Τετάρτη, 08 Μαΐου 2024

«Λουκέτο» και στη Θεσσαλονίκη: Τρέχουν… για να προλάβουν τα χειρότερα

Ετοιμάζονται τα σκληρά μέτρα

9 Φεβρουαρίου 2021 18:42
«Λουκέτο» και στη Θεσσαλονίκη: Τρέχουν… για να προλάβουν τα χειρότερα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

«Λουκέτο» ετοιμάζεται και στη Θεσσαλονίκη λόγω κορωνοϊού, με την κυβέρνηση να είναι αποφασισμένη για τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, μετά από όσα προορίζονται και για την Αττική, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ο Νίκος Παπαϊωάννου, Πρύτανης του ΑΠΘ, μίλησε για την κατάσταση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη στο Mega, μιλώντας για δεδομένα Οκτωβρίου.

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα στοιχεία που οδηγούν σε κλείσιμο τη Θεσσαλονίκη

«Οι μετρήσεις είναι στο 100% πάνω», δήλωσε αρχικά. Κάνοντας μια αντιπαραβολή με την κατάταση του Οκτωβρίου σημείωσε ότι: «βρισκόμαστε στην 20η Οκτωβρίου, δεν φοβίζουμε, αλλά υπάρχει έντονος προβληματισμός γιατί διαπιστώνεται άνοδος του ιικού φορτίου».

Ερωτηθείς για τον ρυθμό ανόδου: «Φαίνεται ίδιος όμως υπάρχουν διαφορετικές παράμετροι. Τον Οκτώβριο ήταν σχεδόν πλήρης η κανονικότητα. Ήματαν πιο ανέμελοι. Τώρα έχουμε σοβαρής μορφής lockdown, αλλά ο χειμώνας είναι μπροστά μας, υπάρχουν οι μεταλλάξεις… Δεν χρειάζεται να φοβίσουμε, χρειάζεται να είμαστε σοβαροί, χρειάζεται μια προσοχή εκ μέρους όλων».

«Υπάρχουν περισσότερες του ενός παράμετροι για να πεις για σκληρότερα μέτρα, οι ειδκοί θα αποφασίσουν καλύτερα. Αν δούμε κάτι επιπλέον δεν θα με εξέπληττε», ανέφερε για το ενδεχόμενο επιβολής επιπλέον μέτρων.

Κορωνοϊός: Νέα «έκρηξη» κρουσμάτων - Πίεση στο σύστημα υγείας

Νέα «έκρηξη» κρουσμάτων παρατηρήθηκε, με την κατάσταση ελέω κορωνοϊού να μην είναι εύκολη πια και το σύστημα υγείας να πιέζεται πάλι.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, τα νέα περιστατικά είναι 1.526 για το τελευταίο 24ωρο, με αποτέλεσμα αυτά να ξεπερνούν τα 166.000. Παράλληλα, οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ είναι πια 277 και με ανοδική τάση, ενώ οι νέοι θάνατοι μετρώνται σε 20, όντες πάνω από 6.000 σε ένα νέο αρνητικό ρεκόρ.

Κορωνοϊός: Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

«Σήμερα ανακοινώνουμε 1526 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 166067, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6061 (3.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 52913 (61.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

277 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 200 (72.2%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1176 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 20 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 6017 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3534 (58.7%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share