Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σάλος στην Ξάνθη: Σ@ξου@λική επίθεση σε μαθήτρια μέσα στην τάξη - «Ήταν προκλητικά ντυμένη», απάντησε η διεύθυνση του σχολείου!

Σφοδρές αντιδράσεις από τους μαθητές

4 Ιουνίου 2021 20:42
Σάλος στην Ξάνθη: Σ@ξου@λική επίθεση σε μαθήτρια μέσα στην τάξη - «Ήταν προκλητικά ντυμένη», απάντησε η διεύθυνση του σχολείου!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αποχή από τα μαθήματα της Παρασκευής αποφάσισαν οι μαθητές γυμνασίου της Ξάνθης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη στάση της διεύθυνσης του σχολείου σε σοβαρό περιστατικό σ@ξου@λικής παρενόχλησης σε μαθήτρια. Ενώ, «έσπασε» τη σιωπή του ο καθηγητής που καταγγέλλεται από φοιτήτριές του για σ@ξου@λική παρενόχληση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του xanthi2.gr, μια μαθήτρια έπεσε θύμα προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας από συμμαθητή της την Πέμπτη, ο οποίος την έκλεισε μέσα στην τάξη.

Η μαθήτρια έβαλε τα κλάματα και μια συμμαθήτριά της κατάφερε να ανοίξει την πόρτα και να γλιτώσει το κορίτσι. Άμεσα το γεγονός καταγγέλθηκε στη διεύθυνση αλλά, όπως υποστηρίζουν οι μαθητές, η απάντηση που πήραν ήταν ότι το θύμα είναι συνυπεύθυνο «επειδή ήταν ντυμένη προκλητικά».

Παρόμοια επιχειρηματολογία φέρεται να αναπτύχθηκε και στο σύλλογο διδασκόντων, όπου έγινε γνωστό ότι ο μαθητής τιμωρείται με το μίνιμουμ της ημερήσιας αποβολής.

Σφοδρές αντιδράσεις των μαθητών

Το ζήτημα προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις στους μαθητές που αποφάσισαν αποχή από τα μαθήματα της Παρασκευής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση του σχολείου. Όπως υποστηρίζουν από την πλευρά τους, η απάντηση αυτή αναπαράγει παρωχημένα πατριαρχικά στερεότυπα που προσβάλλουν τις γυναίκες και συνιστά έμμεση επιβράβευση της σεξουαλικής βίας.

Τι υποστηρίζει το σχολείο

Από την πλευρά του σχολείου δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση αλλά αφήνεται να εννοηθεί η άποψη πως η υπόθεση δεν έχει αναδειχθεί στις πραγματικές της διαστάσεις καθώς και ότι ο θόρυβος που προκλήθηκε δεν αντιστοιχεί στη σοβαρότητα της υπόθεσης. Παράλληλα, σημειώνεται ότι το περιστατικό διερευνάται για την πιθανή εμπλοκή και άλλων μαθητών και ότι επιδιώκεται επικοινωνία με τη μαθητική κοινότητα.

Σ@ξου@λική παρενόχληση ανηλίκων: Πότε είναι κακούργημα και πότε πλημμέλημα; Η περίπτωση του 48χρονου δασκάλου και της 35χρονης καθηγήτριας

Σ@ξου@λική παρενόχληση ανηλίκων: Πότε είναι κακούργημα και πότε πλημμέλημα; Με αφορμή τον δάσκαλο δημοτικού που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ φέρεται να έστελνε ερωτικά μηνύματα σε μαθήτριες, ο ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος μίλησε για την σ@ξου@λική παρενόχληση ανηλίκων και εξήγησε πότε είναι κακούργημα και πότε πλημμέλημα, ενώ θυμηθείτε παρακάτω και την περίπτωση αποπλάνησης 13χρονου από 35χρονη καθηγήτριά του.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, έκανε και έκκληση για καλύτερη προστασία στην ανηλικότητα:

