Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επιτέλους: Ανοίγει η εστίαση Δευτέρα ή Τρίτη του Πάσχα!

Πάρθηκε η απόφαση!

21 Απριλίου 2021 14:12
Επιτέλους: Ανοίγει η εστίαση Δευτέρα ή Τρίτη του Πάσχα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άρση Μέτρων: Σε μια μαραθώνια –όπως εξελίσσεται- συνεδρίαση οι λοιμωξιολόγοι εξετάζουν όλα τα εφικτά σενάρια για το πώς θα μετακινηθούμε και θα γιορτάσουμε το Πάσχα, πότε και πώς θα ανοίξουν Γυμνάσια και Δημοτικά, καθώς και τι θα γίνει με τις εκκλησίες αλλά και την εστίαση.

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας ξεκίνησε να συνεδριάζει από τις 10 το πρωί της Τετάρτης και ακόμη δεν έχει αποφασιστεί το παραμικρό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open. Στη συνεδρίαση, που προμηνύεται εξαιρετικά δύσκολη και αναμένεται να κρατήσει αρκετή ώρα ακόμη, έχουν λάβει μέρος δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ποια τα σενάρια για το Πάσχα;

Για την ώρα, το «Πάσχα στην πόλη» δείχνει να επικρατεί έναντι της προοπτικής για «Πάσχα στο χωριό» αφού τα επιδημιολογικά δεδομένα του τελευταίου διαστήματος αλλά και η μεγάλη πίεση που δέχεται το ΕΣΥ προβληματίζουν έντονα επιστήμονες και κυβέρνηση. Εξάλλου, νωρίτερα είχε γίνει γνωστό –δια στόματος Αριστοτελίας Πελώνη- ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να αποφευχθεί το ρίσκο μιας πιθανής έξαρσης της πανδημίας με τις μετακινήσεις των πολιτών από νομό σε νομό.

Ανοίγει η εστίαση Δευτέρα ή Τρίτη του Πάσχα!

Όσον αφορά την εστίαση, όλα δείχνουν ότι το άνοιγμα πηγαίνει για μετά το Πάσχα καθώς οι λοιμωξιολόγοι θέλουν πρώτα να δουν τα στοιχεία από το επιδημιολογικό αποτύπωμα που θα αφήσουν τα γιορτινά τραπέζια, τα οποία θα γίνουν σαφώς με περιορισμένο αριθμό ατόμων (το επικρατέστερο σενάριο είναι για δύο οικογένειες)

Ποια είναι η ημερομηνία για να ανοίξουν τα σχολεία;

Επίσης, η κυβερνητική εκπρόσωπος είχε τονίσει το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως η 10η Μαΐου είναι μια πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων, εάν όλα πάνε καλά και με το εργαλείο των self test.

Επίσης, πρέπει να τονιστεί ότι θεωρείται πιθανή μια παρέμβαση του πρωθυπουργού σχετικά με τη συλλογιστική της απόφασης για «Πάσχα εντός των τειχών». Αν και για την ώρα δεν έχει «κλειδώσει» κάτι τέτοιο, δεν πρέπει να αποκλειστεί ένα τηλεοπτικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, σήμερα το απόγευμα ή και την Πέμπτη, με το οποίο θα εξηγεί γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να μην πάρει το ρίσκο και να επιτρέψει τις μετακινήσεις προς την περιφέρεια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share