Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Εισήγηση λοιμωξιολόγων: Ολικό lockdown στην Αττική - Κλείνουν μαγαζιά και σχολεία

Επιβεβαιώθηκαν τα χειρότερα

9 Φεβρουαρίου 2021 16:47
Εισήγηση λοιμωξιολόγων: Ολικό lockdown στην Αττική - Κλείνουν μαγαζιά και σχολεία
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η κατάσταση με τον κορωνοϊό να είναι κρίσιμη στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να γίνονται όλο και περισσότερες προσπάθειες για την αποτροπή της εξάπλωσης του.

Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλονίκη έχει γίνει μεγάλη αύξηση των λυμάτων του κορωνοϊού της πόλης με αποτέλεσμα να είναι στο 100% όλο αυτό.

Συγκεκριμένα μέσα από την εισήγηση τους οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν να γίνει ολικό lockdown από την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου σε όλη την Αττική με κλειστά τα μαγαζιά και τα σχολεία.

Συνεχίζεται το επεισόδιο με τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων

Ειδικότερα σε έκτακτη σύσκεψη βρίσκεται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, η οποία εισηγείται καθολικό lockdown στην Αττική ανάλογο με εκείνο του περασμένου Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι έκριναν πως στην Αττική θα πρέπει να ληφθούν τα πιο σκληρά μέτρα, καθώς η περιοχή βρίσκεται στο «κόκκινο» μετά την τελευταία έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Όπως έκανε γνωστό ο Βασίλης Κικίλιας, μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, σήμερα η επιτροπή θα δώσει την εισήγησή της στην κυβέρνηση και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα μέτρα.

Έτσι, λοιπόν, η Αττική -πιθανότατα- για τις επόμενες 14 ημέρες θα βρίσκεται σε καθεστώς σκληρού lockdown με τα σχολεία και τα καταστήματα να είναι κλειστά. Οι λεπτομέρειες για όλα τα νέα μέτρα και από πότε θα ισχύουν θα ανακοινωθούν επίσημα από την κυβέρνηση εντός της ημέρας.

Νέο lockdown στην Αττική.

Τα μέτρα που αναμένεται να παρθούν από αύριο

Κλειστά θα παραμείνουν

  • Όλα τα σχολεία
  • Το λιανεμπόριο
  • Κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και καταστήματα περιποίησης νυχιών

Αύξηση της τηλεργασίας όπου είναι εφικτό σε όποια επιχείρηση λειτουργεί.

Σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, ηλεκτρονικά καταστήματα και υπό προϋποθέσεις, τα καταστήματα οπτικών/βαρηκοΐας θα μείνουν ανοικτά αλλά θα πωλούν μόνο είδη πρώτης ανάγκης.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα “delivery“ και τα “take away”.

Κορωνοϊός: Τα τρία στοιχεία που ανησυχούν τους ειδικούς για την κατάσταση στην Αττική

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να σκέφτεται πιο σκληρά μέτρα κατά της εξάπλωσης του.

Σημειώνεται ότι ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η σύσκεψη στο Μαξίμου όπου αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα Τρίτη 9 Φεβρουαρίου νέα μέτρα.

Συγκεκριμένα οι ειδικοί φαίνεται πως ανησυχούν αρκετά για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και γενικότερα στην Αττική μέσα από τρία στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους.

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί για τους ειδικούς.

Κορωνοϊός: Τα στοιχεία που ανησυχούν τους ειδικούς

Ειδικότερα μετά την άμεση σύγκληση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του υπουργείου υγείας για τον κορωνοϊό η οποία αποφασίστηκε στην μεσημεριανή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι ξεκάθαρη η ανάγκη για λήψη επιπλέον μέτρων στην Αττική.

Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις του είπε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε να συγκληθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για να εξετάσει την λήψη μέτρων στην Αττική.

Οι ειδικοί πάντως δεν κρύβουν πλέον την ανησυχία τους η οποία εστιάζεται σε τρία στοιχεία των τελευταίων ημερών που τους έχουν θορυβήσει.

Την αύξηση των εισαγωγών περιστατικών COVID 19 στα νοσοκομεία, την αύξηση των ασθενών που χρειάζονται κρεβάτι στη ΜΕΘ και στην συνεχόμενη σημαντική πλέον αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική την τελευταία εβδομάδα.

Ανησυχούν αρκετά οι ειδικοί με την κατάσταση της Αττικής.

«Όπου το έχουμε δει διεθνώς αυτό να συμβαίνει σχεδόν μπορούμε να προβλέψουμε τη συνέχεια» έλεγε το πρωί μέλος της Επιτροπής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ προσθέτοντας «γνώμονας μου σε οποιαδήποτε εισήγηση μου θα είναι ο όρκος του Ιπποκράτη. Αυτό που θέλουμε πρωτίστως ως επιστήμονες είναι να προστατεύσουμε την υγεία των πολιτών».

Δεν δικαιούμαστε να κάνουμε τίποτε λιγότερο από αυτό το οποίο προστάζει η ανάγκη είχε δηλώσει το πρωί ο Β. Κικίλιας σε τηλεοπτική του συνέντευξη και είχε ουσιαστικά προϊδεάσει για την εισήγηση του προς την επιτροπή τονίζοντας:

«Θα πρέπει ενδεχομένως αν και σήμερα τα στοιχεία είναι τέτοια, η εισήγησή μου αν θέλετε στην επιτροπή θα είναι ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό, οριζόντιο μέτρο. Δηλαδή ένα lockdown τέτοιο ενδεχομένως όπως του προηγούμενου Μαρτίου που θα μπορέσει να φέρει σύντομα αποτελέσματα και σύντομα να αποκλιμακώσει και να μαζέψει την κατάσταση».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share