Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

Ξεχάστε τον Οκτώβριο: «Άμεσα η 4η δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό»

Προχωρά το σχέδιο για να σταματήσει η «έκρηξη» των κρουσμάτων

9 Ιουλίου 2022 08:06
Ξεχάστε τον Οκτώβριο: «Άμεσα η 4η δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό»
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα δεδομένα ως προς τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού φαίνεται πως αλλάζουν, ειδικά ως προς την τέταρτη δόση, με τον καθηγητή πνευμονολογίας στο νοσοκομείο John Hopkins, Παναγή Γαλιατσάτο, να εξηγεί πόσο σημαντικό είναι το να γίνει σύντομα.

Όπως αποκάλυψε ο καθηγητής, η Pfizer και η Moderna δημοσίευσαν στην Αμερική, στο FDA, μία έρευνα αναφορικά με ένα καινούριο εμβόλιο, το οποίο χορηγήθηκε σε 1.200 περίπου άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, με την κυβέρνηση να προχωρά το σχέδιό της άμεσα για την τέταρτη δόση.

«Το εμβόλιο είχε μέσα την παραλλαγή Α και Ο και έδειξε να σταματά τη σοβαρή νόσηση αλλά να προκαλεί και ανοσία» σημείωσε.

Αναμένεται, όπως είπε ο καθηγητής, να ξαναγίνει μία έρευνα και τον Αύγουστο προκειμένου να αποδειχθεί εάν καλύπτει το νέο εμβόλιο και τις νέες παραλλαγές της Όμικρον.

Η σύσταση για την 4η δόση

Αναφορικά με την 4η δόση, ο καθηγητής συνιστά στον καθένα να συμβουλευτεί τον γιατρό του, ωστόσο λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και της απελευθέρωσης των μέτρων ασφαλείας, παροτρύνει όποιος θέλει να πάει να την λάβει.

Τέλος, σχετικά με την πορεία της πανδημίας το φθινόπωρο ο κ. Γαλιατσάτος εκτίμησε πως θα υπάρξουν νέες μεταλλάξεις μέσα στην Όμικρον και συστήνει τη χρήση της μάσκας σε όλους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share