Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: «Στη λίστα με τους μεγαλύτερους χιονιάδες των τελευταίων 111 ετών στην Αττική!» - Ποιες χρονιές συμπληρώνουν την «παγωμένη» λίστα (photo)

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

26 Ιανουαρίου 2022 13:25
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: «Στη λίστα με τους μεγαλύτερους χιονιάδες των τελευταίων 111 ετών στην Αττική!» - Ποιες χρονιές συμπληρώνουν την «παγωμένη» λίστα (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» «βύθισε» στο χιόνι πολλές περιοχές της Ελλάδας, ωστόσο, στην Αττική έλαβε ιστορικό χαρακτήρα. Τόσο ιστορικό που ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτηση που έκανε στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook ανέφερε πως ο χιονιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη μπαίνει στη λίστα με τους μεγαλύτερους χιονιάδες στην Αττική τα τελευταία 111 χρόνια!

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο ο πρώτος μεγάλος χιονιάς καταγράφηκε στις 9 Φεβρουαρίου του 1911 ενώ ο πλέον αξιομνημόνευτος ήταν αυτός που «μπήκε» στο λεκανοπέδιο τον Μάρτιο του 1987 όπου χιόνισε για περίπου 15 ημέρες στη σειρά κάνοντας μόνο μικρά διαλείμματα. Εντονότερη ήταν η χιονόπτωση στις 9 Μαρτίου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, πως σύμφωνα με τη λίστα που έδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου είναι η πρώτη φορά που η Αττική δοκιμάζεται από ιστορικούς χιονιάδες για δυο διαδοχικές χρονιές!

Σάκης Αρναούτογλου: Χιόνια και το Σάββατο στην Αττική! (photo)

Χιονοπτώσεις στην Αττική και το Σάββατο 29/1 περιμένει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, τονίζοντας πάντως πως «δεν θα έχουν καμία σχέση με τη χιονόπτωση της 24ης Ιανουαρίου» που έφερε η κακοκαιρία «Ελπίδα». Παράλληλα, έχει προειδοποιήσει για μία ψυχρή «κατεβασιά», η οποία φαίνεται να έρχεται στις 2 με 4 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, ο Σάκης Αρναούτογλου γράφει στη σημερινή του ανάρτηση:

«Επειδή υπάρχει πιθανότητα να γραφτούν και να ακουστούν… διάφορα τις επόμενες ημέρες: Οι όποιες χιονοπτώσεις που αναμένεται να σημειωθούν το ερχόμενο Σάββατο 29/1 στην Αττική δεν θα έχουν καμία σχέση με τη χιονόπτωση της 24ης Ιανουαρίου!!!

Θα εντοπίζονται σε ορεινές περιοχές του νομού Αττικής (χοντρικά πάνω από τα 500 με 600 περίπου μέτρα και θα έχουν πολύ μικρότερη ένταση και διάρκεια), ενώ βροχές κατά διαστήματα θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές του νομού!».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share