Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Kακοκαιρία «Μπάλλος»: Αναμένεται δεύτερο «κύμα»! Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» (Video)

Νέο μήνυμα από το 112

15 Οκτωβρίου 2021 18:22
Kακοκαιρία «Μπάλλος»: Αναμένεται δεύτερο «κύμα»! Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζεται η κακοκαιρία «Μπάλλος» σε όλη τη χώρα με βασικό χαρακτηριστικό τις σφοδρές καταιγίδες που πλημμύρισαν δρόμους από την Κέρκυρα, ως την Αττική και την Εύβοια τα τελευταία 24ωρα.

Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρότερα στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Νότιο Ιόνιο, καθώς και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, ενώ σταδιακά θα περιοριστούν, κατά κύριο λόγο, στα βόρεια και δυτικά τμήματα της χώρας.

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει σε Αιγαίο και Ιόνιο καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής. Σημειώνεται ότι στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου, το χαλάζι θα έχει πιθανώς μεγάλο μέγεθος.

Τη νύχτα της Παρασκευής 15/10 προς Σάββατο 16/10 τα φαινόμενα θα είναι ασθενέστερα και θα επηρεάσουν κυρίως τη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο. Στον σχετικό χάρτη φαίνεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το πρωί του Σαββάτου 16/10 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

Στο Αιγαίο αναμένονται άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο έως τις πρώτες βράδυνες ώρες αναμένονται άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ όμως στη συνέχεια θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ.

Στο Νότιο Ιόνιο αναμένονται αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ όμως από τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 18-21 βαθμούς στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο και τους 24-26 στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Δείτε ΕΔΩ που βρέχει αυτή την ώρα

Κακοκαιρία «Μπάλλος» - Νέο μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Μέσω του μηνύματος οι πολίτες ενημερώνονται ότι θα πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή μπορεί να πλημμυρίσουν ενώ παροτρύνονται να ακολουθούν τις οδηγίες του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Μήνυμα 112 σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share