Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Πνίγηκε» η Αθήνα - Σε ποια περιοχή έπεσε το περισσότερο νερό (video-photo)

Η περιοχή της χώρας που δεν έπεσε σταγόνα

15 Οκτωβρίου 2021 21:33
Κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Πνίγηκε» η Αθήνα - Σε ποια περιοχή έπεσε το περισσότερο νερό (video-photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» έπληξε βαριά το λεκανοπέδιο της Αθήνας, πλημμυρίζοντας σπίτια και επιχειρήσεις, καταστρέφοντας υποδομές και θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα αρκετών ανθρώπων. Παράλληλα, η έντονη βροχόπτωση και όγκος νερού έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας, η οποία έχει διακοπεί μετά τον κόμβο της Ρεντίνας στο μέτωπο για Θεσσαλονίκη.

Το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δημοσιοποίησε τ’ αποτελέσματα των σχετικών με τον όγκο του νερό που έπεσε στην πρωτεύουσα μετρήσεων που πραγματοποίησε.

Συγκεκριμένα, ενημέρωσε πως «επιβεβαιώθηκαν οι προγνώσεις για ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αττική από την κακοκαιρία «Μπάλλος», φαινόμενα τα οποία προκάλεσαν πληθώρα προβλημάτων στην πόλη των Αθηνών.

Στον χάρτη παρουσιάζεται η κατανομή της βροχόπτωσης στην Αττική, τα μεγαλύτερα αθροιστικά ύψη βροχής, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, καθώς και τα περιγράμματα των περιοχών που κάηκαν στις πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Όπως φαίνεται σε αυτόν, το μεγαλύτερο ύψος βροχής από την αρχή του εικοσιτετράωρου της Πέμπτης 14/10 έως το απόγευμα της Παρασκευής 15/10 καταγράφηκε στα Πατήσια (181 χιλιοστά) και ακολούθησαν οι Αμπελόκηποι (174 χιλιοστά) και το Περιστέρι (170 χιλιοστά).

Οι καμένες περιοχές δέχτηκαν μικρότερους όγκους νερού με εξαίρεση την περιοχή του Τατοΐου όπου η βροχή έφτασε τα 125 χιλιοστά».

Σε ποια περιοχή έπεσε το περισσότερο νερό

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Μόνο στο Καστελλόριζο δεν έβρεξε

Βροχή κατέγραψαν οι 413 από τους 414 ενεργούς μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Μοναδικός σταθμός που δεν κατέγραψε βροχόπτωση ήταν αυτός του ακριτικού Καστελλόριζου.

Το δίκτυο καλύπτει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας και καταγράφει με ακρίβεια, συνέπεια και συνέχεια όλες τις βασικές μετεωρολογικές παραμέτρους. Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της βροχόπτωσης στη χώρα από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το απόγευμα της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου.

H κατανομή της βροχόπτωσης στη χώρα

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share