Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μυτιλήνη: Νεκρός 38χρονος επιλοχίας - Ήταν ανεμβολίαστος

Παρουσίασε συμπτώματα ιογενούς εμπύρετης λοίμωξης

5 Σεπτεμβρίου 2021 14:29
Μυτιλήνη: Νεκρός 38χρονος επιλοχίας - Ήταν ανεμβολίαστος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νεκρός εντοπίστηκε χθες Σάββατο στο σπίτι του ένας 38χρονος στρατιωτικός, επιλοχίας ΕΠΟΠ (Επαγγελματίες Οπλίτες) που υπηρετούσε σε στρατιωτική μονάδα της Μυτιλήνης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού μέσου, stonisi.gr.

Όπως έγινε γνωστό ο στρατιωτικός βρέθηκε με παρέμβαση των αστυνομικών αρχών. Οι γονείς του ανησύχησαν, καθώς εδώ και τρείς με τέσσερις μέρες προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του, χωρίς να τα καταφέρουν.

Θρίλερ στις Σέρρες: Εντοπίστηκε νεκρός στρατιωτικός

Αστυνομικοί παραβίασαν την πόρτα του σπιτιού του και βρέθηκαν μπροστά στη σορό του άτυχου Επιλοχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας stonisi.gr, ο Επιλοχίας που ήταν ανεμβολίαστος πριν πέντε μέρες παρουσίασε συμπτώματα ιογενούς εμπύρετης λοίμωξης εξετάστηκε και υποβλήθηκε σε τεστ ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού στην οποία βρέθηκε αρνητικός. Του συνεστήθη να παραμείνει κλινήρης επί τρεις μέρες και να επανεξετασθεί πριν επανέλθει στην υπηρεσία του. Έκτοτε δεν έδωσε σημεία ζωής.

Η σορός του 38χρονου Επιλοχία αναμένεται μετά τη νεκροψία και νεκροτομή στην οποία θα υποβληθεί προκειμένου να εξεταστούν τα αίτια του θανάτου του να μεταφερθεί στη γενέτειρα του την Ξάνθη.

Από την Αστυνομία, κατά τις ίδιες πηγές, έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια.

«Φοβήθηκα ότι θα πεθάνω, δεν μπορούσα ούτε να...» - Ανατριχιάζει ανεμβολίαστη που πέρασε κορωνοϊό

«Φοβήθηκα ότι θα πεθάνω, δεν μπορούσα ούτε να...» - Ανατριχιάζει ανεμβολίαστη που πέρασε κορωνοϊό

Ανατριχιαστική είναι η μαρτυρία ανεμβολίαστης πρώην ασθενούς με κορωνοϊό, η οποία αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές, που πέρασε από το «χτύπημα» του ιού.

Η νεαρή κοπέλα, που δεν είχε εμβολιαστεί, αποκάλυψε ότι βγήκε θετική στις 14/8 και μετά από τέσσερις ημέρες χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με όσα είπε η κ. Παντζαρτζή στο OPEN μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς είχε υψηλό πυρετό και αναγούλα.

«Μου έκανα εξετάσεις και στις δυο μέρες που είχα νοσηλευτεί, οι γιατροί δεν μου είπαν ότι έχω πάθει πνευμονική εμβολή και θρόμβωση», ήταν τα λόγια της. Στην ίδια εκπομπή ήταν καλεσμένος ο Νίκος Τζανάκης που υποστήριξε ότι αυτό είναι κάτι συχνό για τους ασθενείς με κορωνοϊό, για τους οποίους επισημάνθηκε νέος κίνδυνος.

Η κοπέλα τόνισε ότι πριν τις ανακοινωθεί ότι έχει πνευμονική εμβολή ένιωθε έντονο βάρος στο στήθος, ζαλάδα, πονοκέφαλο και είχε υψηλό πυρετό. «Νιώθεις ότι αυτό που έχεις δεν θα περάσει σε μια ή δυο μέρες», τόνισε.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι όταν οι γιατροί της ανακοίνωσαν ότι έχει καρδιακή εμβολή, της ζήτησαν να μείνει ακίνητη στο κρεβάτι για πέντε μέρες. «Από τις αναγούλες δεν μπορούσα να πιω ούτε νερό. Έχω προβλήματα υγείας, έχω περάσει νεφρική ανεπάρκεια και όλα αυτά με φόβιζαν περισσότερο».

Η κ. Παντζαρτζή παρέμεινε στο νοσοκομείο για 9 μέρες, αλλά δεν κινδύνευσε να διασωληνωθεί. Παράλληλα δεν έκρυψε ότι φοβήθηκε ότι θα χάσει τη ζωή της, ενώ αποκάλυψε ότι δεν το είπε ούτε στους γονείς της.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι ακόμα και σήμερα έχει κάποια συμπτώματα όπως βήχα, αναγούλα και ένα ελαφρύ μπούκωμα. Οι κύριοι Τζανάκης και Βατόπουλος συμβούλευσαν την κοπέλα να μιλήσει με τον προσωπικό της γιατρό, για να αποφασίσουν πότε θα πρέπει να κάνει το εμβόλιο μετά το τέλος του εξαμήνου που διαρκεί η ανοσία μετά τη νόσηση.

«Ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει - Θα φοράμε μάσκα για πολλά χρόνια»

Μια είδηση, που σίγουρα δεν αρέσει σε κανέναν, ήρθε από την πλευρά του Αλκιβιάδη Βατόπουλου, ο οποίος επεσήμανε πως ο κορωνοϊός έχει έρθει... για να μείνει.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Βατόπουλος εξήγησε ότι «κάνουμε έναν συμβιβασμό προκειμένου να λειτουργήσουν». Σημείωσε ότι οι πανδημίες ιστορικά κρατούν δύο έως τρία χρόνια, ωστόσο είναι «δύσκολο να πούμε πότε θα τελειώσει η πανδημία» όπως είπε, και πρόσθεσε:

«Για αρκετά χρόνια ακόμη φοβάμαι ότι θα φοράμε μάσκες και θα τηρούμε μέτρα προστασίας. Θα μπούνε στη ζωή μας για τα καλά», καθώς όπως είπε ο κ. Βατόπουλος «είναι ένας ιός που ήρθε για να μείνει».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share