Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Χανιά: Αποκαλυπτικές μαρτυρίες για το κινητό και τη ζακέτα της 11χρονης - Χάνει και τα άλλα δύο παιδιά της η τραγική μητέρα;

Κοιμήθηκε στο νεκροταφείο ο πατέρας της - Τι έδειξε το πόρισμα για τον θάνατό της - Τα μηνύματα που αντάλλαξε με τη μάνα της

29 Μαΐου 2021 13:32
Χανιά: Αποκαλυπτικές μαρτυρίες για το κινητό και τη ζακέτα της 11χρονης - Χάνει και τα άλλα δύο παιδιά της η τραγική μητέρα;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πόρισμα για τον θάνατο της 11χρονης στα Χανιά, δείχνει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προήλθαν από την πτώση του μικρού κοριτσιού, με την αστυνομία να έχει αποκλείσει από την πρώτη στιγμή το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν σε πρωινή εκπομπή του Open, λείπει το κινητό και η ζακέτα του μικρού κοριτσιού. Μάρτυρες που είχαν περάσει από το συγκεκριμένο σημείο, σε πάρκο στα Χανιά, είχαν δει την τσάντα με τα σνακ της μικρής, με το κινητό μέσα στη θήκη του και τα ακουστικά της.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του σταθμού, κάποιος όμως πέρασε και πήρε το κινητό, αφήνοντας τη θήκη και τα ακουστικά, χωρίς φυσικά να γνωρίζει σε ποιον ανήκει και τι έχει συμβεί.

Όσον αφορά τη ζακέτα του κοριτσιού, μάρτυρες την είδαν κρεμασμένη στο κλαδί ενός δέντρου. Πληροφορίες της εκπομπής αναφέρουν ότι το κορίτσι έκατσε εκεί να φάει το σνακ του αλλά βρέθηκε στο κενό σε άλλο σημείο, λίγα μέτρα πιο μακριά από εκεί που είχε τα πράγματά της.

Το συγκεκριμένο σημείο θεωρείται ιδιαίτερα απόκρημνο και επικίνδυνο ενώ κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν η 11χρονη γλύστρησε ή έδωσε τέλος στη ζωή της.

Στίγμα του κινητού δεν υπάρχει διότι είναι κλειστό. Πιθανότερο σενάριο, αυτός που το πήρε να το πέταξε όταν κατάλαβε σε ποιον ανήκε.

Σύμφωνα με το Open, το παιδί πήγαινε για 8 μήνες στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας στα Χανιά και στη συνέχεια διέκοψε. Είχε μάλιστα δοθεί εισαγγελική παραγγελία να παρακολουθεί το παιδί, ψυχολόγος.

Ο πατέρας της 11χρονης φαίνεται ότι δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη των άλλων δύο μικρών παιδιών καθώς βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Μάλιστα, στο παρελθόν είχε κάποιο σοβαρό τροχαίο ατύχημα από το οποίο αποκόμισε προβλήματα υγείας που επιδεινώθηκαν όταν χώρισε με τη σύζυγό του που πήρε την επιμέλεια των παιδιών.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι το βράδυ μετά την κηδεία, ο πατέρας πήρε ένα ράντζο και κοιμήθηκε στο νεκροταφείο, δίπλα στο σημείο που έθαψαν το μικρό κοριτσάκι.

Οι πληροφορίες του Open αναφέρουν ότι οι γονείς του πατέρα, θα ζητήσουν να πάρουν την επιμέλεια των δύο μικρών παιδιών.

Χανιά: Η 11χρονη το χε σκάσει από το σπίτι 3 ημέρες πριν το χαμό της - Τα μηνύματα που αντάλλαξε με τη μάνα της & τα τρία αναπάντητα ερωτήματα

Τραγωδία στα Χανιά: Θλίψη στο πανελλήνιο έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου της 11χρονης Ιωάννας, που εξαφανίστηκε το βράδυ της Τρίτης και το μεσημέρι της Τετάρτης βρέθηκε νεκρή, πεσμένη στα βράχια στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά.

