Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στην Εύβοια: Τρεις προσαγωγές για τον θάνατο των τριών εργατών από ηλεκτροπληξία

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση

1 Απριλίου 2021 20:12
Τραγωδία στην Εύβοια: Τρεις προσαγωγές για τον θάνατο των τριών εργατών από ηλεκτροπληξία
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τραγωδία στην Εύβοια: Τρία άτομα έχουν προσαχθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας, μετά τον τραγικό θάνατο τριών εργατών από ηλεκτροπληξία στο Γυμνό Αμαρύνθου, στην Εύβοια, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, έχουν ξεκινήσει οι έρευνες από την αστυνομία, ώστε να σχηματιστεί η δικογραφία. Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε τρεις προσαγωγές. Πρόκειται για τον εργοδηγό, τον υπεύθυνο μηχανικό και την επιβλέπουσα του έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχει συσταθεί επιτροπή του ΔΕΔΔΗΕ, που έχει ήδη κάνει αυτοψία και διενεργεί έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας. Η επιτροπή αυτή θα συντάξει πόρισμα, το οποίο θα κατατεθεί στην ΕΛ.ΑΣ.

Η αστυνομία θα διερευνήσει αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Εκκρεμεί, επίσης, να απαντηθεί το ερώτημα εάν είχε ζητηθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ να γίνει διακοπή ρεύματος σε όλο το δίκτυο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν υπήρχαν ηλεκτροφόρα καλώδια κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Ακαριαίος ο θάνατος των τριών εργαζομένων από ηλεκτροπληξία

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στις 14:15 στο Γυμνό του Δήμου Ερέτριας, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών, τρεις εργαζόμενοι χτυπήθηκαν από ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ. Οι άτυχοι άνδρες ήταν εργαζόμενοι σε εργολάβο του Ακτωρα, ο οποίος εκτελούσε εργασίες.

Οι δύο νεκροί είναι Έλληνες και ο τρίτος αλβανικής καταγωγής, που ζούσε σε κοντινό χωριό, ενώ υπάρχει ένας τραυματίας που φέρει εγκαύματα και είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Τρεις νεκροί από ηλεκτροπληξία στην Εύβοια - Εικόνες σοκ από το σημείο της τραγωδίας! (Video)

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία στο χωριό Γυμνό της Εύβοιας, εκεί όπου τρεις εργαζόμενοι συνεργείου, που είχε αναλάβει υπεργολαβία από τη ΔΕΗ, έχασαν τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία.

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο του δυστυχήματος σοκάρουν. Αυτή τη στιγμή σπεύδει στο συμβάν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και όχημα της Πυροσβεστικής Χαλκίδας. Ο ένας εκ των τριών εργατών βρέθηκε νεκρός πάνω στην κολώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το eviathema.gr ο άνδρας που έχασε την ζωή του και δεν έχει απεγκλωβιστεί ακόμα είναι περίπου 45 ετών και κάτοικος της περιοχής Πλακάκια Ερέτριας. Οι άλλοι δυο άτυχοι άνδρες που μεταφέρθηκαν νεκροί στο νοσοκομείο είναι ο 50χρονος Γ. Τ. και ο επίσης 50χρονος Γ. Κ.

Τρεις νεκροί από ηλεκτροπληξία στην Εύβοια

Το δυστύχημα έγινε στην πλατεία του χωριού, όπου γινόταν αντικατάσταση κεντρικής κολώνας με κατοίκους του χωριού να γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της φρίκης. Έως αυτή την ώρα, αναμένεται ειδικό καλαθοφόρο όχημα για να μεταφερθεί η σορός από την κολώνα, στην οποία απανθρακώθηκε ο άτυχος εργάτης.

Τρεις νεκροί από ηλεκτροπληξία στην Εύβοια

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ. Γιώργο Αδαμίδη εξωτερικά συνεργεία εργάζονταν στην περιοχή του Γυμνού Ευβοίας για συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών του δικτύου.

«Η πρώτη εικόνα που ξέρουμε είναι πως έγινε κάποιο ατύχημα, κόπηκε κάποιο σύρμα και με την ταλάντωση του έτσι όπως κόπηκε και πήγε και ακούμπησε στην μέση τάση, αφού ηλεκτρίστηκε αυτό με την σειρά του τρεις εργαζόμενοι στην κολώνα τους χτύπησε το ρεύμα, περισσότερο από 20.000volt επιφέροντας τους ακαιραίο θάνατο, δεν έχουμε ακόμα την εικόνα γιατί τώρα πηγαίνουν στο σημείο για αυτοψία».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share