Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ανατριχιαστική μαρτυρία αθλήτριας ενόργανης: «Με έσερναν σε όλο το γυμναστήριο, μάτωναν τα αυτιά μου» (Video)

«Δέχθηκα λόγια σεξουαλικά...» - Σοκαριστική περιγραφή για τα ακραία περιστατικά βίας

8 Απριλίου 2021 19:30
Ανατριχιαστική μαρτυρία αθλήτριας ενόργανης: «Με έσερναν σε όλο το γυμναστήριο, μάτωναν τα αυτιά μου» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συγκλόνισε με τις αποκαλύψεις της η αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής και πρωταθλήτρια Ευρώπης Δήμητρα Καστρίτση στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο σχετικά με τις καταγγελίες στο χώρο της ενόργανης που αναφέρουν κακοποίηση, ξυλοδαρμό και σεξουαλική παρενόχληση στις αθλήτριες από προπονητές.

Η Δήμητρα περιέγραψε όσα βίωσε οι ίδια ως παιδί αλλά και οι συναθλητές της:

«Θα μιλήσω για μένα. Ήταν αρκετά τα περιστατικά. Υπήρξαν ξυλοδαρμοί, βρίσιμο και άσχημα λόγια και αργότερα σεξουαλική παρενόχληση και σεξουαλικά λόγια να το πούμε έτσι. Δέχθηκα λόγια σεξουαλικά και ήμουν 12 χρονών από τον προπονητή μου. Το είπα στην οικογένειά μου.

Οι γονείς μου αντέδρασαν. Αλλά είχαν ένα μαγικό τρόπο του γονείς και τα παιδιά να του χειραγωγούν. Εκβίαζαν ότι το παιδί τους ίσως εκδιωχθεί. Σε μένα η παρενόχληση ήταν την ώρα της προπόνησης. Τους ξυλοδαρμούς τους έχω βιώσει. Με χτύπησε προπονήτρια στα 10 μου και στα 7 μου υπήρξε ξυλοδαρμός από τον προπονητή.

Κάθε μέρα με χτυπούσε, με τραβούσε από τα μαλλιά, μάτωναν τα αυτιά μου και πολλές άλλες κακοποιητικές σκηνές. Και όχι σε μένα αλλά και σε άλλα παιδιά και σε αγόρια και σε κορίτσια. Υπήρχε τρόμος στα γυμναστήρια. Είχαμε πρόβλημα και με το φαγητό. Για 200 γραμμάρια μπορεί να έβαζε ένα παιδί να τρέχει έξω για ώρες για να τα χάσει…

Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά είναι μικρά. Όλα τα παιδάκια, και εγώ ήμασταν φοβισμένα δεν ξέρεις πως να αντιδράσεις. Ήταν προπονητές και σε σύλλογο και στην εθνική ομάδα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share