Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εξαφάνιση 6χρονου Κηφισιά: «Το παιδί είναι ασφαλές και ευτυχισμένο» - Η επιστολή του δικηγόρου του πατέρα (photo)

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση

26 Μαΐου 2022 14:46
Εξαφάνιση 6χρονου Κηφισιά: «Το παιδί είναι ασφαλές και ευτυχισμένο» - Η επιστολή του δικηγόρου του πατέρα (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εξαφάνιση 6χρονου Κηφισιά: Στην επιστολή που έστειλε ο δικηγόρος του πατέρα του 6χρονου, που απήχθη στην Κηφισιά, στην πλευρά της μητέρας, αναφέρεται ότι το παιδί είναι στη Νορβηγία με τον πατέρα του.

Όπως σημειώνει ο δικηγόρος, ο Ράινερ είναι ασφαλής κι ευτυχισμένος που επανασυνδέθηκε με τον πατέρα του. Προειδοποίησε, μάλιστα, τη μητέρα να μη μεταβεί στη Νορβηγία γιατί εκκρεμεί σε βάρος της ένταλμα σύλληψης για απαγωγή.

Την επιστολή που απέστειλε ο Νορβηγός δικηγόρος του πατέρα του 6χρονου Ράινερ στον δικηγόρο της μητέρας του δημοσίευσε το star.gr.

Η επιστολή του δικηγόρου του πατέρα του 6χρονου που εξαφανίστηκε στην Κηφισιά

Ενημερώνεται μάλιστα ότι το παιδί βρίσκεται σε ασφαλές μέρος στη Νορβηγία.

«Το παιδί επέστρεψε ασφαλές στη χώρα του τη Νορβηγία. Είναι χαρούμενο κι ευτυχισμένο που επανασυνδέθηκε με τον πατέρα του, μετά την απαγωγή του από τη μητέρα του τον Ιούλιο του 2020», αναφέρει η επιστολή.

Ο δικηγόρος αναφέρει επίσης ότι το παιδί θα υποβληθεί σε εξετάσεις και ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες της Νορβηγίας θα προσφέρουν ψυχολογική υποστήριξη, αν διαπιστωθεί ότι τραυματίστηκε ψυχολογικά κατά τη διάρκεια της απαγωγής του.

«Το παιδί ανυπομονεί να βρεθεί ξανά με τους φίλους του στη γειτονιά του και με την οικογένειά του. Θα ξεκινήσει σχολείο το φθινόπωρο και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το αν είναι καλά», συνεχίζει η επιστολή.

Η πλευρά του πατέρα προειδοποιεί επίσης τη μητέρα ότι θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για να αποφευχθεί ενδεχόμενη νέα απαγωγή του από τη Νορβηγία.

«Δυστυχώς τα ελληνικά δικαστήρια δεν ανταποκρίθηκαν στις διατάξεις της Συνθήκης της Χάγης για την επιστροφή του παιδιού στην πατρίδα του. Η δικαστική απόφαση της 15ης Ιουνίου 2021 του νορβηγικού δικαστηρίου ορίζει το νομικό πλαίσιο για το μέλλον του παιδιού.

Η απόφαση κοινοποιήθηκε στην πελάτισσά σας, αλλά δυστυχώς δεν έχει σεβαστή», αναφέρει η επιστολή και καταλήγει ότι η μητέρα κατηγορείται από τις νορβηγικές αρχές για απαγωγή και είναι σε ισχύ ένταλμα για τη σύλληψή της σε περίπτωση που φύγει από την Ελλάδα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share