Κυριακή, 22 Μαΐου 2022

Συγκίνηση στην Τανάγρα με παιδί πιλότου: «Ο μπαμπάς έφερε τα Rafale» (video)

Tην παρθενική τους πτήση στον ελληνικό ουρανό έκαναν τα Rafale

19 Ιανουαρίου 2022 14:56
Συγκίνηση στην Τανάγρα με παιδί πιλότου: «Ο μπαμπάς έφερε τα Rafale» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανάμεσα στον κόσμο που περίμεναν τα γαλλικά μαχητικά στην βάση της Τανάγρας ήταν και παιδιά πιλότων με τις στιγμές που εκτυλίχθηκαν να είναι συγκινητικές.

Τη στιγμή που είχαν πλέον προσγειωθεί τα γαλλικά μαχητικά και οι πιλότοι κατέβαιναν από αυτά, τα παιδιά τους που ήταν στο κοινό ξεκίνησαν να τους χαιρετούν.

Συναγερμός στο Αιγαίο: Νέες προκλητικές υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από Στρογγυλό και Ανθρωποφάγους

Μάλιστα, ακούγεται ένα από τα παιδιά που βρίσκονται εκεί να λέει ενθουσιασμένο «ο μπαμπάς μου έφερε τα Rafale». Ενώ το νεαρότερο παιδί που βρίσκεται σε... πρώτο πλάνο δηλώνει κουρασμένο από την αναμονή.

Το γλυκό βίντεο που ανήρτησε στο Twitter ο δημοσιογράφος του Alpha Κώστας Σαρικάς:

Rafale - Συγκίνησε το μήνυμα των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας: «Ελλάδα, θα φανούμε αντάξιοι» (video)

«Ελλάδα θα φανούμε αντάξιοι, η 332 μοίρα πετά στο μέλλον». Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που έστειλαν οι Έλληνες χειριστές των Rafale που εντάσσονται και επίσημα στο δυναμικό της Πολεμικής Αεροπορίας. Προτού τα μαχητικά Rafale προσγειωθούν στην 114ΠΜ στην Τανάγρα, όπου θα είναι και η βάση των Rafale, πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη, με τον επικεφαλής της ομάδας να στέλνει το μήνυμα: «Ελλάδα θα φανούμε αντάξιοι».

Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα από τον πύργο ελέγχου της 114ΠΜ στην Τανάγρα ο Έλληνας χειριστής υποδέχθηκε τα Rafale λέγοντας «Γεράκι Red καλωσορίσατε στο σπίτι σας, καλές προσγειώσεις πάντα με ασφάλεια».

Τα Rafale έφτασαν στην Ελλάδα και πέταξαν πάνω από την Αθήνα και συγκεκριμένα πάνω από την Ακρόπολη σε μια πτήση υψηλού συμβολισμού. Είναι τα πρώτα που παραλαμβάνει η Ελλάδα στο πλαίσιο της αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία.

Τα δύο διθέσια και τα τέσσερα μονοθέσια μαχητικά με το εθνόσημο στα φτερά απογειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης από την βάση του Istres στη νότια Γαλλία και από εκεί πήραν πορεία… ανατολική, κατευθυνόμενα προς Ελλάδα μπαίνοντας στο FIR Αθηνών λίγο πριν τις 12:00 της Τετάρτης.

Στο cock pit των τεσσάρων μονοθέσιων βρίσκονται Έλληνες πιλότοι ενώ στα δύο διθέσια κρατούν τα χειριστήρια Έλληνες κυβερνήτες, έχοντας ως συγκυβερνήτες τους Γάλλους εκπαιδευτές τους. Τα έξι Rafale μπήκαν στο FIR Aθηνών περίπου στις 12:00 της Τρίτης με γαλλικά Mirage 2000-5 της 331 ΜΠΚ «Θησέας» να τα υποδέχονται και να τα συνοδεύουν μέχρι την προσγείωσή τους στην Τανάγρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share