Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκ στη Μονή Πετράκη: Ιερέας επιτέθηκε με βιτριόλι σε 7 Μητροπολίτες!

Οι επιθέσεις με βιτριόλι που συγκλόνισαν την Ελλάδα

23 Ιουνίου 2021 20:00
Σοκ στη Μονή Πετράκη: Ιερέας επιτέθηκε με βιτριόλι σε 7 Μητροπολίτες!
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σοκ επικρατεί μετά από περιστατικό στη Μονή Πετράκη το απόγευμα της Τετάρτης (23/6), σύμφωνα με το οποίο ιερέας έκανε επίθεση με βιτριόλι σε επτά Μητροπολίτες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ιερέας που δικαζόταν για κάποιο αδίκημα και επρόκειτο να καθαιρεθεί έριξε βιτριόλι στους Μητροπολίτες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο, τη στιγμή που οι πράξεις ενός άλλου ιερέα επίσης σοκάρουν.

Ο δράστης είχε μαζί του ένα μπουκαλάκι με το οξύ και το έριξε κατά των μητροπολιτών στα χέρια και στο πρόσωπο. Δύο εξ αυτών φέρουν πιο σοβαρά τραύματα, ωστόσο δεν φαίνεται να διατρέχουν κίνδυνο.

Μονή Πετράκη βιτριόλι

Ενας φρουρός μέσα στη Μονή Πετράκη που άκουσε τις φωνές των Μητροπολιτών έσπευσε να συλλάβει τον δράστη, ωστόσο στην προσπάθειά του να τον ακινητοποιήσει τραυματίστηκε. Μια ομάδα ακόμη τεσσάρων φρουρών κατάφερε να συλλάβει τελικά τον δράστη.

Επιθέσεις με βιτριόλι που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο: Από την Κούνεβα στην... Σωτηρία Μπέλλου (photo-video)

Ήταν 20 Μαΐου 2020, όταν έγινε γνωστό πως η 34χρονη Ιωάννα δεχόταν την επίθεση με βιτριόλι από 35χρονη αντίζηλό της.

Δύο γυναίκες καβγάδισαν σε καφετέρια της οδού Θησέως, όταν μια από τις δύο έριξε μεγάλη ποσότητα από βιτριόλι και μετά έγινε καπνός, αν και σήμερα βρίσκεται προφυλακισμένη, έχοντας ομολογήσει το έγκλημα.

Αυτή ήταν και η καταγγελία που έφτασε στην Αστυνομία, η οποία έπειτα από έρευνες εντόπισε ότι η 34χρονη νοσηλεύεται στο νοσκομείο Metropolitan, σε σοβαρή κατάσταση με εγκαύματα στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματός της.

Η Μαρία Καλοφώνου, πλαστική χειρουργός στη μονάδα αυξημένης φροντίδας εγκαυμάτων στο Θριάσιο νοσοκομείο και έχει αναλάβει τα χειρουργεία της Ιωάννας που δέχτηκε την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, μίλησε στο protothema.gr για τα επώδυνα χειρουργεία που έκανε αλλά και για αυτά που έρχονται.

«Είχαμε κάνει μια παύση γιατί το νοσοκομείο ήταν covid και επίσης υπήρχε μια ανάγκη παύσης και ξεκούρασης για την Ιωάννα μας. Μετά από 6 ολόκληρους μήνες έκανε το ένατο χειρουργείο και θα ακολουθήσουν κι άλλα στην πορεία. Για να τα συνοψίσουμε,καταφέραμε από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν τα χειρουργεία της Ιωάννας να βγάλουμε τους νεκρούς ιστούς από το καμμένο δέρμα της, καλύψαμε τα τραύματα και μπορέσαμε να την βγάλουμε από την οξεία φάση όπως λέμε εμείς οι γιατροί και πήρε εξιτήριο τον Αύγουστο. Ξαναήρθε τον Νοέμβριο κι έκανε ένα επανορθωτικό χειρουργείο. Μετά κάναμε την αναγκαστική παύση λόγω covid και τώρα ξαναήρθε» λέει στο protothema.gr.

Η Μαρία Καλοφώνου συνεχίζει δε λέγοντας: «Κάναμε το ένατο χειρουργείο,πρέπει αναγκαστικά να ξεκουραστεί κι ο οργανισμός της πρέπει να αναλάβει να φορέσει αυτά τα πιεστικά ενδύματα που πρέπει να φορέσει γιατί εκτός από τη μάσκα στο πρόσωπο , πρέπει να φοράει κι αυτά τα πιεστικά ενδύματα γιατί έχουν καεί τα χέρια, ο κορμός, ο αυχένας, η ράχη, ένα κομμάτι από το τριχωτό της κεφαλής της. Πραγματικά είναι μεγάλα τα εγκαύματα όπως όλοι γνωρίζουμε και ο αγώνας της θα συνεχιστεί.

