Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ξέσπασε η Μάγδα Φύσσα - «Για τους στίχους τελικά τον σκοτώσατε; Ποιον δικάζετε τον Παύλο ή τον μάρτυρα;» (Video)

«Να περάσετε έξω» της είπε η πρόεδρος

24 Οκτωβρίου 2022 13:40
Δίκη Χρυσής Αυγής: Ξέσπασε η Μάγδα Φύσσα - «Για τους στίχους τελικά τον σκοτώσατε; Ποιον δικάζετε τον Παύλο ή τον μάρτυρα;» (Video)
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ξέσπασε η μητέρα του Παύλου Φύσσα αντιδρώντας σε σειρά ερωτήσεων της υπεράσπισης σχετικά με τους στίχους των τραγουδιών του Παύλου Φύσσα.

«Για τους στίχους τελικά τον σκοτώσατε; Γι αυτό τον σκοτώσατε;» φώναξε οργισμένη η Μάγδα Φύσσα και απευθυνόμενη στον συνήγορο που έκανε ερωτήσεις στον φίλο του γιου της, που βρίσκεται στο βήμα του μάρτυρα, είπε: «Θα πείτε μια ερώτηση που έχει σχέση με τη δίκη; Ποιον δικάζετε τον Παύλο ή τον μάρτυρα;».

Πρόεδρος: Να περάσετε έξω

Μάγδα Φύσσα: Θα περάσω έξω γιατί δεν μπορώ να τον ακούω

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ο Φύσσας μας είπε "με μαχαίρωσε..."» - Σοκαριστική κατάθεση αστυνομικού που ήταν παρών στη δολοφονία (Video)

Ένας εκ των αστυνομικών που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα κατέθεσε σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Παράλληλα, παρά το γεγονός ότι έχει διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα για τους ναζιστικούς του χαιρετισμούς, ο Κωνσταντίνος Πλεύρης δεν δίστασε να χαιρετήσει ξανά ναζιστικά μέσα στο δικαστήριο, την ώρα που διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής σε β’ βαθμό.

«Η ομάδα μου έλαβε σήμα για πενήντα άτομα με ρόπαλα. Όταν φτάσαμε στο σημείο, καταλάβαμε ότι ήταν χρυσαυγίτες επειδή ήταν μαυροφορεμένοι και δεν έφεραν χαρακτηριστικά που να παραπέμπουν σε άλλες ομάδες, όπως χούλιγκαν ή αναρχικοί» είπε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Είδατε δύο αντιμαχόμενες πλευρές;

Μάρτυρας: Όχι. Στέκονταν κάποιοι περίοικοι.

Πρόεδρος: Κατά ποίου θα στρέφονταν; Είπατε «άτομα του γνωστού χώρου»…

Μάρτυρας: Αυτό το ανέφερε ο … (σ.σ. αστυνομικός) ότι οι χρυσαυγίτες μαλώνουν με αναρχικούς. Δεν είδαμε αναρχικούς, δεν είδαμε την παρέα του Φύσσα. Ξαφνικά τρέχουν 40-50 άτομα προς την οδό Τσαλδάρη. Προφανώς κάποιον κυνηγούσαν.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι στο σημείο βρέθηκαν συνολικά οκτώ αστυνομικοί και «ήταν ανούσια η παρέμβαση γιατί ήταν πάρα πολλά άτομα. Δεν είδαμε την παρέα του Φύσσα, μόνο των χρυσαυγιτών που έτρεξαν όλοι μαζί προς μία κατεύθυνση» είπε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Ήταν συντονισμένη η επίθεση;

Μάρτυρας: Τα άτομα που έτρεξαν ξαφνικά έφυγαν προς ένα σημείο.

Πρόεδρος: Ακούσατε παράγγελμα;

Μάρτυρας: Άκουσα «τρέξτε, ντου, ξύλο”

Πρόεδρος: Πώς δικαιολογείτε τόσα άτομα να τρέχουν μαζί;

Μάρτυρας: Ακούσαμε ποδοβολητό και τους είδαμε να τρέχουν Είδα ρόπαλα, μαδέρια και άκουσα τους χρυσαυγίτες να φωνάζουν «πιάστε τους»

«Οι χρυσαυγίτες ήταν νέοι. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε πενήντα άτομα. Έχουν συγκεκριμένο οπλισμό και εκπαίδευση οι ομάδες αυτές.

