Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

"Βόμβα" Τσιόδρα για τον κορωνοϊό: "Υπάρχει μεγάλη αύξηση στην Αθήνα"

Τώρα είναι που δεν πρόκειται να τελειώσουμε ποτέ με όλο αυτό

3 Φεβρουαρίου 2021 16:57

Σωτήρης Τσιόδρας: Συνεχίζεται να είναι σε άσχημα επίπεδα η κατάσταση με τον κορονοϊό, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να σκέφτεται να πάρει πιο δραστικά μέτρα, όπως αυτό της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, από το βήμα της Βουλής, ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε για την κατάσταση του κορονοϊού στην Ελλάδα, έδειξε χάρτες της πανδημίας και αναφέρθηκε στο τι γίνεται στην Αθήνα.

Επιβεβαίωσε τα χειρότερα ο Τσιόδρας.

Σωτήρης Τσιόδρας: Η ανησυχητική κατάσταση στην Αθήνα

Ειδικότερα, παρουσιάζοντας χάρτες και στοιχεία εμφανίστηκε στη Βουλή ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό χάρτη θετικότητας, η Ελλάδα παραμένει μαζί με τις σκανδιναβικές χώρες σε καλά ποσοστά θετικότητας.

«Αυτός ο χάρτης εμένα δεν μου λέει τίποτα, γιατί φτιάχτηκε για λόγους ταξιδιωτικούς. Μακάρι να έχω περισσότερα τεστ και χαμηλότερο δείκτη θετικότητας από το 4%», είπε ο κ. Τσιόδρας.

«Πρέπει να σταθμίζουμε τα στοιχεία για να δούμε πού χρειάζεται περισσότερος έλεγχος, αν χρειάζεται παραπάνω μέτρα και να έχεις διαθέσιμα τεστ. Δυστυχώς, έχουμε μια αύξηση στην Αθήνα. Τι θα κάνουμε; Είναι πάρα πολλά τα κρούσματα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχει τελειώσει ακόμα ο ιός. Ελπίζουμε να είναι για λίγους μήνες ακόμα εδώ και να το καταπολεμήσουμε με τα εμβόλια», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας παρουσιάζοντας σειρά χαρτών από σημεία της Αττικής που εμφανίζουν σημαντική αύξηση.

«Η Αττική αυτή τη στιγμή είναι πραγματικά μια περιοχή η οποία θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Οι νοσηλείες στην Αττική έχουν μια αυξητική τάση, την οποία την μετράμε όπως μετράμε τον ρυθμό αναπαραγωγής για τα κρούσματα, και έχει περάσει το 1», είπε ο καθηγητής.

Θάνατος 16χρονης από κορονοϊό: Εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση το νοσοκομείο της Θήβας

Κορονοϊός: Συνεχίζει να συγκλονίζει η υπόθεση της 16χρονης που «έχασε» τη μάχη με τον κορονοϊό, ο αδερφός της οποίας έκανε δηλώσεις πρόσφατα, τονίζοντας ότι ο παιδίατρος τους είχε πει ότι είχε φαρυγγίτιδα.

Συγκεκριμένα, το νοσοκομείο της Θήβας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον θάνατο της 16χρονης, όπου εξηγεί από τι έπασχε αλλά και ότι θα γίνει εξέταση για τα αίτια του θανάτου της.

Ανακοίνωση εξέδωσε το νοσοκομείο.

Κορονοϊός: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Ειδικότερα, συγκλονίζει ο θάνατος 16χρονης που είχε νοσήσει από κορονοϊό. Η ανήλικη κατέληξε την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στο νοσοκομείο της Θήβας.

Σύμφωνα με τον διοικητή, η κοπέλα είχε διαγνωστεί θετική στον κορονοϊό στις 29 Ιανουαρίου και, καθώς είχε εμφανίσει ήπια συμπτώματα, επέστρεψε στην οικία της. Την Φεβρουαρίου έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις της και γύρισε ξανά σπίτι, σε πολύ καλή κατάσταση.

Ωστόσο, τα ξημερώματα της Τετάρτης, προσήλθε στο νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση και διασωληνώθηκε. Δυστυχώς, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου, κατέληξε λίγες ώρες μετά.

Το νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Παιδί θήλυ 16 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, προσήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, έχοντας ήδη διαγνωσθεί θετικό στον κορονοϊό με ήπια κλινικά συμπτώματα και επέστρεψε στην οικία του.

Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου επανήλθε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας, πραγματοποίησε τις απαραίτητες εξετάσεις, της δόθηκαν οδηγίες και επέστρεψε στην οικία της σε πολύ καλή κατάσταση.

Σήμερα τα ξημερώματα, η δεκαεξάχρονη προσήλθε στο Νοσοκομείο σε πολύ επιδεινωμένη κατάσταση, διασωληνώθηκε και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών, δυστυχώς απεβίωσε.

Θα διενεργηθεί νεκροψία/νεκροτομή για να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης.

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας

Χροναίος Κωνσταντίνος».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share