Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Επεισόδια στην Πατησίων κοντά στην ΑΣΟΕΕ - Χημικά και κυνηγητό στο Πεδίον του Άρεως (Video)

Χαμός στο κέντρο της Αθήνας

15 Απριλίου 2021 16:31
Επεισόδια στην Πατησίων κοντά στην ΑΣΟΕΕ - Χημικά και κυνηγητό στο Πεδίον του Άρεως (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας σημειώθηκαν έξω από την ΑΣΟΕΕ και στο Πεδίον του Άρεως, με χημικά και ανθρωποκυνηγητό. Επίσης, σοβαρά επεισόδια με μολότοφ μετά την πορεία των φοιτητών σημειώθηκε και στην Θεσσαλονίκη.

Άτομα που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις των φοιτητών προσπάθησαν να πλησιάσουν στην ΑΣΟΕΕ με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους απωθούν κάνοντας χρήση χημικών και κυνηγώντας τους μέχρι το Πεδίον του Άρεως. Περίπου 200 άτομα μπήκαν στον χώρο του Πεδίου του Άρεως με τις αστυνομικές δυνάμεις να παραμένουν στο σημείο.

Νωρίτερα, μεγάλη φοιτητική πορεία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Οι φοιτητικοί σύλλογοι εναντιώνονται στο νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί για τα πανεπιστήμια και απαιτούν να μην μπει η αστυνομία στις σχολές. Οι διαδηλωτές διεκδικούν επιπλέον το ασφαλές άνοιγμα των Πανεπιστημίων που παραμένουν, πάνω από ένα χρόνο κλειστά λόγω της πανδημίας, με τήρηση μέτρων προστασίας.

Θεσσαλονίκη: Κατάληψη σε σχολείο από τους αρνητές των self test (Video)

Υπό κατάληψη τελεί Λύκειο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης εξαιτίας του ότι δεν άφησαν να μπει στο μάθημα μαθητής, που δεν είχε κάνει self test για τον κορωνοϊό. Μήνυση στον διευθυντή του σχολείου υπέβαλε η μητέρα του μαθητή.

Ενώ το γύρο του διαδικτύου κάνουν τα fake news που αφορούν τα self test και «πληροφορούν» τους πολίτες τι μπορούν να πάθουν τα παιδιά τους αν τα κάνουν, κυκλοφορεί και μία έτοιμη μηνυτήρια αναφορά, την οποία γονείς προτρέπονται να συμπληρώσουν για να στραφούν εναντίον εκπαιδευτικών που απλά εφαρμόζουν τις προβλεπόμενες οδηγίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με την επανέναρξη των μαθημάτων στα Λύκεια υπό το καθεστώς των self test, υπήρξαν περιπτώσεις γονέων τόσο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης όσο στο Ρέθυμνο και αλλού, που κινήθηκαν με μηνύσεις εναντίον εκπαιδευτικών, επειδή δεν επέτρεψαν την είσοδο στα παιδιά τους χωρίς τη σχετική βεβαίωση με το αποτέλεσμα του self test. Παράλληλα δείτε και ποιοι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν self test από Δευτέρα για να πάνε στην εργασία τους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share