Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επίθεση με βιτριόλι: «Η Ιωάννα είναι φυλακισμένη» - Ο Γολγοθάς της 35χρονης και οι μνήμες που ξύπνησαν απ' τη Μονή Πετράκη (Video)

Το ξέσπασμά της που προκαλεί ανατριχίλα

25 Ιουνίου 2021 10:21
Επίθεση με βιτριόλι: «Η Ιωάννα είναι φυλακισμένη» - Ο Γολγοθάς της 35χρονης και οι μνήμες που ξύπνησαν απ' τη Μονή Πετράκη (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό στη Μονή Πετράκη είναι και η 35χρονη Ιωάννα, η οποία πριν από ένα χρόνο έπεσε και η ίδια θύμα δολοφονικής επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Σε μια ανάρτησή της στα social media, η 35χρονη κοπέλα – εμφανώς οργισμένη – επισημαίνει το πόσο εύκολο είναι να προμηθευτεί κάποιος από το ίντερνετ επικίνδυνες ουσίες, όπως βιτριόλι. «Ένα χρόνο μετά… δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ο κάθε εγκληματίας έχει πρόσβαση σε επικίνδυνες ουσίες όπως το βιτριόλι, το οποίο έχει χαρακτηριστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο… ως ουσία προς χρήση από τρομοκράτες», έγραψε η Ιωάννα.

Ο δικηγόρος της άτυχης κοπέλας Απόστολος Λύτρας διαβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένα κίνηση είναι σίγουρη μιμητική.

«Στην περίπτωση της Ιωάννας είναι άγνωστο από που προμηθεύτηκε το βιτριόλι. Εμείς ζητάμε να αποδειχθεί αν αυτός που την προμήθευσε γνώριζε που θα το χρησιμοποιούσε. Δεν έχει καμία σχέση η υπόθεση της Μονής Πετράκη με την Ιωάννα γιατί στην δεύτερη περίπτωση μιλάμε καθαρά για απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Όπως ανέφερε η γιατρός της Ιωάννας η κοπέλα πρέπει να φοράει συνέχεια προστατευτικά και τη μάσκα, η οποία είναι θεραπευτική.

«Η Ιωάννα βρίσκεται σε μια άτυπη φυλακή. Είναι κλεισμένη σε ένα σπίτι εδώ και ένα χρόνο» τόνισε ο κ. Λύτρας.

«Έχουν καεί τα χέρια, ο κορμός, ο αυχένας, η ράχη...» - Ο Γολγοθάς της Ιωάννας και η ανατριχιαστική περιγραφή από την χειρουργό της

Η Μαρία Καλοφώνου, πλαστική χειρουργός στη μονάδα αυξημένης φροντίδας εγκαυμάτων στο Θριάσιο νοσοκομείο και έχει αναλάβει τα χειρουργεία της Ιωάννας που δέχτηκε την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, μίλησε στο protothema.gr για τα επώδυνα χειρουργεία που έκανε αλλά και για αυτά που έρχονται. Ενώ, συγκινεί με την εικόνα της από το χειρουργείο η Ιωάννα.

Όσα είπε ο πλαστική χειρούργος της Ιωάννας

«Είχαμε κάνει μια παύση γιατί το νοσοκομείο ήταν covid και επίσης υπήρχε μια ανάγκη παύσης και ξεκούρασης για την Ιωάννα μας. Μετά από 6 ολόκληρους μήνες έκανε το ένατο χειρουργείο και θα ακολουθήσουν κι άλλα στην πορεία. Για να τα συνοψίσουμε,καταφέραμε από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν τα χειρουργεία της Ιωάννας να βγάλουμε τους νεκρούς ιστούς από το καμμένο δέρμα της, καλύψαμε τα τραύματα και μπορέσαμε να την βγάλουμε από την οξεία φάση όπως λέμε εμείς οι γιατροί και πήρε εξιτήριο τον Αύγουστο. Ξαναήρθε τον Νοέμβριο κι έκανε ένα επανορθωτικό χειρουργείο. Μετά κάναμε την αναγκαστική παύση λόγω covid και τώρα ξαναήρθε» λέει στο protothema.gr.

