Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Συγκλονιστικές μαρτυρίες - «Λιώνω χιόνι για να φτιάξω γάλα για τα παιδιά μου»

Αδιανόητο!

26 Ιανουαρίου 2022 18:03
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Συγκλονιστικές μαρτυρίες - «Λιώνω χιόνι για να φτιάξω γάλα για τα παιδιά μου»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλά είναι τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία "Ελπίδα", που βρίσκεται στη λίστα με τους μεγαλύτερους χιονιάδες των τελευταίων 111 ετών στην Αττική, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, ανάμεσα στα οποία ήταν και ζητήματα ηλεκτροδότησης.

Για τρίτη μέρα πολλά νοικοκυριά μένουν χωρίς ρεύμα με την κατάσταση να γίνεται αβίωτη. Το πέρασμα της κακοκαιρίας Ελπίδα άφησε πίσω του πεσμένα δέντρα σε καλώδια, αποκλεισμένους δρόμους με τη ΔΕΔΔΗΕ να μην έχει καταφέρει ακόμα να αποκαταστήσει τις βλάβες

«Το μικρό αρρώστησε μέσα στο σπίτι, είναι αδιανόητο αυτό το πράγμα. Δεν έχουμε αποθέματα νερού για να φτιάξω γάλα. Έχω επικοινωνήσει με τον δήμο Ραφήνας, την Πολιτική Προστασία, την πυροσβεστική και ο ένας με στέλνει στον άλλον».

Τριτοκοσμικές συνθήκες

Καταγγελία σοκ στο MEGA μητέρας με τρία παιδιά, η οποία λιώνει χιόνι για να ταΐσει το μωρό της.

Γκαζάκι και τσουκάλι με χιόνι να βράζει για να πιουν νερό στο Πικέρμι. Τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης για την κ. Καλλιόπη. Δύο ημέρες στο σκοτάδι, χωρίς θέρμανση, χωρίς νερό και με 2 μωρά που έχουν ανάγκη για φαγητό και ζέστη, αναγκάζεται να βράσει το χιόνι για να φτιάξει γάλα για τα παιδιά της.

«Δεν μπορώ να μαγειρέψω, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Έχω επικοινωνήσει με τον παιδίατρό μου, μου είπε για να πλύνω ένα μπιμπερό να λιώσω χιόνι, για να βράσω χιόνι, να πλύνω και να προμηθευτώ».

Από τον Νέο Βουτζά μέχρι τα Γλυκά Νερά

Από τον Νέο Βουτζά μέχρι τα Γλυκά Νερά, απόλυτο σκοτάδι, τσουχτερό κρύο και άνθρωποι μόνοι ψάχνουν να βρουν το φως τους.

Ο κύριος Άρης, με τον φακό στο χέρι, μέσα στο μαύρο σκοτάδι αναζητάει μάταια τα συνεργεία του δήμου και της ΔΕΔΔΗΕ.

Η νύχτα περνάει και το πρώτο φως της ημέρας, τον βρίσκει και πάλι χωρίς ρεύμα και χωρίς θέρμανση, όπως και τον Αλέξανδρο στην Αγία Παρασκευή.

Κινδυνεύουν ευπαθείς ομάδες

Στο έλεος του Θεού οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής, με κίνδυνο της ζωής τους προσπαθούν να βρουν βοήθεια από την πολιτεία, ανάμεσα σε πεσμένα δέντρα, καλώδια και πυλώνες της ΔΕΗ έτοιμους να εκραγούν.

Κάτοικος στην οδό Επτανήσου, καταγγέλλει δεκάδες κλήσεις στη ΔΕΔΔΗΕ για βοήθεια σε τετραπληγικούς και ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας, που είναι για τρίτη ημέρα χωρίς ρεύμα αποκλεισμένοι.

«Κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους. Στην πολυκατοικία μένουν τετραπληγικοί άνθρωποι και ηλικιωμένοι άνθρωποι αβοήθητοι μόνοι τους, οι οποίοι είναι χωρίς ρεύμα και χωρίς φαγητό όλες αυτές τις ώρες. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η ίδια πολυκατοικία, είναι τουλαχιστον για 24 ώρες χωρίς ρεύμα».

Όταν κάποια στιγμή βρήκε τη ΔΕΔΔΗΕ, η απάντηση για την αποκατάσταση της βλάβης ήταν αυτή που ήδη γνώριζε.

«Μου απαντούσαν γενικόλογα ότι δεν γνωρίζουν, δεν έχει δοθεί χρόνος αναμενόμενος αποκατάστασης, και δεν γνωρίζουν να μου πουν πότε, δηλαδή την απάντηση που είχα και εγώ ίδιος χωρίς να ξέρω τίποτα. Τελείως ανεύθυνοι», είπε.

Παρόμοια εικόνα και στη Φιλοθέη, με κατοίκους να παραμένουν για τρίτη μέρα χωρίς ρεύμα.
«Δεν έχει έρθει κανείς, μας έχουν ξεχάσει όλοι. Ελπίζω να γίνει κάτι, έχω χάσει κάθε ελπίδα πλέον», λέει η Τατιάνα, μητέρα 3 ανηλίκων, που παραμένουν στο διαμέρισμά τους για 3η μέρα χωρίς ρεύμα.

«Από τη ΔΕΔΔΗΕ δε μας λένε τίποτα. Τρίτο βράδυ σήμερα χωρίς ρεύμα, με τρία ανήλικα παιδιά, έχουμε παγώσει, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share