Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φωτιά στην Λέσβο: Στιγμές αγωνίας σε παραλία – Απεγκλωβίστηκαν 9 άτομα με σκάφη του λιμενικού

Η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη

23 Ιουλίου 2022 16:50
Φωτιά στην Λέσβο: Στιγμές αγωνίας σε παραλία – Απεγκλωβίστηκαν 9 άτομα με σκάφη του λιμενικού
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η φωτιά στην Λέσβο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι εικόνες από τα Βατερά κόβουν την ανάσα. Σκάφη του λιμενικού κλήθηκαν να απεγκλωβίσουν 9 άτομα σε παραλία

Δείτε επίσης το ξέσπασμα κατοίκου της Λέσβου: «Καίγεται το σπίτι μας... Είναι το μόνο που έχουμε και έχουμε τρία παιδιά!» (video)

Η φωτιά στην Λέσβο και τα Βατερά τους βρήκε στην παραλία, με την κατάσταση να γίνεται από δύσκολη, επικίνδυνη. Τα 9 άτομα κάλεσαν σε βοήθεια και μέσα σε λίγα λεπτά εμφανίστηκαν 3 περιπολικά σκάφη του λιμενικού. Όλοι διασώθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους. Πρόκειται για 4 Έλληνες και 5 αλλοδαπούς, που μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Πλωμάρι.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το λιμενικό: «τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης της ανωτέρω Λιμενικής Αρχής και των Λιμενικών Αρχών υπαγωγής της. Με τη συνδρομή των σκαφών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. απεγκλωβίστηκαν συνολικά εννέα άτομα και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Πλωμαρίου. Στη συνέχεια, μία εκ των ανωτέρω αλλοδαπών παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Έλεγχοι από πλωτά και χερσαία μέσα συνεχίζουν να διενεργούνται, ενώ περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παρέμειναν σε ετοιμότητα προς παροχή συνδρομής, εφόσον αυτό απαιτηθεί

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share