Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Εικόνες αποκάλυψης από την πυρκαγιά στην Λέσβο! Οι φλόγες έκαψαν μέχρι και... ομπρέλες στην παραλία!

Σπάει η καρδιά σου!

23 Ιουλίου 2022 23:31
Εικόνες αποκάλυψης από την πυρκαγιά στην Λέσβο! Οι φλόγες έκαψαν μέχρι και... ομπρέλες στην παραλία!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λίγα 24ωρα μετά την καταστροφή στην Πεντέλη, ήταν η σειρά των κατοίκων και των παραθεριστών στα Βατερά της Λέσβου να ζήσουν τη φρίκη της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου έφτασε ως τα Βατερά, την πολυσύχναστη αχανή παραλία της Λέσβου, με τεράστιες φλόγες να ξεπηδούν από το πυκνό δάσος:

Καταγγέλοντας έλλειψη μέσων και έμψυχου υλικού στην αντιμετώπιση της φωτιάς, κάτοικοι, παραθεριστές και επαγγελματίες των Βατερών έδωσαν μάχη για να περισώσουν ό,τι ήταν δυνατόν:

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 10 περίπου το πρωί, απλώθηκε σε μέτωπο χιλιομέτρων, προξένησε ζημιές στα Βατερά, και το βράδυ του Σαββάτου μαινόταν σε δύο μέτωπα, της Βρίσας και του Σταυρού. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, πέρα από τα δύο μέτωπα, θα συνεχίσουν να επιχειρούν σε αναζωπυρώσεις στον οικισμό των Βατερών όπου κάηκαν σπίτια, επιχειρήσεις και ένα αυτοκίνητο.

Το πρωί της Κυριακής αναμένεται να φτάσουν στο νησί πέντε δασοπυροσβεστικά οχήματα με 20 στελέχη προκειμένου να ελέγξουν τα μέτωπα της φωτιάς επικουρούμενοι από τα δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα. Σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική Υπηρεσία η φωτιά που ξεκίνησε στις 10 το πρωί έχει οριοθετηθεί.

Εικόνες αποκάλυψης από την πυρκαγιά στην Λέσβο! Οι φλόγες έκαψαν μέχρι και... ομπρέλες στην παραλία!

Το λιμενικό και ιδιωτικά σκάφη απεγκλώβισαν 9 άτομα από την παραλία των Βατερών, ανάμεσά τους και δημοσιογράφο που περπάτησε εππί 8 χιλιόμετρα στη αχανή παραλία των Βατερών αναζητώντας διέξοδο.

Δημοσιογράφος της Λέσβου που απεγκλωβίστηκε με σκάφος από την παραλία των Βατερών περιγράφει όσα συμβαίνουν το μεσημέρι του Σαββάτου στην πανέμορφη μέχρι πρότινος περιοχή του νησιού

Σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής το μεσημέρι του Σαββάτου 23/7, στην πυρκαγιά της Λέσβου επιχειρούν από την πρώτη στιγμή 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 υδροφόρα οχήματα ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες από την τοπική αυτοδιοίκηση. Επιχειρούν από αέρος 9 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο μεσαίου τύπου Mi8 το οποίο εδρεύει μονίμως και προληπτικά στην Λέσβο. Στις 11.25 με μήνυμα από το 112 ενημερώθηκαν όλοι οι κάτοικοι στην περιοχή Βατερά Λέσβου για την προληπτική απομάκρυνσή τους στην περιοχή Πολιχνίτο. Η επιχείρηση αυτή είναι σε εξέλιξη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share