Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός-Lockdown: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου - Σήμερα οι ανακοινώσεις για νέα μέτρα

Κικίλιας: Ο πρωθυπουργός ζήτησε έκτακτη σύγκληση της επιτροπής

9 Φεβρουαρίου 2021 14:55
Κορωνοϊός-Lockdown: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου - Σήμερα οι ανακοινώσεις για νέα μέτρα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός-Lockdown: Ολοκληρώθηκε, λίγο μετά τις 14.30, η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου που είχε συγκαλέσει ο πρωθυπουργός, μετά την επιδημιολογική κατάσταση που έχει σημάνει συναγερμό, κυρίως στην Αττική.

Ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε: «Την έκτακτη σύγκληση της επιτροπής λοιμωξιολόγων ζήτησε ο πρωθυπουργός, προκειμένου να εξεταστεί η λήψη έκτακτων μέτρων.

Η επιτροπή θα συνεδριάσει εντός της ημέρας, θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση και εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα».

Η ανακοίνωση της σύσκεψης έγινε λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας για προβληματισμό λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα και την αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία, ειδικά στην Αττική.

Κορωνοϊός: Τι σημαίνει ολικό lockdown - Τα νέα μέτρα

Κορωνοϊός: Ένα βήμα πριν από το αυστηρό lockdown φαίνεται πως βρίσκεται η Αττική, καθώς συγκεντρώνει τα περισσότερα κρούσματα του ιού καθημερινά. Την κατεύθυνση αυτή αποτύπωσε, εξάλλου, η δήλωση «βόμβα», σήμερα το πρωί, του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Για τον λόγο αυτό, έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί ο πρωθυπουργός στις 13.30, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, προκειμένου να αξιολογηθεί εκ νέου η επιδημιολογική κατάσταση και να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Πάντως, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στα σενάρια που θέλουν την Αττική να μπαίνει σε lockdown «τύπου Μαρτίου» σημειώνοντας πως η χώρα βρίσκεται ούτως ή άλλως σε lockdown.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διαφορά του Μαρτίου με σήμερα, κι ως εκ τούτου τα νέα μέτρα που μπορεί να εφαρμοστούν είναι τα εξής:

  • Κλειστά σχολεία σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης
  • Πλήρες κλείσιμο του λιανεμπορίου

Τι σημαίνει ολικό lockdown

  • Κλειστά όλα τα σχολεία
  • Λουκέτο στο λιανεμπόριο
  • Υποχρεωτική τηλεργασία στο δημόσιο
  • Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας
  • Αυστηρότεροι έλεγχοι
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share