Τρεις μέρες πριν τον τραγικό χαμό της 11χρονη Ιωάννας, το κοριτσάκι είχε ξαναφύγει από το σπίτι της μετά από έναν καβγά που είχε με τον μικρότερο αδελφός της.

Η μητέρα του, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», επιβεβαίωσε το περιστατικό, λέγοντας πως το Σάββατο πριν εξαφανιστεί είχε ένα συνηθισμένο μικροκαβγαδάκι με τον αδελφό της, χωρίς σημασία, το οποίο όμως έκανε τη μικρή να φύγει από το σπίτι.

Όπως είπε η μητέρα, η Ιωάννα καβγάδισε με τον αδελφό της κι εκείνη επειδή ήταν κουρασμένη τους μάλωσε και την έβαλε τιμωρία στο δωμάτιό της. Τότε το παιδί έφυγε κρυφά χωρίς να της πει τίποτα. Παράλληλα, τη δύσκολη καθημερινότητα που βίωνε η οικογένεια της 11χρονης, με ξυλοδαρμούς και τσακωμούς περιέγραψε η μητέρα του κοριτσιού

«Της έστειλα μήνυμα και μου απάντησε πως θα γυρίσει στο σπίτι την επόμενη μέρα. Τη ρώτησα επίμονα που ήταν και δε μου έλεγε. Την απείλησα ότι θα πάω στην αστυνομία και τελικά μου είπε και πήγα και την πήρα», είπε η μητέρα.

Τα SMS που έστειλε η 11χρονη στη μητέρα της

Η μητέρα εμπιστεύτηκε στην εκπομπή του Star και τα SMS που αντάλλαξε με την κόρη της την πρώτη φορά που έφυγε από το σπίτι. Τα μηνύματα ανέφεραν τα εξής:

– Λυπάμαι δεν μπορώ να έρθω σήμερα. Θα έρθω αύριο το μεσημέρι… τα λέμε.
– Πού είσαι;
– Δε λέω. Συγγνώμη μαμά. Τα λέμε αύριο.
– Θες να πάρω την αστυνομία; Πού είσαι;
– Ξέρεις μετά από αυτή τη φασαρία δεν έρχομαι. Είμαι καλά.
– Πού είσαι; Θα μου πεις πού είσαι;
– Τι πρόβλημα έχεις;
– Πού είσαι;
– Εσύ το προκάλεσες;
– Έλα σπίτι.
– Καλά, αλλά ορκίσου ότι δε θα με μαλώσεις. Ορκίσου.
– Δε σε μαλώνω.
– Οκ.
– Έλα σπίτι τώρα.
– Είμαι στους Αγίους Αποστόλους. Πάνω σε ένα κτίριο. Να έρθεις εσύ. Είναι σκοτεινά.
– Έρχομαι.
– Οκ. Βασικά δε φταις εσύ, ο Λάμπρος φταίει.

Οι τελευταίες πληροφορίες & τα τρία αναπάντητα ερωτήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 για το πόρισμα του ιατροδικαστή, ο θάνατος της 11χρονης προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις έπειτα από πτώση από μεγάλο ύψος. Ο θάνατός της προσδιορίζεται ως ακαριαίος ανάμεσα στις 10 και 11 το βράδυ της Τρίτης.

Ταυτόχρονα, την Παρασκευή πήγαν στο σπίτι της μητέρας της Ιωάννας άνδρες της Ασφάλειας Χανίων για να της πάρουν συμπληρωματική κατάθεση. Τη ρώτησαν πολλά και η έρευνα εστιάζεται σε τρία σημεία.

Το πρώτο είναι γιατί έφυγε ξαφνικά από το σπίτι η 11χρονη;. Το δεύτερο είναι για το πώς έφθασε ένα κορίτσι μέχρι το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων διανύοντας απόσταση 3 χλμ.; Και το τρίτο είναι γιατί η μητέρα της είπε το πρωί στο σχολείο ότι η Ιωάννα είναι αδιάθετη, ενώ την αναζητούσε όλη νύχτα;

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share