Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

«Ξύλο, βία και εξευτελισμοί - Εξόντωση χωρίς έλεος!» - Συγκλονιστικές καταγγελίες πρώην αθλήτριας ενόργανης για κακοποίηση (Video)

Το μαρτύριο των προπονήσεων

18 Απριλίου 2021 12:27
«Ξύλο, βία και εξευτελισμοί - Εξόντωση χωρίς έλεος!» - Συγκλονιστικές καταγγελίες πρώην αθλήτριας ενόργανης για κακοποίηση (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συγκλονιστικές είναι οι καταγγελίες πρώην αθλήτριας της ενόργανης γυμναστικής, για την κακοποίηση που υπέστη η ίδια και οι συναθλήτριες της από την ηλικία των 5 ετών.

Η Θεανώ Βαρβέλη λέει πως το ξύλο, η βία και οι εξευτελισμοί ήταν στο καθημερινό πρόγραμμα των προπονήσεων και ότι τα παιδιά δεν τολμούσαν να μιλήσουν ούτε στους γονείς τους. Συγκεκριμένα, περιστατικά βαρβαρότητας και εξευτελισμού στον χώρο της ενόργανης γυμναστικής που προκαλούν αποστροφή περιγράφει η πρώην αθλήτρια Θεανώ Βαρβέλη, μια από τους 22 συνυπογράφοντες της επιστολής προς την πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, με την οποία ζητούν την εξυγίανση στο άθλημα τους.

«Θυμάμαι την συναθλήτριά μου να την έχουν βάλει σε δύο πάγκους να την χτυπάνε μία στη μέση μία στην κοιλιά, θυμάμαι να έχω στα χέρια μου πετσάκια και να μην μπορώ να κάνω προπόνηση, πονούσε πολύ ένα συγκεκριμένο και παρ’ όλα αυτά να με ανεβάζει στο δίζυγο και να μου λέει “όχι θα κάνεις κανονικά”, καθώς και άλλα περιστατικά που μπορεί να μην είναι ξυλοδαρμοί.

Έβαζε συναθλήτρια να ουρεί στα χέρια μου, γιατί είχα πληγές από το δίζυγο. Δεν υπήρχε έλεος και οίκτος. Εκεί δεν σε λυπόταν κανείς. Και να έπεφτες κάτω να σπάσεις. Δεν σε λυπόταν κανείς και κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει», ανέφερε με τρεμάμενη φωνή.

Ο κύκλος των καταγγελιών έχει διευρυνθεί. Ήδη έχουν φτάσει τους 40 οι καταγγέλλοντες στην κίνηση του #MeToo της ενόργανης και περιμένουν την κλήση του εισαγγελέα για να καταθέσουν, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται.

Νέα ανατριχιαστική καταγγελία αθλήτριας ενόργανης: «Ο προπονητής με σήκωνε από τα μαλλιά και με χτύπαγε στο...» (Video)

Νέες αποκαλύψεις για την κακοποίηση στον χώρο της ενόργανης γυμναστικής έρχονται στο φως. Τις καταγγελίες επιβεβαίωσε η πρώην αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, Σοφία Δρέττα, περιγράφοντας τα δικά της βιώματα.

«Ξεκίνησα σε ηλικία 3,5 ετών στην ενόργανη και μετά, σε ηλικία έξι ετών πήγα σε έναν άλλο μεγαλύτερο σύλλογο. Εκεί ξεκίνησαν τα μαύρα μου χρόνια. Βίωσα και γω την κακοποίηση μέσα σε όλο αυτό το χώρο» ανάφερε, μιλώντας στο Mega, αποκαλύπτοντας ότι δεχόταν μπουνιές, κλωτσιές, χαστούκια.

«Θυμάμαι τον προπονητή μου να με σηκώνει από τα μαλλιά για να με βάλει στο δίζυγο να κάνω μια άσκηση, μου χτυπούσε τους καρπούς, πολλές φορές με έπιαναν από τα μαλλιά με γυρνούσαν δύο στροφές με πετάγανε πάνω σε στρώματα ή με σέρνανε» τόνισε η πρώην αθλήτρια, υπογραμμίζοντας ότι όλα αυτά έγιναν όταν ήταν 6-10 ετών.

Ανέφερε ακόμα ότι ο μεγάλος τους φόβος ήταν το ζύγισμα και το ενδεχόμενο να έχουν παραπάνω κιλά, καθώς έβλεπε τις τιμωρίες που αντιμετώπιζαν τα άλλα παιδιά.

«Οι γονείς μου είχαν ειδοποιήσει την αστυνομία»

«Για εμάς, εκείνα τα χρόνια, επειδή μέσα σε αυτό το κομμάτι μπήκαμε από πολύ μικρή ηλικία, το θεωρούσαμε φυσιολογικό όλο αυτό. Ήταν χαρά μας να είμαστε μέσα στο γήπεδο, θέλαμε να είμαστε μέσα στο γήπεδο» συμπλήρωσε για το πώς βίωναν τα παιδιά της ηλικίας της αυτές τις αντιδράσεις των προπονητών.

Η ίδια είπε πως ήταν από τα παιδιά που μιλούσαν στους γονείς του. «Οι γονείς μου με ρωτούσαν πολλές φορές αν ήθελα να σταματήσω, όμως τους έλεγα όχι, γιατί αγαπούσα πάρα πολύ αυτό το άθλημα» ανέφερε, αποκαλύπτοντας ότι οι γονείς της είχαν ειδοποιήσει την Αστυνομία, ενώ είχαν προειδοποιήσει τον προπονητή να σταματήσει τη βίαιη συμπεριφορά προς τους αθλητές.

«Υπήρχαν άλλα πρόσωπα που είχαν εξουσία μέσα στο χώρο και προσπαθούσαν να διαχειριστούν την κατάσταση» σημείωσε και πρόσθεσε ότι δεχόταν απειλές ότι θα την διώξουν από την ομάδα αν έλεγε όλη την αλήθεια στους γονείς της.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share