Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Εστίαση & τουρισμός: 100 ευρώ το μήνα θα πληρώνουν από την τσέπη τους οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι - Τα 2 νέα μέτρα που θα τους οδήγησουν στο «τσίμπημα»

Νέο «άκυρο» στους ανεμβολίαστους!

26 Ιουλίου 2021 15:59
Εστίαση & τουρισμός: 100 ευρώ το μήνα θα πληρώνουν από την τσέπη τους οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι - Τα 2 νέα μέτρα που θα τους οδήγησουν στο «τσίμπημα»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμό από σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου, θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά ένα self test και ένα rapid test την εβδομάδα και μάλιστα, όπως αποφασίστηκε από την κυβέρνηση, θα το πληρώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Παράλληλα, δείτε τα 17 επαγγέλματα που είναι αναγκαίο το «τσίμπημα», ενώ σκέψεις υπάρχουν για «αποκλεισμό» των ανεμβολίαστων φοιτητών από την εκπαίδευση!

Αν υποθέσουμε ότι ένα απλό self test στοιχίζει 5 ευρώ και ένα rapid test 20 ευρώ ο κάθε ανεμβολίαστος υπάλληλος θα πρέπει να πληρώνει κάθε μήνα 100 ευρώ . Στην ουσία είναι μια πίεση προς τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, για να εμβολιαστούν.

Το συγκεκριμένο μέτρο έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Πολλοί εργαζόμενοι και επιχειρηματίες τονίζουν πως από τη στιγμή που κάποιοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν τα τεστ και άλλοι να υποστηρίζουν πως θα έπρεπε να καλύπτει το κόστος, ή έστω ένα μέρος αυτού, το κράτος.

Νέο «άκυρο» στους ανεμβολίαστους! Έκπτωση για εμβολιασμένους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Τα 2 νέα μέτρα που θα τους οδήγησουν στο «τσίμπημα»

Νέο «άκυρο» στους ανεμβολίαστους! Τα κίνητρα που εξετάζει το υπουργείο Μεταφορών για τους εμβολιασμένους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποκάλυψε ο υπουργός Κώστας Καραμανλής.

«Το υπουργείο εξετάζει να δώσει κίνητρα σε μορφή εκπτώσεων για τους τακτικούς χρήστες των ΜΜΜ» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Τα 2/3 των επιβατών έχουν τις μηνιαίες ή τριμηνιαίες κάρτες μεταφοράς και σύντομα θα ανακοινώσουμε κάποιο εκπτωτικό πακέτο για τους εμβολιασμένους» είπε.

«Απίθανο το να αποκλειστούν από τα ΜΜΜ οι ανεμβολιάστοι»

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών διαβεβαίωσε πως είναι απίθανο να αποκλειστούν από τα μέσα οι ανεμβολίαστοι ή να υπάρχουν διαφορετικοί συρμοί στο Μετρό ανάλογα με το αν έχουν κάνει ή όχι το εμβόλιο.

«Πρέπει να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, όχι να τους αποκλείσουμε» υπογράμμισε. Παράλληλα, ένα self test και ένα rapid test θα κάνουν ανά εβδομάδα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε τουρισμό και εστίαση στα νησιά από το Σάββατο 17 Ιουλίου όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση.

Τι είπε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στα ΜΜΕ

Σε απάντηση σχετικά με το εάν εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων στα ΜΜΜ ο αρμόδιος υπουργός επεσήμανε ότι θα ήταν υπερβολικό σε αυτή τη φάση να γίνει κάτι τέτοιο.

«Στην κυβέρνηση πιστεύουμε όχι στον εξαναγκασμό, αλλά στην πειθώ και τον κοινό νου. Στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ έχουμε λάβει μέτρα προστασίας των εργαζομένων, καθώς η μπροστινή πόρτα δεν ανοίγει και υπάρχει κουβούκλιο» τόνισε ο Κώστας Καραμανλής.

«Στο μετρό οι οδηγοί και οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι απομονωμένοι. Θα ήταν υπερβολικό σε αυτή τη φάση το υπουργείο να προτείνει υποχρεωτικότητα» συμπλήρωσε.

«Οι περισσότεροι οδηγοί είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ γίνονται συνεχείς απολυμάνσεις και συχνά rapid tests στους εργαζομένους, ενώ τα δρομολόγια έχουν αυξηθεί κατά 3.000» εξήγησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

«Δημοσιεύτηκε μια έκθεση, η οποία αναφέρει ότι οι μοναδικές χώρες που αύξησαν τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς είναι η Ελλάδα και το Σίδνεϊ» είπε κλείνοντας.

Τα 2 νέα μέτρα που θα κάνουν τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν

Η κατάσταση με την πανδημία στη χώρα μας γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Μπορεί κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι να περίμεναν ότι το εφετινό καλοκαίρι θα ήταν πολύ καλύτερο από το περυσινό, όμως λογάριαζαν χωρίς τη μετάλλαξη Δέλτα.

Το νέο στέλεχος θερίζει και δημιουργεί νέα δεδομένα που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Η μόνη λύση ασφαλώς είναι το εμβόλιο, το οποίο προφυλάσσει από τη μετάλλαξη Δέλτα εφόσον βέβαια έχουν γίνει και οι δυο δόσεις.

Γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη λήψη νέων μέτρων που θα παρακινήσουν τους ανεμβολίαστους να πάρουν τη μεγάλη απόφαση.

Περίπτωση νέου γενικού lockdown δεν υπάρχει, θα γίνουν όμως τοπικά lockdown σε περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο. Σε αυτά θα υπάρχουν απαγορεύσεις εξόδου και περιορισμοί μόνο για τους ανεμβολίαστους, ενώ οι εμβολιασμένοι θα κυκλοφορούν κανονικά.

 Τα 2 νέα μέτρα που θα κάνουν τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν

Το δεύτερο μέτρο, το οποίο εξετάζεται έχει να κάνει με τη χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση να ξαναγίνει υποχρεωτική η χρήση της σε εξωτερικούς χώρους μόνο για όσους δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο.

Σε κάθε περίπτωση τα νέα μέτρα θα είναι σε αυτή την κατεύθυνση. Οι εμβολιασμένοι θα παίρνουν πίσω τις ελευθερίες που είχαν χάσει λόγω πανδημίας, ενώ οι μη εμβολιασμένοι θα συνεχίσουν να έχουν τους γνωστούς περιορισμούς, εφόσον επιλέγουν να μη χρησιμοποιούν το όπλο που τους προσφέρουν δωρεάν η επιστήμη και το κράτος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share