρασμά τους.

Η εκτίμηση για τον καιρό που θα έχουμε στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο:

Η εκτίμηση των Αμερικανών του AccuWeather για το φθινόπωρο στα Βαλκάνια:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share