Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ανατροπή στην επίθεση με βιτριόλι: Αυτός είναι τελικά ο άνδρας ανάμεσα σε Ιωάννα και Έφη!

Κρύβεται κι έχει λόγο...

18 Σεπτεμβρίου 2021 10:59
Ανατροπή στην επίθεση με βιτριόλι: Αυτός είναι τελικά ο άνδρας ανάμεσα σε Ιωάννα και Έφη!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανατροπή υπάρχει στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι, καθώς εκεί που νόμιζαν όλοι, ότι ο 40χρονος Νώντας ήταν το «μήλον της έριδος» ανάμεσα σε Ιωάννα Παλιοσπύρου και Έφη, ένας άλλος άνδρας μοιάζει τελικά να έχει αυτό το ρόλο.

Την αποκάλυψη στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» έκανε ο Δημήτρης Γκαβέρας, ο δικηγόρος του 40χρονου, ο οποίος θεωρούνταν το «μήλον της έριδος» στην επίθεση με βιτριόλι.

«Επιθυμία του εντολέα μου είναι να μη κάνουμε καμία δήλωση, να κλείσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα αυτή η υπόθεση και να απεμπλακεί το όνομά του. Ο εντολέας μου δεν έχει καμία σχέση με αυτή την ιστορία. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, στην διαδικασία αυτή όλα θα βγουν στο φως» ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος.

«Θα αποκαλυφθεί τι πραγματικά έχει συμβεί, ποια είναι η πραγματική αιτία και το πραγματικό πρόσωπο στην υπόθεση αυτή. Γιατί δεν αναφέρει καμία από τις δύο πλευρές την αληθινή αιτία ή την αφορμή; Δεν μπορεί να έγινε όλο αυτό χωρίς σπουδαίο λόγο. Ποιος είναι άραγε αυτός; Θα αποκαλυφθεί στην ακροαματική διαδικασία; O εντολέας μου δεν έχει λάβει κλήση να καταθέσει ως μάρτυρας. Αν αυτό συνέβαινε, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να καταθέσει» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Η 36χρονη Έφη μπορεί να φυλακιστεί μόνο έναν χρόνο!

Η υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι έχει συνταράξει μεν το πανελλήνιο, αλλά η Ιωάννα Παλιοσπύρου δίνει τώρα την πιο μεγάλη «μάχη» της, αφού η 36χρονη Έφη μπορεί ακόμη να γλιτώσει παρά το ειδεχθές του «χτυπήματος».

Σύμφωνα με όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας στο Mega, το αδίκημα περί απόπειρας ανθρωποκτονίας που αποδόθηκε στην κατηγορούμενη, με τον προηγούμενο Ποινικό Κώδικα, επέσυρε ποινή φυλάκισης 10 έως 20 χρόνια. «Ακόμα και ελαφρυντικά να είχε κάποιος, η ποινή δεν μπορούσε να είναι μικρότερη από 10 χρόνια».

Πλέον, συνέχιζε ο δικηγόρος, «με τον νέο κώδικα η ποινή είναι 5 έως 15 χρόνια. Εάν μάλιστα το δικαστήριο δεχθεί ελαφρυντικά, μπορεί η ποινή να είναι από 1 έως έξι χρόνια φυλάκισης».

Ακόμα, ο κ. Κούγιας, υπογράμμισε ότι η γραμμή υπεράσπισης της κατηγορούμενης για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη «στέκεται νομικά», ενώ όπως είπε το ζήτημα του δόλου θα είναι το καθοριστικό της υπόθεσης.

Σχετικά με την μη εμφάνιση της κατηγορούμενης στη δίκη, ο δικηγόρος, ανέφερε ότι ναι μεν το δικαιούται, ωστόσο «αν διατάξει το δικαστήριο, θα πρέπει να εμφανιστεί η κατηγορούμενη. Αδύνατο να μην καλέσει το δικαστήριο την κατηγορούμενη».

Τέλος, σχολιάζοντας την εξαίρεση των γυναικών από το σώμα των ενόρκων, επισήμανε ότι «οι άντρες σε αυτού του είδους τα αδικήματα είναι πιο αυστηροί από τις γυναίκες».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share