Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Αττική Οδός - Νέα συγκλονιστική μαρτυρία: «Έλιωνα το χιόνι για να πάρω τα φάρμακά μου» (video)

«Ήμασταν δύο μέρες μέσα στο αυτοκίνητο»

28 Ιανουαρίου 2022 08:40
Αττική Οδός - Νέα συγκλονιστική μαρτυρία: «Έλιωνα το χιόνι για να πάρω τα φάρμακά μου» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τις πολύ δύσκολες στιγμές που έζησε εγκλωβισμένη στην Αττική Οδό για δύο μέρες περιέγραψε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA η κ. Ζωή.

Απάντηση Στυλιανίδη σε «Αττική Οδό»: «Ψευδείς οι ισχυρισμοί της εταιρείας»

«Μείναμε από τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι. Ήμασταν δύο μέρες μέσα στο αυτοκίνητο. Έχω κλειστοφοβία, δεν μπορούσα να κάτσω πουθενά. Έμπαινα και έβγαινα συνέχεια. Κάποια στιγμή με έπιασε πανικός, ευτυχώς είχα τα χάπια μου, αλλά με τι να τα πιω; Άνοιξα την πόρτα, πήρα λίγο χιόνι, αλλά δεν μπορούσα να πιω το χάπι. Πήρα μια μεγάλη χούφτα χιόνι, και μετά με έπιασαν τα δόντια μου, δεν μπορούσα να σταθώ, όλη τη νύχτα πέθανα από την κοιλιά μου, δεν μπορούσα να πάω τουαλέτα και έκανα την ανάγκη μου πάνω μου. Δεν είχα πού να πάω. Είχα κάνει και μια εγχείρηση», περιέγραψε η κ. Ζωή.

«Στο αυτοκίνητο ήμουν με την κόρη μου και τον γαμπρό μου. Πήγαινα στο γιατρό. Θέλαμε γύρω στο 1,5 χλμ. για να βγούμε από την Κηφισίας. Έπαιρνα στα κανάλια», συνέχισε.

«Πώς θα το αποδείξω όλο αυτό ότι ήμουν εκεί; Δεν ξέρω αν ο γαμπρός μου έχει την απόδειξη από τα διόδια. Πώς να ξεκινήσουμε δικαστικό αγώνα, πού να βρούμε τα λεφτά;», διερωτήθηκε κλείνοντας η κ. Ζωή.

Τι ισχύει για αποζημιώσεις λόγω κακοκαιρίας - Πότε φτάνουν έως 100.000 ευρώ!

Για τις αποζημιώσεις που μπορούν να διεκδικήσουν οι πολίτες για την ταλαιπωρία και τις ζημίες που υπέστησαν λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» μίλησε στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΕΡΤ1 και MEGA ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου επισήμανε ότι η αποζημίωση μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 100.000 ευρώ, ενώ σημείωσε ότι αν κάποιος λάβει ένα ποσό εξωδικαστικά, δεν θα μπορεί να έχει άλλες διεκδικήσεις.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, έκανε λόγο για τρεις κατηγορίες αποζημιώσεων λόγω της κακοκαιρίας, οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο είναι οι εξής:

  1. Η κατηγορία όλων όσοι μέσα στην χιονοθύελλα υπέστησαν ζημιές είτε λόγω της ολισθηρότητας του εδάφους είτε γιατί συγκρούστηκαν με άλλα οχήματα. Είναι δεδομένο ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν υποχρέωση, εντός 15 ημερών, να τους αποζημιώσουν άμεσα. Οφείλω να πω ότι ο αριθμός αυτών των ατυχημάτων είναι πολύ μεγάλος, είναι βέβαιο ότι οι ασφαλιστικές μπορούν να στραφούν εναντίον της Αττικής Οδού ή κατά της Περιφέρειας που έχουν την ευθύνη γι αυτά τα ατυχήματα», δήλωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.
  2. Η δεύτερη κατηγορία αφορά όλους όσοι είδαν τα οχήματά τους να παθαίνουν ζημιές από τα δέντρα. «Θα αποζημιωθούν αυτοί που έχουν κάλυψη για φυσικά φαινόμενα», εξήγησε, παρότι βέβαια, όπως πρόσθεσε, ορισμένοι δήμοι όπως ο Δήμος Αθηναίων δήλωσαν ότι θα καλύψουν τις ζημιές από τα σπασμένα κλαδιά και δέντρα.
  3. Η τρίτη κατηγορία αφορά τους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό και τους επιβάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που έμειναν ακινητοποιημένοι, μέσα στα χιόνια, για ώρες. Εδώ είναι η περίπτωση της αστικής ευθύνης όπου ο παθών μπορεί να ζητήσει ποσά που η εκτίμησή μου είναι ότι μπορούν να φτάσουν και 100.000 ευρώ. Το ακριβές ποσό θα το αποφασίσει ο δικαστής», ανέφερε.
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share