Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονίζει ο γιατρός της Ιωάννας - «Τυχερή που έχει το μάτι της»

Σοκάρει η περιγραφή του

19 Σεπτεμβρίου 2021 13:24
Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονίζει ο γιατρός της Ιωάννας - «Τυχερή που έχει το μάτι της»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τυχερή που έχει ακόμα το μάτι της είναι η Ιωάννα, η νεαρή κοπέλα που συγκλόνισε το πανελλήνιο με την επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι στην Καλλιθέα ενώ πήγαινε στη δουλειά της. Αυτό τόνισε στο «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στην τηλεόραση του Open ο καθηγητής Οφθαλμολογίας Γιώργος Κυμιώνης.

«Νομίζω ό,τι δεν χρειάζεται να είσαι καθηγητής Οφθαλμολογίας για να καταλάβεις το τι έγινε στα μάτια και στο δέρμα της κοπέλας αυτής. Ξέρετε στους φοιτητές μας και στους ειδικευόμενούς μας όταν κάνουμε μάθημα για τα χημικά εγκαύματα, ίσως είναι το πιο επείγον περιστατικό και μάλιστα θα ήθελα να προσθέσω πως όταν πέφτει πάνω στο δέρμα ή πάνω στο μάτι αυτό το πράγμα η δράση του συνεχίζει για πολύ χρόνο. Δηλαδή ξεπλένουμε το μάτι και το δέρμα και παραμένουμε εκεί για πάρα πολύ ώρα μέχρι να αλλάξουμε το ph. Δηλαδή, δεν σημαίνει ότι φεύγει, το ξεπλένουμε από το δέρμα και το μάτι και τελείωσε η δράση του, ότι ζημιά έχει κάνει τελείωσε», είπε στο Open.

Όπως είπε ο κ. Κυμιωνης, γιατρός της Ιωάννας σημείωσε πως η κοπέλα είναι τυχερή που έχει ακόμα το μάτι της. «Δώσαμε αγώνα. Κινδύνευσε να το χάσει», τόνισε.

«Είναι μαραθώνιος για εμάς του γιατρούς και γολγοθάς για εκείνη», συμπλήρωσε.

«Εμείς κάναμε ένα μεγάλο αγώνα, όλη η ομάδα των γιατρών να σώσουμε το μάτι κατ' αρχήν σαν υπόσταση, γιατί κινδύνευσε να τρυπήσει το μάτι της και μετά να έχει άλλες επιπλοκές όπως είχε μία μόλυνση στο μάτι από μύκητα. Είναι κάτι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Έχουμε φτάσει σήμερα σε μία κατάσταση που η Ιωάννα έχει μία λειτουργική όραση . Αλλά δυστυχώς δεν έχει τελειώσει ακόμα. Έχει απώτερες επιπλοκές. Έχει μία ουλή στον κερατοειδή. Έχει ουλές και δυσμορφίες στα βλέφαρα που επηρεάζουν το μάτι», τόνισε ο κ. Γιώργος Κυμιώνης.

Επίθεση με βιτριόλι: Έβαλε στη θέση του τον 40χρονο η Ιωάννα - «Έτσι και πεις το παραμικρό...»

Επίθεση με βιτριόλι: Έβαλε στη θέση του τον 40χρονο η Ιωάννα - «Έτσι και πεις το παραμικρό...»

Η υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο της προσοχής, με τον 40χρονο Νώντα να τοποθετείται μέσω του δικηγόρου του και την Ιωάννα Παλιοσπύρου να αντεπιτίθεται.

Υπενθυμίζουμε, ότι ο δικηγόρος του 40χρονου, Δημήτρης Γκαβέρας, μιλώντας στο MEGA αρνήθηκε ότι ο πελάτης του ήταν το φερόμενο «μήλον της έριδος» ανάμεσα στις δύο γυναίκες και αφήνει σαφείς υπόνοιες πως υπάρχει άλλο πρόσωπο για το οποίο αναρωτιέται γιατί καμία από τις δύο πλευρές, του θύτη και του θύματος, δεν έχει μιλήσει.

«Επιθυμία του εντολέα μου είναι να μη κάνουμε καμία δήλωση, να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα αυτή η υπόθεση και να απεμπλακεί το όνομά του», δήλωσε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» ο κ. Γκαβέρας.

«Ο εντολέας μου δεν έχει καμία σχέση με αυτή την ιστορία. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και στη διαδικασία αυτή όλα θα βγουν στο φως», είπε ακόμη ο δικηγόρος του 40χρονου.

