Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα 1/4: Νέα αλλαγή σκηνικού με λασποβροχές και πτώση της θερμοκρασίας - Τι λένε Αρναούτογλου και Καλλιάνος

Στο... κόκκινο η χώρα

1 Απριλίου 2022 07:40
Καιρός σήμερα 1/4: Νέα αλλαγή σκηνικού με λασποβροχές και πτώση της θερμοκρασίας - Τι λένε Αρναούτογλου και Καλλιάνος
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καιρός σήμερα: Νέα αλλαγή σκηνικού έρχεται σήμερα (1/4) για τον καιρό, με τη σκόνη να προκαλεί λασποβροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας και τη θερμοκρασία να πέφτει ξανά, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε... στο κόκκινο.

Συγκεκριμένα, άστατος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή. Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και τα βόρεια, οι οποίες στα βορειοδυτικά είναι πιθανό πρόσκαιρα να είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά όπου η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 12 με 14 βαθμούς ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, τις πρωινές ώρες κυρίως αυξημένες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Από νωρίς το απόγευμα αίθριος. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Βαθμιαία από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά είναι πιθανό, κατά περιόδους να είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 και στη βόρεια Κρήτη έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Από νωρίς το απόγευμα αίθριος. Οι άνεμοι νότιοι 6 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Για ποιες περιοχές προειδοποιεί ο Αρναούτογλου

Την πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή, αλλά και για τις επόμενες μέρες έδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Κατά τη διάρκεια της Παρασκευής η σκόνη που υπάρχει στη χώρα μας θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά από τα Δυτικά προς τα Ανατολικά.

Αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί κυρίως μετά το μεσημέρι, οπότε και θα εξασθενίσει το φαινόμενο.

Αρκετές βροχές θα έχουμε σε πολλά σημεία της Ελλάδας, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Δείτε αναλυτικά που θα βρέξει στο βίντεο με την πρόγνωση.

Προσοχή στην ορατότητα ζητά ο Καλλιάνος

Οι βροχές και η έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, που θα προκαλέσει περιορισμένη ορατότητα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Παρασκευή, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Οι βροχοπτώσεις θα εντοπίζονται κυρίως στις δυτικές περιοχές της χώρας, στα Επτάνησα, τα δυτικά της Πελοποννήσου, στα κεντρο-δυτικά της Στερεάς και την Ήπειρο, αλλά και στη βορειοδυτική Θεσσαλία και τη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν καταιγίδες κατά περιόδους στα ορεινά.

Στην Αττική, αναμένονται λίγες βροχές νωρίς το πρωί με γρήγορη βελτίωση και μεγάλα διαστήματα με ήλιο, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, καταιγίδες στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, με τη θερμοκρασία από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share