Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023

Χάκερ σπέρνει τον τρόμο σε Έλληνες δημοσιογράφους: Κλέβει λογαριασμούς και παραμένει άφαντος - «7 χρόνια με ψάχνει η Δίωξη και δεν μπορεί να με πιάσει» (photo)

Τα απίστευτα μηνύματα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας

6 Αυγούστου 2022 20:59
Χάκερ σπέρνει τον τρόμο σε Έλληνες δημοσιογράφους: Κλέβει λογαριασμούς και παραμένει άφαντος - «7 χρόνια με ψάχνει η Δίωξη και δεν μπορεί να με πιάσει» (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σάλο έχει προκαλέσει η ιστορία ενός χάκερ, ο οποίος κατάφερε να υποκλέψει στοιχεία λογαριασμών δημοσιογράφων και στη συνέχεια προσπάθησε να αποσπάσει χρηματικά ποσά.

Μάλιστα, ένα από τα υποψήφια θύματα του χάκερ, ήταν και ο δημοσιογράφος, Νίκος Μισίρης, τον οποίο ο επιτήδειος προσέγγισε αφού πρώτα είχε χακάρει τον λογαριασμό της δημοσιογράφου Κωνσταντίνας Κοκλοτάρα και είχε διάλογο μαζί του στο Instagram!

Δείτε επίσης: Συναγερμός στην Google: Την «χτύπησαν» χακερς - Τα κενά ασφαλείας στον Chrome και όσα πρέπει να κάνετε

Ο Νίκος Μισίρης προσπάθησε να τον πείσει να επιστρέψει τον χακαρισμένο λογαριασμό στην συνάδελφό του και ο χάκερ τελικά συμφώνησε (!) αν και παράλληλα, όπως φαίνεται και από τα μηνύματα που αντάλλαξαν, προσπάθησε να κλέψει bitcoin, αποκτώντας πρόσβαση στο e-mail ενός άλλου χρήστη.

χακερ-μηνυματα-δημοσιογραφοι-6-8

Ο δημοσιογράφος τον προειδοποίησε ότι μετά την δημοσιοποίηση του θέματος και των καταγγελιών που έγιναν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τον αναζητούν οι Αρχές. Ο χάκερ δεν έδειξε να... αγχώνεται, λέγοντας μάλιστα ότι η Δίωξη τον ψάχνει εδώ και 7 χρόνια και δεν έχει καταφέρει να τον εντοπίσει. Έδωσε μάλιστα και συμβουλές στα θύματά του, να αλλάζουν κωδικό στα mail τους διότι έτσι κατάφερε να εισχωρήσει στους λογαριασμούς τους.

Στην ερώτηση του Νίκου Μισίρη, αν κατάφερε να αποσπάσει τα bitcoin, ο επιτήδειος απάντησε όχι, γιατί έπρεπε να περιμένει 48 ώρες, να αλλάξει έναν κωδικό και να το ρισκάρει, αφού ο κανόνας που ακολουθεί για να μην γίνει αντιληπτός, είναι να πετάει τις συσκευές που χρησιμοποιεί κάθε 24ωρες.

Επισημαίνεται ότι οι χάκερ ανοίγουν κανονικά διάλογο με τα υποψήφια θύματά τους και δεν στέλνουν αυτοματοποιημένα μηνύματα. Προτού το κάνουν αντιγράφουν τον χαρακτήρα, δηλαδή τον τρόπο που απαντάει και απευθύνεται ο κάτοχος του λογαριασμού στο Instagram και αρχίζουν να επικοινωνούν με τον ίδιο τρόπο.

Έτσι αποκτούν άμεσα πρόσβαση και σε άλλα προφίλ, ενώ η πρόσβαση στον πραγματικό κάτοχο καθίσταται αδύνατη. Έπειτα επιχειρούν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά, στέλνοντας το ακόλουθο μήνυμα: «Μπορείς να μου μεταφέρεις στον λογαριασμό 740€;

χακερ-υπολογιστησ-6-8

Θα σου βάλω αύριο το πρωί που θα βγάλω νέα κάρτα 760€. Σίγουρα αύριο…». Ένα άλλο μήνυμα που στέλνουν, είναι το παρακάτω: «Μπορείς να κάνεις μία μεταφορά 1.300 ευρώ σε έναν λογαριασμό; Θα σου βάλω αύριο το πρωί που θα πάω τράπεζα 1.320 ευρώ. Σίγουρα αύριο πρωί που θα πάω να βγάλω νέα κάρτα».

Η αστυνομική συντάκτρια της ΕΡΤ Κάτια Νιάκαρη κατέφυγε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όπως και η συνάδελφός της, Κωνσταντίνα Κλοκοτάρα. Σημειώνεται πως άλλο ένα θύμα των χάκερ είναι ο αστυνομικός συντάκτης του Alpha Δημήτρης Περγελής, όπως επίσης και ο μετεωρολόγος του ίδιου τηλεοπτικού σταθμού Γιώργος Τσατραφύλλιας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share