Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021

Ο «Μπάλλος» συνεχίζει να σφυροκοπά την Ελλάδα: Πολλά προβλήματα - Πού θα «χτυπήσει» σήμερα Σάββατο (16/10)

Προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου

16 Οκτωβρίου 2021 00:25
Ο «Μπάλλος» συνεχίζει να σφυροκοπά την Ελλάδα: Πολλά προβλήματα - Πού θα «χτυπήσει» σήμερα Σάββατο (16/10)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» κυριολεκτικά «έπνιξε» πολλές περιοχές της Ελλάδας, με την επέλαση να επικεντρώνεται πλέον στη Βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου. Η Αθήνα «βούλιαξε» ενώ σημαντικά προβλήματα καταγράφονται επίσης στη Θεσσαλονίκη και την Εύβοια.

Ποτάμια είναι δεκάδες δρόμοι στη Βόρεια Ελλάδα και απεγκλωβισμοί κατοίκων κάτοικοι από τις πλημμύρες λαμβάνουν χώρα στη Θεσσαλονίκη, όπου νωρίτερα εστάλη και μήνυμα του 112 για Χαλκιδική, Χαλκιδική, Λαγκαδά και Βόλβη.

Εκτεταμένα προβλήματα καταγράφονται επίσης σε Κέρκυρα και Ηλεία, ενώ πάνω από 170 χιλιοστά βροχής κατέπεσαν σε περιοχές της Αττικής.

Τα μεγαλύτερα αθροιστικά ύψη βροχής, από χτες έως το απόγευμα της Παρασκευής, καταγράφηκαν σύμφωνα με το meteo.gr, σε:

  • Πατήσια (181 χιλιοστά)
  • Αμπελόκηπους (174 χιλιοστά)
  • Περιστέρι (170 χιλιοστά)

Παράλληλα, οι καμένες περιοχές δέχτηκαν μικρότερους όγκους νερού με εξαίρεση την περιοχή του Τατοΐου όπου η βροχή έφτασε τα 125 χιλιοστά.

Ωστόσο, από το «μένος» της κακοκαιρίας, ευτυχώς, ξέφυγε το Καστελλόριζο, μιας και βροχή κατέγραψαν οι 413 από τους 414 ενεργούς μετεωρολογικούς σταθμούς του meteo.gr σήμερα.

Προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου: Δεν τελειώσαμε με τον «Μπάλλο»! Πού θα «χτυπήσει» το Σάββατο

Προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου: Σιγά-σιγά η κακοκαιρία «Μπάλλος» υποχωρεί, μα υπολείμματα αστάθειας από αυτήν την ατμοσφαιρική διαταραχή θα έχουμε και το Σάββατο 16 Οκτωβρίου. Παράλληλα, η έντονη βροχόπτωση και όγκος νερού έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας, η οποία έχει διακοπεί μετά τον κόμβο της Ρεντίνας στο μέτωπο για Θεσσαλονίκη.

Τις αυριανές πρωινές και τις προμεσημβρινές ώρες, λοιπόν, θα υπάρχουν περιοχές που θα έχουν διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες, προσθέτει ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης και αναφέρει:

Τις πρωινές και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, στην βορειοανατολική χώρα, κυρίας από την ανατολική Μακεδονία μέχρι και τη Θράκη, τα νησιά του Θρακικού, τις πολύ-πολύ ανατολικές περιοχές της Χαλκιδικής και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, ο καιρός θα είναι άστατος με διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Στη δυτική-νοτιοδυτική Ελλάδα, από το ύψος της δυτικής Στερεάς, την Ευρυτανία και δυτικότερα-νοτιοδυτικότερα, το νότιο Ιόνιο και στα δυτικο-κεντρο-νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου, ο καιρός θα είναι αρκετά άστατος με μπόρες και καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα: Σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, αναμένεται να ψιχαλίσει και να βρέξει τοπικά, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα έχει απλώς συννεφιά. Στη Θεσσαλία αναμένονται τοπικές βροχές στα πολύ-πολύ νοτιοανατολικά τμήματά της, ενώ στα νοτιοδυτικά τμήματά της απλώς θα ψιχαλίσει.

Στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια θα διέρχονται σύννεφα που θα αφήσουν τοπικές μπόρες, ενώ στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τις Κυκλάδες θα σημειωθούν διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα πιο κεντροδυτικά τμήματα της Κρήτης και ακόμα πιο τοπικά στις υπόλοιπες νοτιοανατολικές νησιωτικές περιοχές. Στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, θα ψιχαλίσει και θα βρέξει τοπικά.

Από το μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα του Σαββάτου, τα φαινόμενα θα εξασθενούν στα δυτικά-νοτιοδυτικά και στα βορειοανατολικά, αλλά θα ενταθούν σε όλα τα Δωδεκάνησα. Περισσότερες θα γίνουν οι μπόρες στην ανατολική-νοτιοανατολική Στερεά, κυρίως στη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Αττική και την Εύβοια.

Στην Αττική και την Αθήνα θα έχουμε διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Στην κεντρική Μακεδονία, θα έχουμε μπόρες μικρής διάρκειας στα νότια και τη Χαλκιδική.

Το βράδυ του Σαββάτου ο καιρός έχει ανοίξει σχεδόν παντού. Υπολείμματα αστάθειας θα έχουν παραμείνει κυρίως στα Δωδεκάνησα και τα ανατολικά τμήματα της Θράκης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share