Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στην Ερέτρια: Τρεις νεκροί από ηλεκτροπληξία

Πρόκειται για μέλη του συνεργείου της ΔΕΗ

1 Απριλίου 2021 15:01
Τραγωδία στην Ερέτρια: Τρεις νεκροί από ηλεκτροπληξία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τραγωδία στην Ερέτρια: Απίστευτη τραγωδία εξελίχθηκε πριν από λίγο στην περιοχή Γυμνό Ευβοίας, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τρία τουλάχιστον μέλη συνεργείου της ΔΕΗ έπαθαν ηλεκτροπληξία, ενώ άλλαζαν κολώνα της ΔΕΗ.

Αυτή τη στιγμή σπεύδει στο συμβάν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και όχημα της Πυροσβεστικής Χαλκίδας. Ο ένας εκ των τριών εργατών βρέθηκε νεκρός πάνω στην κολώνα. Ωστόσο τραγικό θάνατο βρήκε και μια 24χρονη, η οποία πέθανε στην μπανιέρα της από ηλεκτροπληξία.

Τραγωδία στην Ερέτρια: Τρεις νεκροί από ηλεκτροπληξία

Ηλεκτροπληξία: Πρώτες βοήθειες

  • Αν το θύμα δεν έχει σφυγμό και δεν αναπνέει, κάντε καρδιοαναπνευστική. Αν έχει σφυγμό, αλλά δεν αναπνέει, προχωρήστε σε τεχνητή αναπνοή.
  • Αν το θύμα έχει χάσει τις αισθήσεις του, ξαπλώστε το στο πλάι, με το κεφάλι του να στηρίζεται σε ένα μαξιλάρι ή σε ένα διπλωμένο ύφασμα και με λυγισμένο το γόνατό του που δεν ακουμπά στο έδαφος.
  • Εφόσον το θύμα διατηρεί τις αισθήσεις του, βοηθήστε το να ξαπλώσει ανάσκελα στο έδαφος και τοποθετήστε ένα μαξιλάρι ή ένα διπλωμένο ύφασμα κάτω από τους αστραγάλους του.
  • Αν διαπιστώσετε ότι το θύμα φέρει εγκαύματα με διάμετρο που δεν ξεπερνά τα 5 εκατοστά, τοποθετήστε πάνω τους κομπρέσες με δροσερό νερό ή πάγο τυλιγμένο σε πετσέτα και αφήστε τα εκεί για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, σκουπίστε και σκεπάστε τα εγκαύματα με μία γάζα.
  • Αν διαπιστώσετε πως τα εγκαύματα έχουν διάμετρο που ξεπερνά τα 5 εκατοστά, σκεπάστε τα με μία γάζα. Σε αυτή την περίπτωση, απαγορεύεται να ακουμπήσει στην περιοχή του εγκαύματος νερό, βρεγμένη κομπρέσα ή πετσέτα τυλιγμένη σε πάγο.
  • Φροντίστε για τη μεταφορά του θύματος στο πλησιέστερο νοσοκομείο.
  • Ενημερώστε το ιατρικό προσωπικό που θα περιθάλψει το θύμα σχετικά με την τάση του ρεύματος, δηλαδή αν ήταν οικιακό ρεύμα χαμηλής τάσης ή βιομηχανικό ρεύμα υψηλής τάσης.
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share