«Θα αποκαλυφθεί τι πραγματικά έχει συμβεί, ποια είναι η πραγματική αιτία και το πραγματικό πρόσωπο στην υπόθεση αυτή», ισχυρίστηκε ο κ. Γκαβέρας, ο οποίος αναρωτιέται: «Γιατί δεν αναφέρει καμία από τις δύο πλευρές την αληθινή αιτία ή την αφορμή; Δεν μπορεί να έγινε όλο αυτό χωρίς σπουδαίο λόγο».

«Ποιος είναι άραγε αυτός; Θα αποκαλυφθεί στην ακροαματική διαδικασία;», συνέχισε ο νομικός εκπρόσωπος του 40χρονου, ο οποίος, καταλήγοντας, υπογράμμισε: «Ο εντολέας μου δεν έχει λάβει κλήση να καταθέσει ως μάρτυρας. Αν αυτό συνέβαινε, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να καταθέσει».

Οι δηλώσεις αυτές έφεραν την άμεση αντίδραση της Ιωάννας μέσω του δικηγόρου της που όπως μετέδωσε το Star δήλωσε πως «όποιος ψελλίσει το παραμικρό για το ήθος και τον χαρακτήρα της, θα βρεθεί κατηγορούμενος».

Για ποιο λόγο έψαξε η Ιωάννα για βιτριόλι;

Η υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι έχει επανέλθει στο προσκήνιο, με το δικηγόρο της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Απόστολο Λύτρα, να είναι αποκαλυπτικός σχετικά με το θέμα, λέγοντας πως κι εκείνοι προσπάθησαν να βρουν καυστικό υγρό, αλλά για άλλο λόγο.

«Ήταν η πρώτη φορά που είδε τόσο κόσμο, οι δημοσιογράφοι έτρεξαν πάνω της με αποτέλεσμα να φοβηθεί λίγο αυτά τα 40 μέτρα μέχρι την είσοδο της αίθουσας. Ένιωθε ένα φόβο μήπως κάποιος πέσει πάνω της. Μετά το τέλος της διαδικασίας ένιωσε ανακούφιση, όλα πήγαν κατ ευχήν, καλό της έκανε παρά κακό», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος της Ιωάννας κύριος Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στο MEGA.

«Η Ιωάννα θα είναι παρούσα σε όλες τις δικασίμους. Είχα προβλέψει ότι η δράστις δεν θα είναι στο δικαστήριο όπως ούτε στις 30/09. Πιστεύω θα έρθει στο στάδιο της απολογίας της. Νομίζω ότι όφειλε να είναι εκεί. Είναι το πρώτο στάδιο της μεταμέλειας. Δεν έρχεται να αντιμετωπίσει το θύμα της, τους δικαστές. Είναι ασέβεια. Είναι τακτική. Ο νόμος βέβαια τη δίνει το δικαίωμα», είπε ο κύριος Απόστολος Λύτρας.

«Απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση είναι η κατηγορία που της έχει αποδοθεί. Θεωρώ ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το κατηγορητήριο», τόνισε.

«Η ποσότητα του καυστικού υγρού και οι ενέργειες που έκανε μετά την επίθεση είναι ξεκάθαρο ότι επεδίωκε το θάνατο της Ιωάννας. Προσπαθήσαμε με τους συνεργάτες μου να βρούμε βιτριόλι και δεν υπάρχει συσκευασία που να μην γράφει ότι προκαλεί θάνατο. Το πήρε στα χέρια της είδε ότι προκαλεί θάνατο αποδέχτηκε να ρίξει αυτό το καυστικό υγρό, αποδέχτηκε και το αποτέλεσμα να την σκοτώσει».

«Έχουμε έναν άνθρωπο με πολύ οργανωμένη σκέψη, την παρακολουθούσε ένα ολόκληρο χρόνο. Είχε τρεις πομπούς GPS για να γνωρίζει που βρίσκεται, έκανε πρόβα το έγκλημα την προηγούμενη ημέρα, άλλαξε τα στοιχεία της, μεταμφιέστηκε. Είναι ένας εγκληματίας που είχε σχεδιάσει το έγκλημα. Είναι ένας άνθρωπος που είναι καλα και από λόγους που περιμένουμε κι εμείς να δούμε έκανε το έγκλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Η υπεράσπιση εξαίρεσε τρεις μάρτυρες γυναίκες και το έκανε με βάση το φύλλο. Μας γυρίσει χρόνια πίσω. Οι άντρες τι; θα δικαιολογήσουν αυτό το έγκλημα; Αν έχει γίνει με βάση το φύλλο είναι μια λανθασμένη κίνηση»

Κλείνοντας ο κύριος Λύτρας τόνισε πως η Ιωάννα περιμένει μια ηθική δικαίωση. Η ποινή η μέγιστη είναι 15 χρόνια κάθειρξη αλλά ο πραγματικός χρόνος θα είναι γύρω σα 5,5 χρόνια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share