Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Έχω κουραστεί να βλέπω νέους να πηγαίνουν στις ΜΕΘ»: Συγκλονίζει 17χρονος που δεν βλέπει την ώρα να εμβολιαστεί

Έστειλε το δικό του μήνυμα!

14 Ιουλίου 2021 11:37
«Έχω κουραστεί να βλέπω νέους να πηγαίνουν στις ΜΕΘ»: Συγκλονίζει 17χρονος που δεν βλέπει την ώρα να εμβολιαστεί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μιλώντας στο ‘’Πρώτο Πρόγραμμα’’, με αφορμή το άνοιγμα της πλατφόρμα για τους εφήβους. Που αναμένεται την Πέμπτη και τα ραντεβού θα γίνονται με απαραίτητη τη γονική συναίνεση. Ο νεαρός συγκλονίζει για την κατάσταση που βλέπει αναφορικά με τη διασπορά του ιού στις νεαρές ηλικίες.

“Θα το ήθελα πάρα πολύ να είμαι από τους πρώτους που θα κάνω το εμβόλιο. Το περιμένω αρκετούς μήνες”. Τόνισε σε συνέντευξή του ο 17χρονος μαθητής Λυκείου, Γιώργος Μετλάρης, που ανυπομονεί να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

“Έχω κουραστεί να βλέπω ανθρώπους νέους να διασωληνώνονται, να πηγαίνουν στις ΜΕΘ, να νοσούν. Κουράστηκα από το κλείσιμο κατά τους μήνες της καραντίνας. Θέλω να αλλάξει η κατάσταση και να προχωρήσει ο κόσμος. Ωστε να ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο που μας ταλανίζει εδώ και τόσους μήνες”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Έχω κουραστεί να βλέπω νέους να πηγαίνουν στις ΜΕΘ»

Ο 17χρονος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην επιστημονική κοινότητα αναφερόμενος στην έγκριση για τους εμβολιασμούς των εφήβων. Σημειώνοντας πως “ως νέοι πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες και να δώσουμε το παράδειγμα. Η γενιά μας να είναι αυτή που θα αποτελέσει το εφαλτήριο για μια νέα πιο δημιουργική εποχή. Γιατί είμαστε το μέλλον της πατρίδας. Η Υγεία είναι το πιο σημαντικό πράγμα”.

Όπως έκανε γνωστό, αρκετοί συνομήλικοί του παραμένουν επιφυλακτικοί με το εμβόλιο, ωστόσο ενημερώνονται συνεχώς για την πορεία της υγειονομικής κρίσης.

«Έχω κουραστεί να βλέπω νέους να πηγαίνουν στις ΜΕΘ»

“Παρακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας, ενημερώνονται και θέλουν να αλλάξει κάτι. Εμπιστεύονται την επιστημονική κοινότητα. Θα υπάρξει αργά ή γρήγορα ένα δυναμικό εμβολιαστικό κύμα, ώστε κι εμείς οι νέοι να προσφέρουμε ένα λιθαράκι για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας που απαιτείται”.

“Μπορεί κάποιοι νέοι να πιστεύουν ότι δεν θα νοσήσουν ή θα το περάσουν πιο ανώδυνα, αλλά σε κάθε περίπτωση παραμένουν σιωπηλοί αναμεταδότες του ιού, βοηθώντας να εξαπλώνεται και να μεταλλάσσεται”, επισήμανε.

“Ναι” στο freedom pass, είναι το μήνυμα του 17χρονου

Εν συνεχεία, ο Γιώργος Μετλάρης αναφέρθηκε στα κίνητρα που δίνονται στη νέα γενιά για να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί.

“Το freedom pass, είναι ένα κίνητρο για τους νέους. Δεν το θεωρώ δωροδοκία και εξαγορά. Αξιοποιείται σε τομείς που επλήγησαν πιο πολύ στην καραντίνα, δηλαδή στον πολιτισμό και τον τουρισμό. Είναι ένα κίνητρο να τονωθεί η Οικονομία”, σημείωσε.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη δύσκολη εμπειρία του lockdown με την τηλεκπαίδευση, την οποία χαρακτήρισε “καλό εργαλείο” και την έλλειψη επικοινωνίας με φίλους, συγγενείς και κυρίως με τους παππούδες και τις γιαγιάδες.

“Οι παππούδες μου έσπευσαν από τους πρώτους να κάνουν το εμβόλιο γιατί ήθελαν να δουν τα εγγόνια τους μετά από καιρό. Η γιαγιά μου έβαλε τα καλά της για να πάει στο εμβολιαστικό κέντρο”, ανέφερε.

Τέλος, ο μαθητής Λυκείου αποκάλυψε πως μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων ο ίδιος έχει πάει σε πάρτι με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, δηλώνοντας ότι “έχουμε ανάγκη να βγούμε να διασκεδάσουμε. Το σημαντικότερο όμως είναι να τηρούμε τα μέτρα και να προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα”.

