Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο 3χρονο παιδάκι που νόσησε για δεύτερη φορά από κορωνοϊό

Το παιδάκι ανέβασε πυρετό και μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Σητείας

8 Απριλίου 2021 13:40
Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο 3χρονο παιδάκι που νόσησε για δεύτερη φορά από κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ηράκλειο: Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα στην κλινική Covid μεταφέρθηκε ένα
3χρονο παιδάκι από τη Σητεία, το οποίο προσβλήθηκε για δεύτερη φορά από τον κορωνοϊό. Πιο συγκεκριμένα το παιδάκι ανέβασε πυρετό και μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Σητείας, όπου επιβεβαιώθηκε ότι νοσεί από τον φονικό ιό.

Άμεσα κινητοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και το παιδάκι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΠΑΓΝΗ, όπου εισήχθη στην κλινική αντιμετώπισης κορωνοϊού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιδί νοσεί για δεύτερη φορά από Covid, αφού είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό και τον περασμένο Ιανουάριο. Ωστόσο σοκ προκαλεί και η είδηση του θανάτου του γιού του Απόστολου Σουγκλάκου από κορωνοϊό.

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο 3χρονο παιδάκι που νόσησε για δεύτερη φορά από κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα self tests - Πώς δηλώνουμε το αποτέλεσμα

Η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε την έναρξη της επαναλειτουργίας των Λυκείων με δια ζώσης μαθήματα και αμέσως άνοιξε η πλατφόρμα για τα self tests έναντι του κορωνοϊού, με το αποτέλεσμα να δηλώνεται με συγκεκριμένο τρόπο.

Σκοπός της διαδικασίας αυτής είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας ανιχνεύοντας ασυμπτωματικούς φορείς του ιού SARS–CoV-2 εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα.

Εφόσον υποβληθήκατε σε οικιακό τεστ και βρεθήκατε θετικοί στον νέο κορωνοϊό, μπορείτε να υποβληθείτε σε νέο τεστ προς επιβεβαίωση του πρώτου. Αυτό μπορεί να γίνει οπουδήποτε εσείς επιθυμείτε ιδιωτικά ή δημόσια εντός των επόμενων 24 ωρών.

Κορωνοϊός: Οι οδηγίες για τα self tests και η δήλωση του τεστ στην πλατφόρμα

Εάν είστε εκπαιδευτικός (δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα, ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ), ή δεν ανήκετε σε κάποια από τις άλλες κατηγορίες, μπορείτε εδώ να δηλώσετε θετικό αποτέλεσμα self-test ή αρνητικό αποτέλεσμα test (self-test, rapid, PCR), η υπηρεσία της δήλωσης των self-test θα είναι διαθέσιμη την Κυριακή 11 Απριλίου.

Εάν είστε εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα ιδίως σε κλάδο λιανεμπορίου, τουρισμού, μεταποίησης, επισιτισμού, ή των μεταφορών μπορείτε εδώ να δηλώσετε θετικό αποτέλεσμα self-test ή αρνητικό αποτέλεσμα test (self-test, rapid, PCR), η υπηρεσία της δήλωσης των self-test θα είναι διαθέσιμη την Κυριακή 11 Απριλίου.

Εάν είστε γονέας/κηδεμόνας μαθητή Λυκείου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) ή ενήλικος μαθητής Λυκείου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ), μπορείτε εδώ να δηλώσετε θετικό αποτέλεσμα self-test ή αρνητικό αποτέλεσμα test (self-test, rapid, PCR), η υπηρεσία της δήλωσης των self-test θα είναι διαθέσιμη την Κυριακή 11 Απριλίου.

Αν το αποτέλεσμα του self-test σας είναι θετικό και επιθυμείτε να προβείτε σε δεύτερο δωρεάν τεστ σε κάποια δημόσια δομή για επιβεβαίωση, πατήστε εδώ.

Δείτε και το βίντεο με τις οδηγίες για το self test:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share