Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Έκαναν πρόβα μια μέρα πριν...» - Πήραν προθεσμία για την Τετάρτη (3/5) τα δύο αδέλφια

Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δράση των εκτελεστών

29 Απριλίου 2023 13:33
Δολοφονία Καραϊβάζ: «Έκαναν πρόβα μια μέρα πριν...» - Πήραν προθεσμία για την Τετάρτη (3/5) τα δύο αδέλφια
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Οι εξελίξεις συνεχίζονται για την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, με τα δύο συλληφθέντα αδέλφια να αποχωρούν το μεσημέρι του Σαββάτου (29/4) από την εισαγγελία.

Τα δύο αδέλφια έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη. Σε βάρος των κατηγορουμένων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, τη στιγμή που προσεγγίζεται και ο «εγκέφαλος» της εκτέλεσης.

Η Ρόη Παυλέα μίλησε στους δημοσιογράφους και είπε: «Είναι μία εξέλιξη που περιμέναμε εδώ και δύο χρόνια έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη και στην Ελληνική αστυνομία. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα έχουμε και άλλες εξελίξεις και θα φτάσουμε στον ηθικό αυτουργό».

Ο Σπύρος Χαριτάτος σημείωσε: «Για εμάς είναι η αρχή και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός όμως γιατί πρόκειται για μία δαιδαλώδη υπόθεση κατά την ταπεινή μας κρίση δεν μπορεί να περιοριστεί σε δύο άτομα ούτε σε τρία ευελπιστούμε το πολύ σύντομα θα έρχονται πλέον στοιχεία στη διάθεσή της ελληνικής αστυνομίας και κυρίως την κρίση και την εμπειρία των κυρίων εισαγγελέα και ανακριτή για να φτάσουμε στον κύκλο των προσώπων που εμπλέκονται στη δολοφονία του αείμνηστου Γιώργου Καραϊβάζ.

Εμείς προσπαθούμε να προστατεύσουμε την μνήμη του αείμνηστου Γιώργου Καραϊβάζ Αλλά κυρίως και τα στοιχεία που έχει η δικαιοσύνη στη διάθεσή της και η αστυνομική έρευνα θέλω μέσα από την καρδιά μας να μας να σας πούμε εκπροσωπώντας τη μητέρα και την αδερφή του Γιώργου μας ότι ότι δεν είναι μία εύκολη στιγμή για κανέναν σίγουρα για την Στάθα τη χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ Στο αγαπημένο μας Δημήτρη στη μητέρα και την αδερφή του Γιώργου Και φυσικά σε όλη την οικογένεια στην Αθήνα και στη Δράμα.

Έχουμε υπομονή αλλά θέλουμε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, όπου μπορούν να φτάσουν οι πραγματικές ευθύνες. Θέλουμε να φτάσουμε σε οποιοδήποτε πρόσωπο μπορεί να αγγίξει αυτή η υπόθεση όποια δύναμη μπορεί να έχει».

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τα στοιχεία της υπόθεσης

Τα στοιχεία για τη σύλληψη των δυο ανδρών που εμπλέκονται στην δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ παρουσίασε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποκαλύπτοντας ότι οι δράστες είχαν κάνει πρόβα μια μέρα πριν.

Δύο συλλήψεις (δύο αδέρφια 40 και 48 ετών) για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έγιναν την Παρασκευή όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Την ενημέρωση από το υπουργείο έκαναν η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Κωνστανία Δημογλίδου και ο ταξίαρχος διοικητής ασφαλείας Ιωάννης Σκούρας.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν έμπειροι αξιωματικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση ξεκίνησαν τη συλλογή στοιχείων και πληροφοριών για την υπόθεση. Σε όλη τη διάρκεια της προανάκρισης οι ειδικοί μπόρεσαν να επεξεργαστούν τα ψηφιακά δεδομένα που υπήρχαν.

«Από την συνδυαστική ανάλυση του υλικού που συγκεντρώθηκε διακριβώθηκε ότι οι δράστες για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από τον τόπο του εγκλήματος χρησιμοποίησαν τουλάχιστον μία μοτοσυκλέτα τύπου σκούτερ, καθώς και φορτηγό τύπου βαν. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι διαπιστώθηκε κίνηση των οχημάτων αυτών στην ίδια περιοχή και στον ίδιο χρόνο την προηγούμενη μέρα της ανθρωποκτονίας», ανέφερε η ενημέρωση.

«Kαλημέρα σας, σας καλέσαμε σήμερα εδώ για να σας παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα των ερευνών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και συγκεκριμένα του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά της Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, που οδήγησαν στη σύλληψη δύο ημεδαπών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ που διαπράχθηκε τις μεσημβρινές ώρες της 9ης Απριλίου του 2021», ήταν τα λόγια του Ιωάννη Σκούρα για να συμπληρώσει.

«Πρόκειται για 40χρονο και 48χρονο με συγγενική μεταξύ τους σχέση, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες, Παρασκευή 28 Απριλίου, δυνάμει σχετικών ενταλμάτων σύλληψης. Επιπλέον από την έρευνα προέκυψε ότι ο 40χρονος εμπλέκεται και σε ανθρωποκτονία που τελέστηκε σε βάρος ημεδαπού στις 6 Δεκεμβρίου του 2021στο Γαλάτσι, γεγονός για το οποίο συνελήφθη με έτερο ένταλμα σύλληψης. Όπως κατ’ επανάληψη έχει τονίσει ο υπουργός μας, κ. Θεοδωρικάκος, δεν πρόκειται ποτέ να αφήσουμε καμία εγκληματική ενέργεια και ιδιαίτερα ανθρωποκτονία ανεξιχνίαστη και ασφαλώς αυτό αφορά με το παραπάνω τη δολοφονία ενός δημοσιογράφου. Γι αυτό θέσαμε αυτή την υπόθεση σε απόλυτη προτεραιότητα και θέλω να επισημάνω ότι είχαμε την απόλυτη και συνεχή στήριξη από τον υπουργό και τον Αρχηγό της Ελληνικής».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share