Σεξουαλική παρενόχληση σε 9χρονες μαθήτριες: Γιατί δεν απολύθηκε ο δάσκαλος από το Δημόσιο & η περίπτωση αποπλάνησης 13χρονου από 35χρονη

Νέα αρρωστημένη περίπτωση παρενόχλησης ανήλικων μαθητών ήρθε στο φως με 48χρονο δάσκαλο να στέλνει μηνύματα σε 9χρονες μαθήτριες δημοτικού, ενώ πριν λίγους μήνες είχε θορυβήσει την κοινή γνώμη η περίπτωση της 35χρονης καθηγήτριας που είχε αποπλανήσει ερωτικά και σεξουαλικά τον 13χρονο μαθητή της! Αλλά γιατί κια στις δύο περιπτώσεις δεν απολύθηκαν απο το Δημόσιο;

Η περίπτωση του 48χρονου δασκάλου στην Ανάβυσσο - Οι ανατριχιαστικοί διάλογοι με τα κορίτσια, η απολογία του και η οργή των γονέων

Με μηνύματα που έστελνε μέσω διαδικτύου o 48χρονος δάσκαλος παρενοχλούσε τρεις μαθήτριες της Ε΄ Δημοτικού. Ο εκπαιδευτικός, που αφέθηκε χθες ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία, δεν θα μπορεί να πλησιάσει τα ανήλικα κορίτσια σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων ούτε να επικοινωνεί μαζί τους. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το laptop και το κινητό τηλέφωνο του 48χρονου δασκάλου και αναζητούν στοιχεία αν έχει επεκτείνει τη δράση του και σε άλλες περιπτώσεις.

H ιστορία με πρωταγωνιστή 48χρονο δάσκαλο και πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, ο οποίος καταγγέλλεται ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθήτριες δημοτικού με μηνύματα μέσω facebook, skyρe και viber, ήρθε στο προσκήνιο ύστερα από καταγγελίες γονέων για σεξουαλική παρενόχληση σε ανήλικες μαθήτριες, κάτω των 10 ετών.

Η απίστευτη ιστορία για τον δάσκαλο έγινε γνωστή όταν οι τρεις μαθήτριες βρήκαν το θάρρος και αποφάσισαν να μιλήσουν και να ενημερώσουν τους γονείς τους για την παρενόχληση με μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου.

Οι περιοριστικοί όροι

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία του χθες ο εκπαιδευτικός που φέρεται να είχε αποστείλει τον τελευταίο καιρό ερωτικά μηνύματα σε μαθήτριες δημοτικού. Ένας από τους όρους που του επιβλήθηκαν είναι αυτός της απαγόρευσης προσέγγισης των μαθητριών σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων και επικοινωνίας μαζί τους με κάθε μέσο.

Ήδη από το υπουργείο Παιδείας είχε δοθεί η εντολή από όταν έγιναν γνωστές οι καταγγελίες, την περασμένη εβδομάδα, ο δάσκαλος να μην ξαναμπεί στην τάξη, ως προληπτικό μέτρο , προκειμένου να μην έχει καμία επαφή με μαθητές μέχρι να διευθετηθεί πλήρως η υπόθεση. Όπως λένε από το υπουργείο Παιδείας αν διαπιστωθεί ότι συνέβησαν όσα καταγγέλλονται θα τηρηθούν στο έπακρο και άμεσα όσα προβλέπονται από την νομοθεσία.

Για τους εκπαιδευτικούς με βάση τα ισχύοντα παραπέμπονται στο υπηρεσιακό – πειθαρχικό συμβούλιο. Θα πρέπει εκπαιδευτικός να καταδικαστεί για να απολυθεί ενώ μπορεί να του επιβληθεί προσωρινή παύση με στέρηση αποδοχών.

Η απολογία

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε για δυο αδικήματα. Συγκεκριμένα, σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στο δράστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Ακόμη, διώκεται και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικής ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Ένας από τους όρους που του επιβλήθηκαν είναι αυτός της απαγόρευσης προσέγγισης των μαθητριών σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων και επικοινωνίας μαζί τους με κάθε μέσο. Ακόμη, ανακριτής και εισαγγελέας επέβαλαν στον εκπαιδευτικό τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα, καθώς και χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.

