Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Η συγκλονιστική διάσωση οικογένειας από τα ορμητικά νερά στην Εύβοια (Video)

Ανατριχιαστικές στιγμές!

15 Οκτωβρίου 2021 23:09
Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Η συγκλονιστική διάσωση οικογένειας από τα ορμητικά νερά στην Εύβοια (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος» δημιούργησε μεγάλα προβλήματα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Μια από αυτές είναι η Εύβοια, όπου άφησε έναν νεκρό πίσω της.

Μάλιστα, τα πράγματα μπορεί να ήταν πολύ χειρότερα για μια οικογένεια Γερμανών, στο σπίτι των οποίων μπήκαν τα ορμητικά νερά στα Στύρα Ευβοίας, όπου και «φούσκωσε» επικίνδυνα ο ποταμός.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και προβλήθηκε στα δελτία ειδήσεων της Παρασκευής (15/10), αποτυπώνονται οι προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής να απεγκλωβίσουν την πενταμελή οικογένεια, η οποία βίωσε εφιαλτικές στιγμές εντός του σπιτιού της.

Ένας πυροσβέστης δέθηκε με σχοινί, προκειμένου να προφυλαχθεί και ο ίδιος προσπαθώντας να περάσει στην απέναντι πλευρά, ενώ τα ορμητικά νερά θα μπορούσαν να παρασύρουν και εκείνον.

Η προσπάθεια του άνδρα της Πυροσβεστικής ήταν δύσκολη, ωστόσο στέφθηκε με επιτυχία. Αφού κατάφερε να φτάσει στην άλλη άκρη, τελικά η οικογένεια μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Πνίγηκε» η Αθήνα - Σε ποια περιοχή έπεσε το περισσότερο νερό (video-photo)

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» έπληξε βαριά το λεκανοπέδιο της Αθήνας, πλημμυρίζοντας σπίτια και επιχειρήσεις, καταστρέφοντας υποδομές και θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα αρκετών ανθρώπων. Παράλληλα, η έντονη βροχόπτωση και όγκος νερού έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας, η οποία έχει διακοπεί μετά τον κόμβο της Ρεντίνας στο μέτωπο για Θεσσαλονίκη.

Το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δημοσιοποίησε τ’ αποτελέσματα των σχετικών με τον όγκο του νερό που έπεσε στην πρωτεύουσα μετρήσεων που πραγματοποίησε.

Συγκεκριμένα, ενημέρωσε πως «επιβεβαιώθηκαν οι προγνώσεις για ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αττική από την κακοκαιρία «Μπάλλος», φαινόμενα τα οποία προκάλεσαν πληθώρα προβλημάτων στην πόλη των Αθηνών.

Στον χάρτη παρουσιάζεται η κατανομή της βροχόπτωσης στην Αττική, τα μεγαλύτερα αθροιστικά ύψη βροχής, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, καθώς και τα περιγράμματα των περιοχών που κάηκαν στις πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Όπως φαίνεται σε αυτόν, το μεγαλύτερο ύψος βροχής από την αρχή του εικοσιτετράωρου της Πέμπτης 14/10 έως το απόγευμα της Παρασκευής 15/10 καταγράφηκε στα Πατήσια (181 χιλιοστά) και ακολούθησαν οι Αμπελόκηποι (174 χιλιοστά) και το Περιστέρι (170 χιλιοστά).

Οι καμένες περιοχές δέχτηκαν μικρότερους όγκους νερού με εξαίρεση την περιοχή του Τατοΐου όπου η βροχή έφτασε τα 125 χιλιοστά».

Σε ποια περιοχή έπεσε το περισσότερο νερό

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Μόνο στο Καστελλόριζο δεν έβρεξε

Βροχή κατέγραψαν οι 413 από τους 414 ενεργούς μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Μοναδικός σταθμός που δεν κατέγραψε βροχόπτωση ήταν αυτός του ακριτικού Καστελλόριζου.

Το δίκτυο καλύπτει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας και καταγράφει με ακρίβεια, συνέπεια και συνέχεια όλες τις βασικές μετεωρολογικές παραμέτρους. Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της βροχόπτωσης στη χώρα από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το απόγευμα της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου.

H κατανομή της βροχόπτωσης στη χώρα

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share