Μόνο με τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού οι καλεσμένοι σε γάμους και βαφτίσεις

Οι καλεσμένοι σε γάμους και βαφτίσεις θα πρέπει πρώτα να έχουν εμβολιαστεί, να έχουν νοσήσει ή να έχουν κάνει τεστ, προκειμένου να μπορούν να παραβρεθούν στο χαρμόσυνο γεγονός.

Μ’ αυτόν τον τρόπο μπαίνει οριστικό τέλος στους παραβάτες, οι οποίοι επιθυμούν να βρεθούν σε γάμους, βαφτίσεις και κέντρα διασκέδασης.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, μόνο με την επίδειξη rapid τεστ 48 ωρών ή εμβολιασμένοι, θα εισέρχονται πλέον οι προσκεκλημένοι σε γάμους, βαφτίσεις αλλά και οι πελάτες στα κέντρα διασκέδασης.

Υπό ποιες προϋποθέσεις οι καλεσμένοι σε γάμους και βαφτίσεις

Όπως αναφέρει το ΦΕΚ, η λειτουργία χώρων διασκέδασης επιτρέπεται με υποχρεωτική επίδειξη στην είσοδο:

  • πιστοποιητικό εμβολιασμού
  • βεβαίωση αρνητικού rapid τεστ 48 ωρών πριν την ώρα προσέλευσης
  • πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως και 180 ημέρες μετά από αυτόν.

Τέλος, επιτρέπονται δέκα άτομα σε κάθε τραπέζι, ενώ η χρήση μάσκα, τόσο από πελάτες, όσο και από το προσωπικό είναι υποχρεωτική, κατά την χρόνο αναμονής.

Μόνο με τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού οι καλεσμένοι σε γάμους και βαφτίσεις

Διάγγελμα Μητσοτάκη για υποχρεωτικό εμβολιασμό! Αυτές οι κατηγορίες εργαζομένων θα «τσιμπηθούν» αναγκαστικά - Οι ποινές για τους αρνητές

Συνεχείς συσκέψεις πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μαξίμου για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες με στόχο να χτιστεί το τείχος ανοσίας και να μπει φρένο στη μετάλλαξη Δέλτα. Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν σκέψεις για διάγγελμα προς τους πολίτες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ανατροπή στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς φέρνει η μετάλλαξη Δέλτα, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου καλείται τώρα να αναπροσαρμόσει μερικώς περιορισμούς και μέτρα, αφού η σφοδρότητα του τέταρτου κύματος έχει εκτοξεύσει τον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων σταθερά σε τετραψήφιο αριθμό, όπως και χθες φτάνοντας τα 1.465 πανελλαδικά.

Για ποιους θα καταστεί άμεσα υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Η ανησυχία για το πως θα αντιμετωπιστεί ένα 4ο κύμα πανδημίας, ειδικά από το φθινόπωρο που οι περισσότερες δραστηριότητες θα μεταφερθούν σε εσωτερικούς χώρους οδηγεί στην απόφαση για επίσπευση των υποχρεωτικών εμβολιασμών, με τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ να είναι οι πρώτοι που θα επιστρατευθούν εντός του Ιουλίου.

Επόμενη ομάδα είναι οι υγειονομικοί, και πρόθεση της κυβέρνησης είναι η υποχρεωτικότητα να ξεκινήσει το αργότερο στις αρχές Αυγούστου.

Πληροφορίες για υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων στα ΜΜΜ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου μελετά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στα ΜΜΜ και σε κρίσιμους τομείς για την λειτουργία του κράτους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται υποδομές παραγωγής και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος και αερίου, όπως μονάδες της ΔΕΗ, εργαζόμενοι σε ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΣΦΑ και εταιρειών ύδρευσης.

Στο προσκήνιο έχει έλθει και η υποχρεωτικότητα για τα σώματα ασφαλείας και τους στρατευσίμους, ενώ προς το παρόν φαίνεται να απομακρύνεται για τους εκπαιδευτικούς, με τη σχετική συζήτηση να μετατίθεται λίγο πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα επικρατούν.

Οι ποινές για τους αρνητές

Η δυσκολία εντοπίζεται στον καθορισμό των κυρώσεων για όσους επιμείνουν να μην εμβολιάζονται, καθώς «η μετακίνηση σε μη μάχιμες θέσεις δεν μπορεί να θεωρείται ποινή», όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη.

Αυτό που εξετάζεται είναι η αναστολή εργασίας ή η διαθεσιμότητα με τις ανάλογες μισθολογικές επιπτώσεις. Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για τους υπόλοιπους τομείς στους οποίους θα καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και να παρουσιαστεί ένα συνολικό σχέδιο από την πλευρά της κυβέρνησης. Η εκτενής επεξεργασία αυτού του σχεδίου είναι και ένας από τους λόγους που οι ανακοινώσεις μετατίθενται για τις επόμενες ημέρες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share