Η Μαρία Καλοφώνου συνεχίζει δε λέγοντας: «Κάναμε το ένατο χειρουργείο,πρέπει αναγκαστικά να ξεκουραστεί κι ο οργανισμός της πρέπει να αναλάβει να φορέσει αυτά τα πιεστικά ενδύματα που πρέπει να φορέσει γιατί εκτός από τη μάσκα στο πρόσωπο , πρέπει να φοράει κι αυτά τα πιεστικά ενδύματα γιατί έχουν καεί τα χέρια, ο κορμός, ο αυχένας, η ράχη, ένα κομμάτι από το τριχωτό της κεφαλής της. Πραγματικά είναι μεγάλα τα εγκαύματα όπως όλοι γνωρίζουμε και ο αγώνας της θα συνεχιστεί.

Η Ιωάννα μας προσπαθεί συνέχεια για το καλύτερο, προσπαθεί να κρατήσει ψηλά το ηθικό της και συνεχίζει τη ψυχιατρική της υποστήριξη. Η αλήθεια είναι ότι όταν κανείς ξεκινάει τα χειρουργεία ελπίζει να δει ένα τέρμα. Είναι απογοητευτικό να προχωράς και να μην βλέπεις το τέλος. Αλλά τουλάχιστον η Ιωάννα έχει δύναμη και είναι αποφασισμένη. Αυτό που λέει σε εμάς,τους θεράποντες γιατρούς της είναι "κάντε ότι είναι δυνατόν να γίνει"», καταλήγει στο protothema.gr η Μαρία Καλοφώνου.

«Τσακίζει» κόκαλα ο δικηγόρος της Ιωάννας - «Δεν μπορεί να βγει στο φως - Το ένα της αυτί έχει εξαφανιστεί»

Ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας, μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΪ για την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η άτυχη κοπέλα πριν από περίπου έναν χρόνο. «Η Ιωάννα είναι μόνιμα στο σπίτι και δεν μπορεί να βγει στο φως» τόνισε ο Απόστολος Λύτρας. Ενώ, για απόπειρα ανθρωποκτονίας θα δικαστεί η 36χρονη.

«Τσακίζει» κόκαλα ο δικηγόρος της Ιωάννας - «Το ένα της αυτί έχει εξεφανιστεί»

«Αποφάνθηκε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ότι η κατηγορούμενη κατηγορείται πλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Είχε ισχυριστεί ότι δεν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα, αλλά να της κάνει απλά ζημίες, αλλά το βούλευμα αναφέρεται σε τόσο μεγάλη ποσότητα, που λιώσανε οι τοίχοι όπου ακούμπησε το υγρό με αποτέλεσμα να έχει συμβεί αυτή η βλάβη στην κοπέλα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε ο κ. Λύτρας, «με τη βλάβη που έχει η Ιωάννα είναι πάρα πολύ δύσκολο να επανέλθει... Το ένα της αυτί έχει εξαφανιστεί, το μάτι της έχει πρόβλημα, κυκλοφορεί μόνιμα με μάσκα, δεν κάνει να εκτεθεί στο φως γιατί πονάει πάρα πολύ, έχει κάνει ήδη 8 χειρουργεία και πρόκειται να κάνει πάρα πολλά ακόμα. Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι θα κάνει άλλα 10 χειρουργεία».

«Ένα νέο κορίτσι κλεισμένο μες στο σπίτι, με αφόρητους πόνους, να μην μπορεί να κυκλοφορήσει σχεδόν ένα χρόνο μετά. (Η κατηγορούμενη) την παρακολουθούσε, είχε βάλει GPS, είχε κάνει πρόβα του εγκλήματος, είχε πακιστανικό τηλέφωνο για να μην την εντοπίσουν, είχε μεταμφιεστεί... Ούτε σε ταινία» τόνισε ο δικηγόρος της Ιωάννας, κάνοντας λόγο για ζήλεια και μίσος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share