Παρ’ όλα αυτά στη συγκεκριμένη περίπτωση πήγαμε ενώ οι εντολές ήταν διαφορετικές» είπε και συμπλήρωσε ότι ο συνάδελφός του διαβίβασε στο κέντρο ότι οι χρυσαυγίτες έφεραν σιδηρογροθιές και ρόπαλα. «Εγώ δεν είδα σιδηρογροθιές, αλλά είδα ρόπαλα και μαδέρια και άκουσα τους χρυσαυγίτες να φωνάζουν “πιάστε τους”».

Πρόεδρος: Σας φάνηκε όλο αυτό συντονισμένο;

Μάρτυρας: Συντονισμένο; Τα άτομα το έκαναν ξαφνικά…

Πρόεδρος: Το ξαφνικά μπορεί να φαίνεται στο θεατή.

Μάρτυρας: Άκουσα τρέξτε..

Πρόεδρος: Τι περιμένατε να ακούσετε ολόκληρη την πρόταση; Αυτό δεν είναι παράγγελμα;

Μάρτυρας: Ο,τι νομίζετε.

Πρόεδρος: Τι ο,τι νομίζω..; Όλα τα άτομα αυτά κινήθηκαν μαζί. Η Χρυσή Αυγή… είχατε ακούσει αλλά βίαια επεισόδια;

Μάρτυρας: Την επίθεση στο ΠΑΜΕ που είχε γίνει λίγες μέρες πριν, τη ανθρωποκτονία… τη δολοφονία κάποιου αλλοδαπού όχι στον Πειραιά, κέντρο κάπου στην Αθήνα, δεν θυμάμαι ακριβώς. Έκαναν συγκεντρώσεις στον Πειραιά.

Πρόεδρος: Λέτε στην κατάθεση σας ότι από την εμπειρία σας γνωρίζετε τη επικινδυνότητα της Χρυσής Αυγής.

Μάρτυρας: Σαν υπηρεσία εμείς είμαστε διαφορετική από αυτές που έχουν να αντιμετωπίσουν όχλο. Οι περισσότεροι της Χρυσής Αυγής ήταν νέοι σε ηλικία. Δεν μπορούμε εμεις σαν υπηρεσία να σταματήσουμε πενήντα άτομα. Οι ομάδες που μπορούν να αντιμετωπίσουν όχλο έχουν διαφορετικό εξοπλισμό και διαφορετική εκπαίδευση. Παρολα αυτά στη συγκεκριμένη περίπτωση πήγαμε κοντά και μπήκαμε στο περιστατικό παρά το γεγονός ότι ήταν αντίθετο στις εντολές μας γιατί η ομάδα Δίας δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με το όχλο. Αυτό που είπα για επικινδυνότητα… δεν ήταν απλοί πολίτες..

Πρόεδρος: Αυτό σας δημιούργησε φόβο;

Μάρτυρας: Κύρια πρόεδρε και οι αστυνομικοί δεν είναι ατρόμητοι. Η διαφορά είναι ότι παρά το φόβο συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας.

Εισαγγελέας: Απειλούσαν τα άτομα αυτά;

Μάρτυρας: Έβριζαν.

Εισαγγελέας: Εσάς σας έβριζαν;

Μάρτυρας: Έβριζαν την αστυνομία γιατί δεν τους άρεσε η παρουσία μας εκεί, προφανώς γιατί ήθελαν να κάνουν κάτι και χαλούσαμε τα σχέδια τους.

Εισαγγελέας: Δεν πτοήθηκαν από την παρουσία σας;

Μάρτυρας: Όχι

Εισαγγελέας: Υπήρχαν άτομα δίπλα στον Ρουπακιά που τον συνέδραμαν;

Μάρτυρας: Υπήρχαν άτομα που συνέδραμαν τον Ρουπακιά. Μπορεί και να τον χτυπούσαν πιο πριν. Ο Φύσσας μας είπε «με μαχαίρωσε»… O Φύσσας ήταν μόνος του και οι άλλοι οι πιο πολλοί από τη Χρυσή Αυγή.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share