Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τρόμος δίπλα σε μοναστήρι του Αγίου Όρους: Μεγάλης έκτασης φωτιά στο σημείο - Και εναέρια Μέσα στη μάχη με τις φλόγες

Πλησίον της μόνης Δοχειαρίου

6 Αυγούστου 2022 14:15
Τρόμος δίπλα σε μοναστήρι του Αγίου Όρους: Μεγάλης έκτασης φωτιά στο σημείο - Και εναέρια Μέσα στη μάχη με τις φλόγες
Πηγή φωτογραφίας: ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο σε δασική έκταση πλησίον της μόνης Δοχειαρίου στο Άγιο Όρος. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Βίντεο-ντοκουμέντο από το θρίλερ στη Νέα Πέραμο: Η στιγμή της προσθαλάσσωσης πυροσβεστικού αεροσκάφους

Το διθέσιο αεροσκάφος τύπου AIR TRAKTOR που συμμετέχει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Νέα Πέραμο πραγματοποιεί προσθαλάσσωση στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σαλαμίνας, όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο του MEGA.

Στο αεροσκάφος βρίσκονται δυο άτομα, ένας Έλληνας και νέας Αυστραλός χείριστης, όμως λόγω λανθασμένων χειρισμών καταλήγει στη θάλασσα. Το αεροσκάφος βυθίζεται ταχύτατα, όμως το πλήρωμα καταφέρνει να αποβιβαστεί και να διασωθεί από ιδιωτικά πλωτά που βρίσκονται στην περιοχή.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Λουτρόπυργος στην Νέα Πέραμο και έκανε στάχτη περιοχή με χαμηλή βλάστηση και δασική έκταση με πεύκα. Λόγω της άμεσης επέκτασης του πύρινου μετώπου, ενεργοποιήθηκε το 112 που ζήτησε την εκκένωση των κάτοικων στην περιοχή Βλυχάδα. Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής που προσπαθούν να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες της πυρκαγιάς.

Κωνσταντινούπολη: Βίντεο ντοκουμέντο που κόβει την ανάσα από το νοσοκομείο «Βαλουκλή» - Η μάχη των πυροσβεστών λεπτό προς λεπτό!

Συγκεκριμένα, η φωτιά στο νοσοκομείο Βαλουκλή, σύμβολο του ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, ξεκίνησε πιθανότατα από βραχυκύκλωμα στο σύστημα ηλεκτροδότησης του νοσοκομείου – γηροκομείου και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Από το νοσοκομείο απομακρύνθηκαν περίπου 104 ηλικιωμένοι. Κάποιοι μεταφέρθηκαν με αναπηρικά αμαξίδια, άλλοι στα φορεία, ενώ νοσηλευτές και πυροσβέστες έσπευσαν να απομακρύνουν κάποιους ακόμα και στα χέρια. Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο ήταν συγκλονιστικά, ενώ σήμερα Παρασκευή (5/8) κυκλοφόρησαν εικόνες από τη μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες με τις φλόγες μέσα στο κτήριο.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου Στάθης Λεάνας μίλησε στην τηλεόραση του Open λέγοντας πως: «Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα, ούτε και εγκαύματα, ούτε και κανένα άλλο πρόβλημα. Προσπαθήσαμε αμέσως μόλις άρχισε η φωτιά να μεταφέρουμε όσους ήταν στο τμήμα του νοσοκομείου».

Όπως εξήγησε ο κ. Λεάνας, το νοσοκομείο είναι ένας μεγάλος κήπος με επτά διαφορετικά κτήρια. Ένα από αυτά τα κτήρια είναι το γηροκομείο, το οποίο κάηκε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share