Η Ιωάννα μας προσπαθεί συνέχεια για το καλύτερο, προσπαθεί να κρατήσει ψηλά το ηθικό της και συνεχίζει τη ψυχιατρική της υποστήριξη. Η αλήθεια είναι ότι όταν κανείς ξεκινάει τα χειρουργεία ελπίζει να δει ένα τέρμα. Είναι απογοητευτικό να προχωράς και να μην βλέπεις το τέλος. Αλλά τουλάχιστον η Ιωάννα έχει δύναμη και είναι αποφασισμένη. Αυτό που λέει σε εμάς,τους θεράποντες γιατρούς της είναι "κάντε ότι είναι δυνατόν να γίνει"», καταλήγει στο protothema.gr η Μαρία Καλοφώνου.

Ποιος θα ξεχάσει άραγε την επίθεση που έγινε σε βάρος της καθαρίστριας και μετέπειτα ευρωβουλευτού, Κωνσταντίνας Κούνεβα. Μια επίθεση με βιτριόλι που παραμένει ακόμη ανεξιχνίαστη.

Η Κούνεβα, το 2003 ξεκίνησε να εργάζεται στην ΟΙΚΟΜΕΤ, μεγάλη εταιρεία καθαρισμού και ενοικίασης εργατών που είχε αναλάβει τον καθαρισμό των σταθμών του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου Αθηνών Πειραιώς (ΗΣΑΠ). Κατά την εργασία της εκεί, προσπάθησε να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους από τη θέση της γραμματέως της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών/-στριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ). Ο αγώνας της αυτός προκάλεσε ενοχλήσεις με αποτέλεσμα να δέχεται απειλές για τη ζωή της.

επίθεση με βιτριόλι, Κωνσταντίνα Κούνεβα

Η Κούνεβα είχε αιτηθεί με σωρεία εγγράφων την αλλαγή της βάρδιάς της, από βραδινή σε πρωινή και τη μετακίνησή της από τον σταθμό Αμαρουσίου στον σταθμό Θησείο, αλλά το αίτημά της δεν έγινε δεκτό από την εργοδότρια εταιρεία. Τα μεσάνυχτα στις 22 Δεκεμβρίου 2008 και ενώ επέστρεφε από τη δουλειά της στο σπίτι της, δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλι και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας απώλεια της όρασης από το ένα μάτι και βλάβες σε εσωτερικά όργανα.

Η υπόθεση του Παύλου Σαράκη

Επίσης, ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης είχε δεχτεί επίθεση με βιτριόλι το 2007, στη συμβολή των οδών Θαρύπου και Λυσιμαχίας στον Νέο Κόσμο, μετά από αποκαλύψεις για υποθέσεις μαστροπείας. Την επίθεση είχε κάνει ένας Αλαβανός με τον δικηγόρο να υποβάλλεται σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων για να διορθωθεί η ζημιά που υπέστη στο πρόσωπο.

επίθεση με βιτριόλι, Παύλος Σαράκης

Μια εκπληκτική ιστορία, που εμπλέκει την σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια Σωτηρία Μπέλλου, έγινε πριν από πολλές δεκαετίες. Η Μπέλλου παντρεύτηκε σε πολύ μικρή ηλικία. Ο άντρας της ήταν μέθυσος, ενώ κατά τη διάρκεια ενός από τους ξυλοδαρμούς η Σωτηρία έριξε βιτριόλι στο πρόσωπό του.

Για αυτό το γεγονός καταδικάστηκε σε τρία χρόνια στη φυλακή, από τα οποία εξέτισε έξι μήνες. Ο Βασίλης Τσιτσάνης έγραψε ένα πανέμορφο λαϊκό τραγούδι με τίτλο «το βιτριόλι» το οποίο φυσικά ερμήνευσε φανταστικά η Σωτηρία Μπέλλου.

επίθεση με βιτριόλι, Σωτηρία Μπέλλου

Στο εξωτερικό, ένας πολύ γνωστός, παλαίμαχος οδηγός αγώνων, ο Μπερτράν Γκασό είχε επιτεθεί με βιτριόλι σε οδηγό ταξί. Το 2012 είχε συγκλονίσει μια ιστορία στο Βέλγιο όπου μια γυναίκα δέχθηκε επίθεση από τον πρώην εραστή της. Το βιτριόλι της έκαψε όλο το πρόσωπο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share