Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τέλος το SMS στο 13033!

Για καφέ χωρίς μήνυμα

22 Απριλίου 2021 10:54
Τέλος το SMS στο 13033!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χωρίς SMS στο 13033 θα απολαμβάνουν τον καφέ ή το φαγητό τους από τις 3 Μαΐου οι πολίτες όλης της χώρας, όπως σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως δεν θα χρειάζεται να στέλνουμε SMS στο 13033 για να επισκεφθούμε κάποια επιχείρηση εστίασης.

«Δεν έχει τεθεί κάποιο ζήτημα», απάντησε χαρακτηριστικά σε σχετική ερώτηση.

Στην ουσία ανακοίνωσε το τέλος των SMS, καθώς δεν θα υπάρχει λογική να θες SMS για ψώνια στο σούπερ μάρκετ και την ίδια στιγμή να χρειάζεται ο πολίτης να στείλει μήνυμα για να πάει για καφέ ή για φαγητό.

«Επιλέξαμε την 3η Μαΐου για να πιάνει όλο τον Μάιο το άνοιγμα της Εστίασης. Όταν ανοίξει ο τουρισμός θα λειτουργεί ήδη η εστίαση. Το άνοιγμα της εστίασης θα είναι βασισμένο σε δύο άξονες, αλλά δεν θα μιλήσω με λεπτομέρειες. Θα μιλήσουμε πρώτα με τους λοιμωξιολόγους και τους θεσμικούς εκπροσώπους της εστίασης. Έχουμε έναν οδικό χάρτη. Είχαμε και πέρυσι κανόνες. Σε αυτές τις ράγες πάνω κάτω θα κινηθούμε. Και μιλάμε φυσικά μόνο για εξωτερικούς χώρους. Φέτος είμαστε πιο έμπειροι», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη για το αν θα πρέπει να στέλνουμε SMS για να πάμε να φάμε, τόνισε: «Δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα. Θα διευκρινιστούν ωστόσο οι λεπτομέρειες τις επόμενες μέρες».

Ανοίγει η εστίαση: Έτσι θα καθόμαστε στα τραπέζια! (video)

Εστίαση: Στις 3 Μαΐου θα σημάνει... Ανάσταση για τα καφέ και εστιατόρια, τον κλάδο της οικονομίας που επλήγη όσο κανένας άλλος από την πανδημία. Ύστερα από έξι μήνες λουκέτο, οι καταστηματάρχες θα μπορούν να στήσουν πάλι τα τραπέζια τους στον ανοικτό χώρο, έξω από τα μαγαζιά τους.

Ήδη από την Τετάρτη, άλλωστε και πριν ο πρωθυπουργός επιβεβαιώσει την έντονη φημολογία των προηγούμενων ημερών για άνοιγμα στις 3 Μαΐου, άρχισαν τις προετοιμασίες, ώστε όλα να είναι έτοιμα.

Σύμφωνα με τον Μάκη Ρούσσο, επιχειρηματία και αντιπρόεδρο Σωματείου εστίασης Bareca, που μίλησε στο MEGA, πρόκειται για ένα ξαφνικό άνοιγμα.

«Πρώτον γιατί δεν προλαβαίνουν πολλά μαγαζιά να προετοιμαστούν και λόγω εργασιών συντήρησης αλλά και για να προμηθευτούν εμπόρευμα. Επίσης το ξαφνικό άνοιγμα της εστίασης προηγείται από το πρόγραμμα επανεκκίνησης. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί επιχειρηματίες δε θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύσουν τα μαγαζιά μετά από έξι μήνες», τόνισε.

Πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Ρούσσο, αποτελούν και οι εξωτερικοί χώροι, τους οποίους δεν διαθέτουν όλα τα μαγαζιά, αλλά και το ωράριο, το οποίο περιορίζει την βραδινή τους λειτουργία.

Πώς θα μπορούμε να επισκεφτούμε τα μαγαζιά

Πλέον δεν χρειάζεται να καθόμαστε μόνο με μέλη της οικογένειας, αλλά θα είμαστε τέσσερα άτομα και θα υπάρχει απόσταση δύο μέτρων ανάμεσα στα τραπέζια. Στους καταστηματάρχες αναμένεται να δοθούν πλατείες και πεζοδρόμια για να τους διευκολύνουν, αλλά θα υπάρξει πρόβλημα στην τροφοδοσία των μαγαζιών.
Σχετικά με το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 22:00 για τη Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα λαμβανομένης υπόψη της ολοκλήρωσης των διαδικασιών των λειτουργιών κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα στις 21:00, ενώ από τις 3 Μαΐου (Δευτέρα του Πάσχα) ο περιορισμός κυκλοφορίας ισχύει από τις 23:00.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share