Σοκαριστικοί διάλογοι

Σοκ προκαλούν οι διάλογοι του 48χρονου δασκάλου με τις ανήλικες μαθήτριες όπως αποκαλύπτει το protothema.gr, την ίδια ώρα που οι έρευνες των έμπειρων αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν στα ανώμαλα δίχτυα του έχουν παγιδευτεί και άλλα κοριτσάκια.

Τα αποτελέσματα από τις έρευνες στο laptop, το τάμπλετ και το κινητό του τηλέφωνο αναμένεται να δείξουν την αλήθεια, ενώ ο 48χρονος δάσκαλος οδηγήθηκε χθες, στον 15ο ανακριτή προκειμένου να δώσει τη δική του εκδοχή των πραγμάτων για όλα όσα φρικτά φέρεται να διέπραξε με θύματα τις τρεις μικρές μαθήτριες.

«Κύριε με κάνετε και ντρέπομαι….»

Οι πληροφορίες λένε ότι ο σάτυρος ξεκίνησε να έρχεται σε επαφή με τα κοριτσάκια της τάξης του πριν από περίπου δέκα ημέρες. Ο ίδιος υποστήριξε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων ότι οι επαφές που γίνονταν μέσω viber και skype ήταν σε γνώση των γονέων στο πλαίσιο της ενισχυτικής διδασκαλίας.

«Πράγματι μιλούσαμε. Έγινε με δική τους πρωτοβουλία για τη βελτίωση των σχολικών τους επιδόσεων. Μιλούσαμε μόνο για τα μαθήματα. Οι γονείς τους το γνώριζαν» είπε χωρίς φυσικά να διευκρινίσει γιατί δεν είχε επαφές και με τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης του ούτε φυσικά για τα ακατάλληλα μηνύματα που έστελνε στα τρία κοριτσάκια που αναμφισβήτητα τον «καίνε»:

– «Αν ήμουν στην ηλικία σου, δεν θα μου γλίτωνες. Θα τα φτιάχναμε…».

– «Αλήθεια κύριε; Με κάνετε και ντρέπομαι».

– «Την αλήθεια λέω. Θα ήσουν το κορίτσι μου» αναφέρει ο παιδόφιλος στη μικρή μαθήτρια η οποία όχι μόνο ντρέπεται αλλά επιδεικνύει πολύ ώριμη στάση απέναντι σε αυτό το αρπακτικό, διαισθανόμενη προφανώς τον κίνδυνο. Σε άλλο διάλογο το παρακάτω σχόλιο προκαλεί αποστροφή. «Είσαι όμορφη. Αν κάναμε ιδιαίτερα μαθήματα, θα ήταν αλλού το μυαλό μου».

Για ποιους λόγους απολύονται εκπαιδευτικοί

Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι δημόσιοι υπάλληλοι και υπάγονται στον υπαλληλικό κώδικα για ό,τι δεν ρυθμίζεται από ειδικές διατάξεις. Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας (Προσχολικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απολύονται σύμφωνα με το Ν. 3528/2007 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, με τον Νόμο 4325/2015 και με τον Νόμο 4369/2016 για τους κάτωθι λόγους:

– Λόγω επιβολής πειθαρχικής ποινής οριστικής παύσης

– Για σωματική ή πνευματική ανικανότητα μετά από γνωμάτευση της αρμόδιας Δευτεροβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής

– Κατάργηση της θέσεως

– Αυτοδίκαιη απόλυση λόγω συμπλήρωσης του 67ου έτους της ηλικίας (Νόμος 4369/2016).

