Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Μητσοτάκης: Ελάτε στην Ελλάδα, η χώρα έχει αλλάξει - Το μήνυμά του σε Γερμανούς τουρίστες μέσω της Bild

Το αισιόδοξο μήνυμα

27 Μαΐου 2021 19:20
Μητσοτάκης: Ελάτε στην Ελλάδα, η χώρα έχει αλλάξει - Το μήνυμά του σε Γερμανούς τουρίστες μέσω της Bild
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Να έρθουν στην Ελλάδα. Μετά από αυτή την πανδημία είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα θέλει να ταξιδέψει, θα θέλει να χαλαρώσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την αισιοδοξία του ότι «τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, στη high season του τουρισμού, τα πράγματα θα θυμίζουν πολύ ένα φυσιολογικό καλοκαίρι» εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη γερμανική εφημερίδα Bild, απευθύνοντας κάλεσμα στους Γερμανούς να επισκεφθούν την Ελλάδα.

Μητσοτάκης: Ελάτε στην Ελλάδα, η χώρα έχει αλλάξει - Το μήνυμά του σε Γερμανούς τουρίστες μέσω της Bild

Διπλάσιος αριθμός τουριστών από πέρυσι

Ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Bild, εκτίμησε ότι φέτος θα έχουμε διπλάσιους τουρίστες από το 2020. «Πέρσι υποδεχτήκαμε 25% των τουριστών που ήρθαν στη χώρα μας το 2019. Έναν στους τέσσερις. Φέτος αναμένουμε ότι θα έρθουν περίπου ο ένας στους δύο. Επομένως θα περάσουμε από το 25% στο 50% σε σχέση με το 2019. Πιστεύω πως οι τάσεις είναι ενθαρρυντικές» είπε.

«Η Ελλάδα του 2021 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2015 ή του 2010. Είναι μια διαφορετική χώρα. Δεν λειτουργούμε πια σε ένα περιβάλλον όπου υπάρχουν ‘δάσκαλοι’ που μας επιβλέπουν. Είμαστε μια κυρίαρχη χώρα. Παραμένουμε σε αυτό που αποκαλείται ‘παρακολούθηση μετά το πρόγραμμα’, αλλά αν κοιτάξουμε τις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε, είναι αλλαγές που θέλουμε εμείς να κάνουμε γιατί αποφασίσαμε πως είναι για το καλό της χώρα» επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα είναι «ο αγαπημένος μαθητής του δασκάλου».

Μητσοτάκης: Ελάτε στην Ελλάδα, η χώρα

Ερωτηθείς για την Άνγκελα Μέρκελ ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Έχω πολύ καλή σχέση με την Καγκελάριο Μέρκελ. Δεν έχουμε συμφωνήσει σε όλα, είχαμε κάποιες έντονες συζητήσεις. Τρέφω εξαιρετικό σεβασμό για αυτήν ως ευρωπαία ηγέτη. Είναι μια φωνή λογικής. Αλλά η Γερμανία είναι μια πολύ ισχυρή Δημοκρατία. Καμία Δημοκρατία δεν εξαρτάται από ένα και μόνο πρόσωπο. Κάποια στιγμή, όλες οι πολιτικές καριέρες φτάνουν στο τέλος τους».

Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τον Ρομάν και τη Σοφία

Για την σύλληψη Προτάσεβιτς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει για «κρατική αεροπειρατεία» και προσθέτει: Διάβασα πολλές, ενδιαφέρουσες, θεωρίες για κατασκόπους. Καμία από αυτές δεν έχει επιβεβαιωθεί. Δεν έχουμε απολύτως καμία ένδειξη ότι οποιοσδήποτε πράκτορας της KGB ή άλλοι πράκτορες ήταν στην πτήση. Καμία απολύτως. Μηδενική ένδειξη. Και το διερευνήσαμε ιδιαίτερα λεπτομερώς.

Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τον Ρομάν και τη Σοφία

«Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τον Ρομάν και τη Σοφία» τονίζει ο πρωθυπουργός για την υπόθεση. «Θα πρέπει να μάθουμε ακριβώς τι συνέβη και θα πρέπει να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση» συμπληρώνει. «Πιστεύω πως όλοι μας ως ευρωπαίοι πολίτες αλλά και οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν την υποχρέωση να προσπαθήσουν να ελευθερωθεί ο Ρομάν και η σύντροφός του, αλλά θα πρέπει ακόμα να διασφαλίσουμε πως και άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι στη Λευκορωσία θα απελευθερωθούν. Γιατί ο Ρομάν δεν είναι ο μόνος. Υπάρχουν και άλλοι» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προτασέβιτς: Η «ομολογία» της συντρόφου του και η ανησυχία των γονιών της

Η σύντροφος του δημοσιογράφου Ρομάν Προτασέβιτς, συνελήφθη και θα κρατείται για άλλους δυο μήνες, ενώ σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και τη δείχνει να ομολογεί, κάνει τους γονείς της ν' ανησυχούν και να υποστηρίζουν πώς την πίεσαν για να πει ψέματα.

