Τρίτη, 14 Μαΐου 2024

Μεσσήνη: Απολογείται ο 50χρονος για την επίθεση με οξύ στην πρώην σύζυγό του - Σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η 49χρονη (Video)

Δεν δέχεται τη συγγνώμη του το θύμα

16 Αυγούστου 2022 11:45
Μεσσήνη: Απολογείται ο 50χρονος για την επίθεση με οξύ στην πρώην σύζυγό του - Σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η 49χρονη (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σήμερα το πρωί αναμένεται να απολογηθεί στο πρωτοδικείο Καλαμάτας, ο 50χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης της επίθεσης με καυστικό υγρό στην πρώην σύζυγο του, τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης στην Ανάληψη του Δήμου Μεσσήνης.

Ο 50χρονος το περασμένο Σάββατο (13/8) ζήτησε και πήρε νέα προθεσμία για την απολογία του, λόγω του μεγάλου όγκου της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί από τις αρχές. Ο ίδιος δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του, βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και εκφράζει την πρόθεση του να βοηθήσει έμπρακτα στην αποκατάσταση της υγείας της πρώην συζύγου του.

Σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η κατάσταση της 49χρονης

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η 49χρονη παραμένει για νοσηλεία στην οφθαλμολογική κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπου η κατάσταση στο μάτι της παρουσιάζει μικρά σημάδια βελτίωσης. Ωστόσο, εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται κρίσιμη από τους θεράποντες ιατρούς και συνεχίζει να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση του σοβαρού εγκαύματος στο δεξί της μάτι.

Η ποινικολόγος Εβίτα Βαρελά σχολίασε πως «πολλοί κακοποιητές δηλώνουν τη συγγνώμη, αυτό είναι στη διακριτική ευχέρεια των Αρχών πως θα το αντιμετωπίσουν ποινικά. Όμως η ρίψη του οξέος έχει γίνει στο πρόσωπο της γυναίκας και συνιστά βαρύτατη μορφή κακοποίησης, η οποία είναι βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη».

Από την άλλη, ο συνδικαλιστής ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας τόνισε πως η γκάμα της κακοποιητικής συμπεριφοράς είναι μεγάλη. «Δεν είναι μόνο το να σκοτώσεις μία γυναίκα ή να την χτυπήσεις. Πολλές φορές οι κακοποιητές μπορούν να ρίξουν οξύ, μπορεί και να ξεσπάσουν στα παιδιά με εκδικητική συμπεριφορά», δήλωσε και επεσήμανε πως το νομικό πλαίσιο θα πρέπει να καλύπτει και αυτές τις περιπτώσεις.

Δεν δέχεται τη συγγνώμη του το θύμα

«Εγώ αυτήν τη στιγμή κινδυνεύω να χάσω την όρασή μου, κινδυνεύω να μην μπορώ να ξαναδουλέψω» υπογράμμισε.

Η ίδια περιέγραψε τη στιγμή που ο άγνωστος τότε άνδρας με καλυμμένα χαρακτηριστικά, της επιτίθεται πισώπλατα, φράζοντας το στόμα και την μύτη της με ένα πανί ποτισμένο με υδροχλωρικό οξύ

«Είμαι ακόμη σοκαρισμένη από το όλο σκηνικό. Το αίσθημα της επιβίωσης, να κατορθώσω να γλυτώσω, γιατί εκείνη την στιγμή δεν γνώριζα ποιος ήταν, ότι έπρεπε να γλυτώσω», περιγράφει η 49χρονη και συμπληρώνει:

«Δεν κατονόμασα εγώ τον πρώην σύζυγό μου. Δεν είπα ότι «αυτός είναι ο υπεύθυνος». Εγώ είπα αυτούς που γνώριζαν την ώρα που θα ξεκινούσα δουλειά και που δούλευα. Αυτό ήταν δουλειά της αστυνομίας. Έκανε τις έρευνες της και αποφάνθηκε ότι ήταν αυτός ο δράστης».

Η γυναίκα αναφέρεται και στη στιγμή που έμαθε πως ο δράστης της επίθεσής της ήταν ο πρώην σύζυγός της. «Σοκαρίστηκα, είναι λογικό. Να σας πω την αλήθεια, δεν το περίμενα. Παλιά είχαμε κάποιες διαφορές, καυγάδες, αλλά δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο. Δεν είχε δείξει κάτι, ήταν πολύ ήρεμος»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share