Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Εφιαλτική πρόβλεψη Τζανάκη: «Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε 3.000 νεκρούς ακόμα»

Σοκάρουν όσα δήλωσε

12 Οκτωβρίου 2021 17:55
Εφιαλτική πρόβλεψη Τζανάκη: «Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε 3.000 νεκρούς ακόμα»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο καθηγητής πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα χάσουμε μερικές χιλιάδες ανθρώπους σε αυτή την πορεία. «Αν δεν ανέβουμε σε εμβολιασμούς πάνω από 65% του γενικού πληθυσμού, μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε περίπου 3.000 νεκρούς ακόμα» καθώς όπως εξήγησε «δεν είναι πολύ δύσκολο να φτάσουμε στο νούμερο αυτό εάν συνεχίσουμε έτσι με 30 θανάτους την ημέρα».

Αναφερόμενος στο μεγάλο αριθμό ηλικιωμένων που δεν έχουν κλείσει ακόμη ραντεβού για εμβολιασμό, ο κ. Τζανάκης πρότεινε να υπάρξει παρέμβαση μέσω της ΗΔΙΚΑ: «Να παρέμβουν οι γιατροί σε καθένα ξεχωριστά ώστε αυτούς τους 600.000 ηλικιωμένους που είναι ανεμβολίαστοι να τους πείσουμε να εμβολιαστούν.

Για το θέμα της πανδημίας μίλησε στις «Συνδέσεις» ο Νίκος Πλατανησιώτης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

«Το βασικό ζήτημα είναι ότι με τον αρνητή δεν μπορείς να μιλήσεις, δεν μπορείς να ασχοληθείς. Εκείνο που έχει νόημα είναι εκείνοι οι οποίοι φοβούνται. Πρέπει να κάνουμε μια εκστρατεία απέναντι στα fake news για να τους πείσουμε να εμβολιαστούν. Αν επικεντρωθούμε σε αυτό θα έχουμε πολύ σημαντικά αποτελέσματα το επόμενο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο κ. Πλατανησιώτης, ο οποίος ανέφερε ότι θα είναι τραγικό αν κάποιος νοσήσει ταυτόχρονα από κορωνοϊό και γρίπη.

«Αν κάποιος έχει φροντίσει να κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου, να κάνει την ίδια μέρα και το εμβόλιο της γρίπης», συμβούλεψε ο ίδιος.


 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share