Η 23χρονη Ρωσίδα Σοφία Σαπέγκα συνελήφθη μετά την εξαναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους της Ryanair στο αεροδρόμιο του Μινσκ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS από το Μινσκ επικαλούμενο δήλωση του πατέρα της, Σεργκέι Ντούντιτς. Παράλληλα, δείτε τι έχει πει ο πατέρας του δημοσιογράφου.

Στο μεταξύ, βίντεο με τη σύντροφο του Ρομάν Προτασέβιτς, Σοφία Σαπέγκα, να ομολογεί ότι ενορχήστρωσε διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης, το 2020 στο Μινσκ, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Λευκορωσίας. Είναι προφανές ότι οι ομολογίες έχουν γίνει υπο καθεστώς βίας και εκβιασμού και ελήφθησαν δήθεν για να δικαιολογήσουν τις συλλήψεις, από το καθεστώς του δικτάτορα της Λευκορωσίας Λουκασένκο.

«Είναι απολύτως σωστό, την μετέφεραν σε φυλακή της KGB, η κράτηση της παρατάθηκε για δύο μήνες» δήλωσε ο πατέρας της Ρωσίδας φοιτήτριας που συνελήφθη μαζί με τον αντιπολιτευόμενο δημοσιογράφο την Κυριακή, στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Παράλληλα, οι γονείς της 23χρονης φοβούνται ότι η κοπέλα θα υποβληθεί σε βασανιστήρια ώστε οι λευκορωσικές Αρχές να ασκήσουν πίεση στον Προτασέβιτς. Η Σοφία Σαπέγκα συνελήφθη και εστάλη σε διαβόητη φυλακή για πολιτικούς κρατούμενους. Ο Αντρέι Σαπέγκα και η πρώην σύζυγός του Άννα Ντούντιτς, μίλησαν σήμερα, 72 ώρες μετά που η 23χρονη οδηγήθηκε μαζί με τον Προτασέβιτς εκτός αεροπλάνου και συνελήφθησαν στο Μινσκ μετά την πτήση-θρίλερ. Όπως τόνισε ο Σαπιέγκα ανησυχεί πάρα πολύ για τη Σοφία, ιδίως από τη στιγμή που έμαθε ότι η κόρη του οδηγήθηκε στο διαβόητο σωφρονιστικό κέντρο Οκρεστίνα όπου οι κρατούμενοι φέρεται να βασανίζονται με ηλεκτροπληξία, με βίαιους ξυλοδαρμούς και αναγκάζονται να παραμένουν σε συγκεκριμένες θέσεις για ώρες.

Σ' ένα θαύμα ελπίζει η μητέρα της

Η μητέρα της δήλωσε πως η κόρη της είναι αθώα και ότι απλά βρέθηκε στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή. Η 23χρονη Ρωσίδα Σαπέγκα παρέμενε αποστασιοποιημένη από την πολιτική, δήλωσε η μητέρα της Άννα Ντούντιτς σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Reuters. Μιλώντας από την πόλη Λίντα της Λευκορωσίας, η Ντούντιτς τόνισε ότι φοβάται για την υγεία και την ασφάλεια της κόρης της κατά την κράτηση της.

«Φυσικά, αυτό είναι το κύριο πράγμα που φοβάμαι τώρα. Είναι ένα πολύ σκληρό κορίτσι με την ηθική έννοια. Θα τα καταφέρει, θα αντέξει, είμαι σίγουρη γι’ αυτό» είπε. Ούτε η Ντούντιτς ούτε ο δικηγόρος κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τη Σαπέγκα αφού φυλακίστηκε και δεν έχουν ενημερωθεί για τυχόν κατηγορίες εναντίον της. «Οι ελπίδες μου τώρα εναπόκειται σε ένα θαύμα και στη γνώση ότι η κόρη μου σίγουρα δεν είναι ένοχη για τίποτα. Απλώς βρέθηκε στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share