Αποπλάνηση 13χρονου: Το παρελθόν της καθηγήτριας με τον ανήλικο μαθητή της - Τον γνώριζε από 7 ετών! (Video)

Αποπλάνηση 13χρονου: Μετά την καταγγελία για αποπλάνηση σε βάρος της καθηγήτριας από τους γονείς του 13χρονου μαθητή, ο φάκελος της υπόθεσης συμπληρώνεται με νέους διαλόγους αλλά και εικόνες από την παράνομη σχέση τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η καθηγήτρια γνώριζε τον ανήλικο από όταν ήταν μόλις επτά ετών. Τότε, ως δασκάλου χορού, του παρέδιδε μαθήματα όταν πήγαινε Α’ Δημοτικού.

Εκεί δημιουργήθηκε και μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της καθηγήτριας και των γονιών. Γι αυτό και όταν το παιδί μεγάλωσε την εμπιστεύτηκαν για να κάνει στον γιό τους ιδιαίτερα μαθήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την αστυνομία φέρνει τη φιλόλογο σε ακόμα πιο δύσκολη θέση. Σε αυτήν περιγράφονται οι πιέσεις και η στρατηγική της εκπαιδευτικού με στόχο να δέσει κοντά της τον μαθητή και να παραπλανήσει τους γονείς του. Οι αστυνομικοί αναφέρουν χαρακτηριστικά…

«Προκειμένου να ικανοποιήσει τη γενετήσια ορμή της, προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις ακόμα και κατά την παράδοση του μαθήματος στον 13χρονο στο χώρο του σπιτιού του.»

Στη δικογραφία υπογραμμίζεται ότι η 35χρονη παρότρυνε τον ανήλικο συστηματικά να λέει ψέματα στους γονείς του για να συναντιούνται κι πως η ίδια συνέχιζε επίμονα να τον αναζητά στο τηλέφωνο ακόμα και όταν η μητέρα του μαθητή έμαθε για την παράνομη σχέση τους…

Στις μεταξύ τους συνομιλίες χρησιμοποιούσαν το Instagram όπου είχαν συνομιλίες με πρόστυχο σεξουαλικό περιεχόμενο. Επίσης στην ίδια εφαρμογή βρέθηκαν και γυμνές φωτογραφίες τους, κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης σε θεματικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο κλοιός γύρω από την καθηγήτρια άρχισε να σφίγγει πριν από δύο μήνες. Σε ένα από τα ραντεβού, ο 13χρονος φέρεται να της αποκάλυψε τις πρώτες ερωτήσεις της μητέρας του, για τον τρόπο που την βλέπει. Ο ανήλικος αρνήθηκε τα πάντα, αλλά από τότε όπως φαίνεται, οι γονείς του άρχισαν να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη εκπαιδευτικό που πλήρωναν…

Η μέρα που ο 13χρονος ξέχασε ανοιχτό το προφίλ του στο Instangram έμελλε να είναι εκείνη που θα αποκαλύπτονταν τα πάντα. Οι φωτογραφίες, τα βίντεο και οι διάλογοι του παιδιού τους με την καθηγήτρια, επιβεβαίωσαν τις υποψίες τους…

Σε κάποια από τα μηνύματα η καθηγήτρια ορκιζόταν αιώνια πίστη και έκανε λόγο ακόμα και για αποκατάσταση μόλις ο 13χρονος ενηλικιωνόταν. Μέχρι τότε όμως του ζητούσε να μην πει τίποτα για τη σχέση τους σε κανέναν…

Η υπόθεση παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης με την καθηγήτρια να βρίσκεται αντιμέτωπη με βαρύτατες ποινές με βάση το νέο ποινικό κώδικα. Αφού τόσο για το αδίκημα της αποπλάνησης ανηλίκου, όσο και για εκείνο της κατάχρησης σε ασέλγεια προβλέπονται ποινές που φτάνουν τα 10 χρόνια…

Αυτό που προκαλεί ερωτήματα στις Αρχές είναι, πώς ένας ανήλικος πήγαινε με την καθηγήτρια σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής χωρίς κανένας να υπεύθυνος να ρωτήσει πού πηγαίνει ο μικρός.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share