Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ξεχάστε το Πάσχα στο χωριό - «Φρένο» κυβέρνησης στις μετακινήσεις εκτός νομού

Πότε ανοίγουν τα σχολεία - Ίσως το απόγευμα οι ανακοινώσεις

21 Απριλίου 2021 09:30
Ξεχάστε το Πάσχα στο χωριό - «Φρένο» κυβέρνησης στις μετακινήσεις εκτός νομού
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ξεχάστε το Πάσχα στο χωριό καθώς «φρένο» έβαλε η κυβέρνηση στις μετακινήσεις εκτός νομού, με την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη να δηλώνει σήμερα το πρωί 21/4 μέσω του ΣΚΑΪ: ««Η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι διαπεριφεριακές μετακινήσεις για το Πάσχα». Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για τα μέτρα του Πάσχα έναντι του κορωνοϊού στην χώρα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρά άμεσα σε σχετικό διάγγελμα.

H κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ αρχικά τόνισε για το ενδεχόμενο να πάει ο κόσμος στα χωριά του το Πάσχα: «Θα περιμένουμε σήμερα την εισήγηση της επιτροπές των λοιμωξιολόγων. Παρόλα αυτά εισήγηση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξει η δυνατότητα μετακίνησης προς τα χωριά το Πάσχα. Δεν πρέπει να ρισκάρουμε ενόψει του Πάσχα. Πρέπει να κοιτάμε και το μετά. Καταλαβαίνω την επιθυμία όλων αλλά υπάρχει υψηλό υιικό φορτίο».

Αν θα υπάρξει… ελεύθερο καλοκαίρι τόνισε: «Σε αυτό προβλέπουμε ένα ελεύθερο καλοκαίρι με συνεχή αξιολόγηση των δεδομένων. Φυσικά άλλες οι δυνατότητες των νοσοκομείων στην Αττική και άλλη εκτός αυτής.

Έχουμε και το εργαλείο το self-test πλέον που προχωράει ομαλά. Δεν μπορώ να σας πω συγκεκριμένη περίοδο που θα δοθούν σε όλες τις ηλικίες. Προτεραιότητα μας είναι οι παραγωγικές ηλικίες. Θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς και για τους πολίτες 55-59 ετών».

Αν θα αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία μετά το Πάσχα: «Δεν είμαι ειδικός αν τα νοσοκομεία θα αποσυμφορηθούν μετά το Πάσχα. Μέσα Μάϊου θέλουμε να ανοίξουμε τον τουρισμό ανάλογα και με τα κρούσματα.

Θα δούμε αν θα ανοίξουμε τα γυμνάσια και τα δημοτικά, αφού συζητήσουμε και με τους ειδικούς, ρόλο θα παίξει και ο καιρός. Πάντως είναι προτεραιότητα μας με την βοήθεια και των self tests».

Ακόμη είπε πως σκοπός είναι να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και η πρόταση του Σύριζα να γινόταν αυτό είναι άτοπη. Το Πάσχα θα γίνει σε εξωτερικούς χώρους και θα διεξαχθεί νωρίτερα η Ανάσταση όπως έχει γίνει ήδη γνωστό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share